Szigorúan csak a tények kronológiai sorrendben: Rafael Nadal visszalépett a párizsi 1000-es versenytől, magánjellegű problémákra hivatkozva, majd felment a pályára Bázelben és kikapott a szabadkártyával induló Borna Corictól 6/2 7/6-ra, majd a mérkőzést követő sajtótájékoztatón bejelentette, hogy mivel nem érzi magát versenyképesnek, ezért a londoni világbajnokságon sem játszik majd.
Nem kisebbítve Borna Coric érdemeit, aki a legfiatalabb játékos lett, aki valaha legyőzte Nadalt, ez a nap annak ellenére nem róla szól így, hogy akár róla is szólhatna. Világranglista 124. helyezettek nem nagyon szoktak manapság harmadikat verni, és 500-as tornán elődöntőt játszani, pláne nem 17 esztendősen. Azt is lehetne mondani, hogy ritkábban fordul ez elő, mint ahányadszor Nadal úgy kénytelen befejezni a szezonját, ahogyan idén is.
Romokban.
San Diego Open
Szabadkártyás játékos búcsúztatta Fogninit San Diegóban
EGY ÓRÁJA
Jó, ez talán túlzás, hiszen igazából ez mindössze a harmadik vb lesz 2008 és 2012 után, amit ki kell Rafának hagynia, bár azt se feledjük, hogy további két alkalommal, 2009-ben és '11-ben ugyan elindult, de egészsége azt sem tette lehetővé, hogy a csoportból továbbmenjen. Ezúttal a csuklósérülését ugyan kiheverte, ami Wimbledon után akadályozta, de a vakbele mindössze három tornát engedélyezett neki. A hírek szerint novemberben meg is műtik és a kérdés az, hogy a rehabilitáció mennyire húzódik el, hogy ott lehet-e Ausztráliában, és ha igen, akkor milyen állapotban.
Azt tegyük gyorsan hozzá, hogy az idei problémái mások, mint a korábbiak voltak. Míg az eddigi sérüléseit gyakorlatilag mind fel lehetett fűzni arra gondolatmenetre, hogy Nadal tenisze jobban gyilkolja a testet, mint bárki másé; hogy a játékstílusába szinte kódolva van a sérülés, a rövid karrier, addig arra, ami az idén történt vele, arra semmi efféle magyarázat nincs. A vakbele bárkinek begyulladhat, a csuklója bárkinek megsérülhet.
Én azt hiszem, ezt inkább pechnek hívják, de nyilván vannak akik mindezt másként látják.
Chicago Fall Tennis Classic
Keys lesérült, feladta első fordulós meccsét
2 ÓRÁJA
Tenisz
„Nem szándékosan veszítünk” - kiakadt a francia médiára a korábbi top 10–es teniszező
3 ÓRÁJA