clijsters

Fotó: Eurosport

Milyen kiszámíthatatlan az élet... 1 évvel ezelőtt ki gondolta volna, hogy a 2010-es brisbane-i női torna 1. kiemeltje Kim Clijsters lesz? Hogy ugyanezen a versenyen Czink Melinda a 7. kiemelt, és hogy két magyar is lesz a főtáblán? Ki gondolta volna, hogy Czink Melinda a negyeddöntőben akár Justine Heninnel is összefuthat?
Az augusztusban még világranglistás helyezés nélkül álló Clijsters a 18. helyen kezdi meg a versenyt, első idei mérkőzését Tathiana Garbin ellen vívja. A második kiemelt Nadia Petrova jól belehúzott, őt érte ugyanis a megtiszteltetés, hogy a visszatérő Justine Henin első ellenfele legyen. Érdekes lesz még az állítólag újult erővel talpra álló Ana Ivanovic és Jelena Dokic első körös összecsapása.
Tenisz
Medvedev tovább menetel Mallorcán
11 PERCE
Czink Melinda az első fordulóban Lucie Hradeckával játszik, ha pedig eljut a negyeddöntőig, akár Henin is várhatja. Szávay Ágnes kellemetlen sorsolást kapott, elsőként Peng Shuai-jal mérkőzik, aztán esetleg Hantuchova következhet.
A fiúknál remek névsor gyűlt össze, újra jön Andy Roddick, aki első kiemeltként Peter Luczak ellen kezd, míg a címvédő Radek Stepanek szintén ausztrál ellenfelet kapott. A táblát csillogó szemekkel nézegethetjük, hiszen olyan neveket is találunk a nem kiemeltek között, mint Richard Gasquet, Marcos Baghdatis, Taylor Dent, vagy James Blake.
Auckland mezőnyét Flavia Pennetta vezeti, és érdekesség, hogy a Whereabout szabály megszegése miatt először egy éves eltiltással sújtott, majd mégis játékengedélyt kapó Yanina Wickmayer szabadkártyával indul itt, de harmadik kiemeltnek járó sorsolást kapott.
A fiúk másik része Dohában és Chennaiban kezdi meg a szezont, ezen a két tornán még nem készült el a sorsolás. Annyi viszont már biztos, hogy Tsongának az első abu dhabi edzésén sikerült úgy felborulnia, hogy csuklósérülése miatt egyből visszalépett Dohától. Jáááájj Jo-Wilfried, ha nem lennél, téged ki kéne találni.
Az Eurosporton és az Eurosport 2-n nem lesz hiány teniszből a jövő héten, a dohai férfi versenyt és a brisbane-i női tornát is adjuk, eléggé nagy mennyiségben. Justine Henin minden találkozóját  élőben megmutatjuk, még akkor is, ha az történetesen hajnali 2-kor kezdődik magyar idő szerint.
Let's get ready to rumlbe!

henin

Fotó: Eurosport

ATP Eastbourne
ATP Eastbourne: Purcell - Seppi meccsösszefoglaló
EGY ÓRÁJA
Wimbledon
Sosem fogjuk megunni, ahogy Federer varázsol Wimbledonban
EGY ÓRÁJA