A kényszerűen rá szakadt szabadidejét Novak Djokovic a jelek szerint változatos programokkal igyekszik eltölteni.
A napokban számoltunk be például arról, hogy a legutóbb Wimbledonban versenyző szerb kiválóság részt vet egy belgrádi vízilabda gálamérkőzésen, amelyet hat, a nemzeti csapattól búcsúzó játékos tiszteletére rendeztek meg. Az amerikai beutazási szabályok miatt kényszerszabadságát töltő Djokovic most újabb belgrádi eseményen bukkant fel, ezúttal azonban a sport világától merőben más területre kalandozva.
Szeptember 1-4 között rendezik meg a szerb fővárosban a Wine Vision of the Open Balkans elnevezésű borkiállítást, amit nyugodtan kezelhetünk egy kisebb összbalkáni összejövetelnek. A házigazda mellett ugyanis észak-macedón, valamint albán borászatok tömkelege mutatja meg magát és portékáját, de a közel 400 kiállító között összesen 20 ország képviselteti magát.
Tenisz
Hazatoloncolják Boris Beckert, aki így szabadulhat az angliai börtönből
TEGNAP - 08:27

Novak Djokovic

Fotó: AFP

Az esemény csütörtöki megnyitóján tűnt fel Szerbia elsőszámú nemzeti hőse, Novak Djokovic, aki azért nem teljesen kívülállóként ment el borokat kóstolgatni. 2016-ban ugyanis, nagybátyja tanácsára, öthektárnyi szőlőt vásárolt Szerbia Sumadija nevű borvidékén, így tulajdonképpen maga is érintett a borászatot illető kérdésekben.
Az idei győzelmével immáron hétszeres Wimbledoni bajnok megjelenése a kiállításon természetesen nem maradhatott észrevétlen, és ami azt illeti, elég magasrangú személyek szúrták ki a jelenlétét. Közülük néhányan mindezt a közösségi médiában is jelezték.
Dritan Abazovic, Montenegró miniszterelnöke például a Twitteren közzétett videójához ezt írta:
“Ma a bor szakértőjeként találkoztam a világ egyik legjobb sportolójával, a legendával, Novak Djokoviccsal.”
Egy ilyen volumenű rendezvényről nem hiányozhatott természetesen Szerbia elnöke, Aleksandar Vucic sem, aki Djokovic személyes jóbarátja, és emlékezetes, amint a januári ausztráliai események idején ő maga próbált meg lobbizni az ausztrál hatóságoknál honfitársa érdekében. Az eseményről beszámoló Instagram-bejegyzéséhez csatolt képek között ennek megfelelően helyet kapott a Djokoviccsal való találkozás megörökítése, mint ahogyan a képfolyamhoz fűzött leírásból sem maradhatott ki némi véleménynyilvánítás:
“A mai nap jobbnál jobb borokat kóstolhattunk, miközben harmóniát, közösséget, jelenlegi és jövőbeli projekteket ízlelhettünk. A Balkán jövője gazdag és mindenki számára nyitott.
Lehetőségem volt, hogy üdvözöljem bajnokunkat, egyben a világ legjobbját, Novak Djokovicot.”
https://i.eurosport.com/2022/09/02/3444769.png
A US Open kényszerű kihagyása okán Djokovicnak egyelőre maradnak az ilyen típusú programok, mint lehetséges olyan események, ahol megmutathatja önmagát. Ami a visszatérését illeti, egyelőre konkrétumok ugyanúgy ismertek vele kapcsolatban, mint rengeteg bizonytalan tényező.
A pályára úgy tűnik, hogy a szerb Davis Kupa-csapat tagjaként térhet vissza szeptember 13-18 között. A B-csoport küzdelmeinek sorában Szerbia a házigazda Spanyolországgal, Kanadával, valamint Dél-Koreával mérkőzik meg Valenciában, a csoportból az első két helyezett kvalifikál a novemberi malagai nyolcas döntőbe. Ugyancsak biztos, hogy Djokovic ott lesz az európai csapatban a szeptember 23-25 között Londonban rendezendő Laver Kupán, amelynek történetében először lesz egyszerre a kék csapat tagja Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic és Andy Murray.

Novak Djokovic

Fotó: AFP

A bizonytalanság az ATP Tourra való visszatérését övezi, egyelőre ugyanis még nem jelentette be, hogy melyik tornán versenyez ismét. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy egy kisebb európai versenyen tér vissza október elején, majd jó eséllyel ott lesz a hónap végén az ATP 500-as tornán Bécsben. Az év végi programja elég egyértelmű, szezonzáró Masters-torna Párizsban, majd világbajnokság, valamint sikeres kvalifikáció esetén, DK-döntő Spanyolországban.
Adelaide International
Megvan, mikor tér vissza Ausztráliába a korábban három évre kiutasított Djokovic
07/12/2022 - 10:11
Tenisz
Tsitsipas megpróbálta elmagyarázni, miért pocskondiázta ellenfelét a vb-n
06/12/2022 - 13:40