Eurosport

Vekic: Boldog vagyok, hogy sikerült visszajönnöm

Vekic: Boldog vagyok, hogy sikerült visszajönnöm
By Eurosport

The 19/06/2017 at 10:49Updated The 19/06/2017 at 10:57

A még mindig csak 20 éves horvát lány három év után tudott ismét tornát nyerni.

Donna Vekic azt gondolta, amikor 2014-ben tornát nyert Kuala Lumpurban, hogy villámgyorsan lépked majd előre a világranglistán.
Nagyon nem így történt.

A fiatal horvát teniszezőnő tornagyőzelmét követően hosszú időre eltűnt, és nem igazán tudott számottevő eredményt felmutatni. 2014-ben volt 63. is a világranglistán, a rákövetkező két évben azonban végig kívül volt a százon. A szezonban eddig ugyan nem volt kiugró eredménye, de a kvaliból rendre feljutott a nagy tornák főtábláira, és általában ment is egy-két kört. Fel is jött a WTA-rangsor 70. helyére.
Majd a héten következett Nottingham.

Nehéz volt az elmúlt időszak. A pályafutásom máris tele van hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel, pedig még csak 20 éves vagyok” – nyilatkozta Vekic, miután bejutott a legjobb négy közé.

Donna Vekic of Croatia (R) and Johanna Konta of Great Britain (L) lift the trophy after their Women's Singles Final match against Johanna Konta of Great Britain during day 7 of the Aegon Open Nottingham.

Donna Vekic of Croatia (R) and Johanna Konta of Great Britain (L) lift the trophy after their Women's Singles Final match against Johanna Konta of Great Britain during day 7 of the Aegon Open Nottingham.Eurosport