Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Novak Djokovic a 2028-as olimpiáig folytatná a pályafutását

Eurosport Magyarország

Frissítve 11/09/2023 - 11:27 GMT+2

A Novak Djokovicot edző Goran Ivanišević elárulta: a szerb továbbra sem gondolkozik a visszavonuláson, és úgy számol: ha minden jól alakul, még a 2028-as Los Angeles-i olimpián is pályára léphet. Ivanišević azt is hozzátette: Djokovic sikeréhsége szemernyit sem változott, és minden napját a tökéletes felkészülésnek szenteli.

Djokovic káprázatos döntőben kerekedett felül Daniil Medvedeven - összefoglaló

Goran Ivanišević szerint még a Los Angeles-i olimpián is ott lehet Novak Djokovic.
A szerb teniszező vasárnap este megszerezte karrierje 24. Grand Slam-címét, miután a döntőben 6:3, 7:6, 6:3-ra legyőzte Daniil Medvedevet. Ezzel történelmet írt, hiszen az Open-érában még senki sem nyert ennyi egyéni címet major-versenyeken.
Goran Ivanišević a mérkőzést követően elmondta: ezek a győzelmek csak még több motivációt adnak Djokovicnak, és továbbra is hosszú távra terveznek.
„Ezt tőle kell megkérdezni” – felelte arra a kérdésre, vajon befejezné-e a karrierjét, ha Ausztráliában megszerezné a 25. trófeáját is. „De nem hinném. Ő ugyanis azt tervezi, hogy pályára lép a Los Angeles-i olimpián. Mikor is lesz? 2028? Mindenki tudja, mi jár a fejében.”
„Élvezi a helyzetet, szereti a kihívásokat. Tegyük fel, hogy megnyeri a 25. címét is. Ő azt fogja gondolni, hogy ha eljutott 25-ig, akkor lehet belőle 26 is. Mindig eggyel több. Gondoskodik a testéről, minden egyes részletnek tökéletesnek, felkészültnek kell lennie. És boldog a pályán.”
Azt mondjuk még nem tudom, jó vagy rossz hír ez nekünk.
- tette hozzá mosolyogva.
picture

Djokovic káprázatos döntőben kerekedett felül Daniil Medvedeven - összefoglaló

Ivanišević nem csak a US Opennel, de Djokovic egész szezonjával elégedett volt, elvégre mind a négy Grand Slamen döntőt játszott, és csak a wimbledonit veszítette el. Ráadásul az is csak néhány labdameneten múlt, hogy végül Carlos Alcaraz sikerével ért véget.
„Wimbledonért kár, egy vagy két pont ide vagy oda, és mind a négyet megnyerhette volna. De nem akarunk telhetetlennek tűnni, elképesztő dolgot ért el. Megszerezte a 24. Grand Slam címét, és még mindig éhes a sikerre, rekordokat döntöget, és elképesztő színvonalon játszik.”

Nézd vissza a döntő közvetítését:


Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés