Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valkusz Máté búcsúzott a US Open selejtezőjében

Eurosport Magyarország

Publikálva 22/08/2023 - 23:22 GMT+2

Valkusz Máté kikapott az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.

Valkusz Máté (Fotó: Árvai Károly)

Fotó: Other Agency

A világranglistán 226. játékos idén Szkopjéban challenger-tornát nyert, majd porckoronggyulladás miatt Wimbledonban visszalépett a kvalifikációtól, és azóta nem játszott tétmeccset.
A US Openre másfél hónap kihagyás után, két hetet tudott készülni.
"Szerencsére már nincsenek fájdalmaim, de elment a meccsrutinom, sokat teniszezni sem tudtam a sérülésem miatt" - fogalmazott menedzsmentjének a tájékoztatása szerint a korábbi junior világelső. "Inkább kondiedzéseim voltak, gyógytornáztam, sokat pihentem, kikapcsolódni is volt lehetőségem, nyaraltam a barátaimmal, a barátnőmmel. Az elmúlt években minden sérülésemnél nagy nyomást helyeztem magamra, rágörcsöltem a visszatérésre, hiába hagytam ki sokat, eszembe sem jutott a minőségi pihenés, ami mentálisan nem tett jót. Most feltöltődtem és motiváltabbnak érzem magam, mint az elmúlt időszakban bármikor."
New Yorkban a 25 éves magyar teniszező a francia Terence Atmane-nal (218.) csapott össze - pályafutása során először -, aki júliusban salakon Piros Zsombort, valamint kemény pályán Fucsovics Mártont is legyőzte. Valkusz ellen is magabiztosan hozta az első szettet, majd a másodiknak a rövidítésében két mérkőzéslabdája is volt, de a Davis Kupa-válogatott magyar hárította őket, és kiegyenlített. Az utolsó felvonásban ismét a balkezes ellenfél akarata érvényesült, így Valkusznak ezúttal sem jött össze a Grand Slam-főtábla.
A folytatásban a 17. kiemelt Gálfi Dalma (117.) a francia Jessika Ponchet (142.) ellen kezdi meg szereplését, Jani Rékára (170.) az amerikai Fiona Crawley (731.) vár, míg Babos Tímea (200.) első ellefele a 30. kiemelt spanyol Jessica Bouzas Maneiro (133.) lesz.
A selejtezőben három győzelem kell a legjobbak közé kerüléshez.
Eredmények:
selejtező, 1. forduló:
Terence Atmane (francia)-Valkusz Máté 6:2, 6:7 (6-8), 6:3
korábban:
Bondár Anna (24.)-Katarina Zavacka (ukrán) 7:6 (7-2), 6:4
Forrás. MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés