Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

US Open 2023, a 2. nap programja (kedd): Alcaraz elkezdi, Balázs Medvedevvel játszik

Nagy Benjámin

Frissítve 30/08/2023 - 11:36 GMT+2

Már jön is a folytatás Flushing Meadowsban, ahol a címvédő és világelső spanyol Dominik Koepfer ellen indítja a tornáját férfi egyesben. Andy Murray, Jannik Sinner és Venus Williams szintén pályára lép kedden a US Openen, hasonlóan Andrey Rublevhoz, Aryna Sabalenkához, Elina Svitolinához, Gael Monfilshoz, Ons Jabeurhöz és Stan Wawrinkához. A nőknél kifejezetten érdekes lehet a Giorgi-Pegula meccs.

Carlos Alcaraz

Fotó: Getty Images

Kiválaszottunk néhány izgalmasnak ígérkező párosítást a keddi programból.

Pályán a címvédő: bemutatkozik Carlos Alcaraz

Az Arthur Ashe-en, az esti program csúcsmeccseként kezdi meg a címvédés felé vezető útját a világelső Carlos Alcaraz a férfiaknál, méghozzá a német Dominik Koepfer ellen.
Úgy is írhattuk volna, hogy a jelenlegi világelső, hiszen Novak Djokovic a hétfői, Alexandre Muller elleni győzelme miatt biztosan visszaveszi a ranglista első helyét, de ez nem valószínű, hogy bármit is befolyásol Alcaraz játékában - mint ahogy az sem, hogy a spanyol először találkozik Koepferrel.
Casper Ruud tavalyi döntőbeli legyőzése óta Alcaraz hat tornát nyert, köztük múlt hónapban Wimbledonban, ahol felejthetetlen döntőben verte Djokovicot. A szerb a Cincinnati Mastersen bosszút állt, de nyilván minden teniszrajongó azt várja, hogy a páros New Yorkban ismét találkozzon.
Erre leghamarabb a döntőben kerülhet sor, ám Alcaraznak addig sem lesz könnyű útja, sőt, már Koepfer ellen is kifejezetten figyelnie kell. A 29 éves német ugyanis remek formában van keménypályán, az Atlanta Openen a negyeddöntőig, Los Cabosban elődöntőig jutott, az elmúlt hetekben Alex de Minaurt és Jiri Leheckát is legyőzte többek között.
Alcarazék az esti programban, magyar idő szerint éjjel lépnek pályára.

Kellemetlen ellenféllel kezd az egyik legnagyobb esélyes a nőknél

Nem nagy merészség azt kijelenteni, hogy Jessica Pegula a női egyes egyik legnagyobb esélyese. A világranglista harmadik helyén álló amerikai Montréalban élete második WTA 1000-es tornáját nyerte, úgy, hogy többek között Coco Gauffot és a világelső Iga Świąteket is legyőzte.
Cincinnatiben ugyan kikapott a harmadik fordulóban Marie Bouzkovától, hazai pályán messzire juthat, főleg úgy, hogy a Grand Slameken eddig nem villogott, elődöntője sincs, aminek elérésére talán most a legjobb az esélye.
Az előjelek nem túl jók Giorgi számára, az előző kilenc Flushing Meadows-i szerepléséből egyszer sem jutott tovább a második fordulónál, és Pegula ellen 2-8-as mérleggel áll, de egyrészt van már keménypályás tornagyőzelme idén (Meridában nyert még februárban), másrészt neki is van már WTA 1000-es sikere - pont Montréalban nyert két éve.
A meccset élőben mutatjuk kedden este az Eurosport 1-en.

Balázs, Murray, Venus és a többiek

Egyetlen magyarnak szurkolhatunk kedden: a sérüléséből vissza-visszatérő Balázs Attila a harmadik kiemelt Daniil Medvedevvel játszik. Balázs legutóbb 2021 februárjában, az Australian Openen játszott kemény pályán, idénről összesen három salakos meccse van. Egyértelműen a Torontóban negyeddöntős, Cincinnatiben nyolcaddöntős Medvedev az esélyes.
A cincinnati elődöntős Alexander Zverev Aleksandar Vukic, Andrey Rublev Emil Ruusuvuori ellen nyit, az utóbbi hetekben a sérülésével bajlódó Andy Murray Corentin Moutet-val találkozik, míg Stan Wawrinkára és Gael Monfilsra is japán játékos vár: előbbi Yoshihito Nishiokával, utóbbi Taro Daniellel meccsel. A Cincinnatiben elődöntőt játszó Hubert Hurkacz Marc-Andrea Huesler ellen jutna tovább, és a két torontói döntős is bemutatkozi: Jannik Sinner Yannick Hanfmann-nal, Alex De Minaur Timofey Skatovval játszik.
A nőknél a második kiemelt Aryna Sabalenka az ukrán születésű, belga színekben játszó Maryna Zanevskával találkozik, és belga ellenfél vár Venus Williamsre is: a pályafutása 24. (!) US Openjét kezdő 43 éves amerikai Greet Minnen ellen lép pályára. A tavalyelőtti döntős Leylah Annie Fernandezre nem vár könnyű meccs Ekaterina Alexandrova ellen, a tavalyi döntős Ons Jabeur Camila Osorióval, a 2017-es döntős Madison Keys Arantxa Russzal meccsel, és ha már döntősök: a 2016-os döntős Karolína Plíšková Elena Gabriela Ruse ellen kezdi a tornát.
A korábbi Grand Slam-győztesek közül az idei wimbledoni bajnok Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková és Sofia Kenin is bemutatkozik: a két csehre a dél-koreai Na-Lae Han, valamint az olasz Lucia Bronzetti vár, az amerikai a román Ana Bogdannal játszik. Teljes lehet a Monfils család öröme, ha a francia játékos mellett a felesége, Elina Svitolina is továbbjut, az ukrán Anna-Lena Friedsammal kezd.

Közvetítési tervünk a keddi napra:

Eurosport 1 (18 órától):
  • Daniil Medvedev - Balázs Attila
  • Camila Giorgi - Jessica Pegula
  • Stan Wawrinka - Yoshihito Nishioka
  • Lucia Bronzetti - Barbora Krejčíková
  • Greet Minnen - Venus Williams
  • Carlos Alcaraz - Dominik Koepfer
Eurosport 2 (16.30-tól):
  • Ons Jabeur - Camila Osorio
  • Alexander Zverev - Aleksandar Vukic
  • Andy Murray - Corentin Moutet
  • Alex Molcan - Grigor Dimitrov
  • Elina Svitolina - Anna-Lena Friedsam
  • Taro Daniel - Gael Monfils
  • Yannick Hanfmann - Jannik Sinner
  • Maryna Zanevska - Aryna Sabalenka
A US Open összes mérkőzését élőben lehet követni az Eurosport Applikációban és az eurosport.hu-n!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés