Mozgalmas héten vagyunk túl, és mozgalmas hét áll előttünk, vágjunk bele!
- Arn Gréta ezen a héten 3. kiemeltként játszik Acapulcóban. A WTA honlapján blogot ír angolul, szerintünk érdemes olvasni, az első bejegyzés alapján sokkal bőbeszédűbb, mint a többiek szoktak lenni, és sok érdekességet, apró sztorit oszt meg velünk, remek humorral. Ha minden igaz, kérdezni is lehet majd tőle, úgyhogy aki tud angolul és van kérdése, az legyen bátor!
- Dubajban Caroline Wozniacki győzött, és ezzel visszaszerezte a világelsőséget, amelyet legalább 4 hétig biztosan meg fog tartani. Caro fantasztikus játékkal nyert, és ezt most mindenfajta él nélkül mondjuk, hiszen tényleg nem csak védekezett. De amikor védekezett, akkor is bravúrosan.
Tenisz
Iga Swiatek szerint Grand Slam és olimpia terén is Párizs a nyerő
6 ÓRA

Emirates Dubai Wta Tennis Championships

Fotó: Eurosport

- A fiúknál fennállt az az egyedülálló lehetőség, hogy két héten belül hárman is duplázzanak. A legutóbb trófeát emelgető Robin Söderling, Nicolas Almagro és Milos Raonic ugyanis most is döntőbe jutottak, ám csak előbbi kettő nyert. Söderling egészen félelmetes, idén 17 győzelem és 1 vereség a mérlege, Brisbane után megvolt Rotterdam és Marseille egymás után. Szerintünk egyszer még Grand Slam győztes lesz belőle.
Almagro Dél-Amerikát uralja, Costa do Sauipe után Buenos Aires is behódolt, Guillermo Coriától vehette át a trófeát (pályafutása 200. győzelmét aratta, 9 meccs óta veretlen, és már 13. a világranglistán). Ő egyébként a felkészülési időszakban Barcelonában segített Milos Raonicnak, úgy látszik jó hatással voltak egymásra. Raonic ugyanis San Jose után Memphisben is fináléba jutott. Bár kikapott, már a 37. helyen áll a világranglistán! Ha így folytatja (vagy ha csak simán nyer még pár meccset májusig), akkor kiemelt lesz a Roland Garroson. Kemény, nem?

France Tennis Open 13

Fotó: Eurosport

Argentina Copa Claro Tennis

Fotó: Eurosport

- Memphist viszont Andy Roddick nyerte. Nem is akárhogy! Rod pályafutása 50. tornadöntőjén 30. győzelmét aratta. A meccslabda pedig magáért beszél, és indul az év labdamenete pályázaton. Továbbá bizonyítja, hogy Andy barátunk már kezd kopaszodni. :D (Andy szerint ez volt élete legjobb ütése.)
- Nagyon szomorú hír is jut hétfőre: 26 évesen visszavonul Mario Ancic. A jóképű és szimpatikus horvát teniszező hivatalosan betegség miatt nem tud játszani, szegényt egész pályafutása alatt kínozták a sérülések és a betegségek. Sokáig (Nadalig) ő volt az utolsó, aki Federert meg tudta verni Wimbledonban, még 2002-ben, tinédzserként, élete első wimbledoni versenyén, a centerpályán. Elődöntős volt Wimbledonban, negyeddöntős a Garroson, három tornagyőzelme van, tagja volt a 2005-ben Davis Kupa győztes horvát csapatnak, és párosban olimpiai bronzérme van Ljubiciccsel. 2007-ben mononukleózist diagnosztizáltak nála, két évig tartott, mire nagyjából felépült, de visszatérni sosem tudott igazán.

ancic atp

Fotó: Eurosport

- Ezen a héten a fiúkat kényeztetik Dubajban, nem akármilyen mezőny jött össze. Federer és a címvédő Djokovic vezetik a kiemelési listát, ennél több reklámot nem is kell biztosítanunk az eseménynek. Ajánljuk Jarkko Nieminen február 17-én kelt vicces blogbejegyzését.
- A számtalan és jobbnál jobb felirat legújabb verziója az Ausztrál Open döntője után lett volna aktuális, de mivel mi is érintve vagyunk (Simon Reed, az Eurosport angol kommentátora és Mats Wilander révén), ezúttal ezt nem hagyhattuk ki. AH agya megint Murray-n borul el.
- És végül jöjjenek a képek, amelyekkel még tartoztam csajok. Fiúk, mondhattok akármit, hogy ezek túl zselések, túl nyálasak, túl cristianoronaldósak, túlságosan beállítottak, és egyéb közhelyek, de attól még áááhh. :P
[gallery columns="2"]
Tenisz
A nyár közepéig már megvan Babos párospartnere
9 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Fognini – Krajinović összefoglaló
10 ÓRA