Iga Swiatek kiakadt a US Open szervezőire, miután manapság már csak az amerikai Grand Slam maradt az egyetlen, ahol a férfi és női versenyzők különböző labdákkal játszanak.
„Ezekkel a labdákkal többet hibázunk az biztos, nem hiszem, hogy a nézők túlzottan élveznék a meccseinket. 15 éve még sokkal nehezebbek voltak a labdák, így volt értelme, hogy a nők könnyebbekkel játsszanak. Manapság viszont sokkal komolyabb a fizikai felkészülés, így a labdák miatti sérülések száma is csökkent. Ezeket a labdákat nagyon nehéz kontrollálni, ráadásul csak itt játszunk ilyenekkel. Tényleg nem értem mi értelme van, többen is panaszkodnak miatta…”
Korábban az észak-amerikai tornákon még nem követték a US Open labdaszabályait, így a női indulók még nehezebb helyzetben voltak, de most az összes felvezető WTA tornán a könnyebb labdákat használták. Ennek ellenére sehol máshol nem használják ezt a megkülönböztetést. Swiatek a US Open előtt csak szenvedett a felvezető tornákon.
Tenisz
Szexuális zaklatással vádolják a lengyel szövetség elnökét, Świątek és Hurkacz vizsgálatot követel
23/11/2022 - 15:47
„Szerintem borzalmasak ezek a labdák, főleg, ha már elhasználódtak. Egyre könnyebbek lesznek, nem lehet őket igazán erősen megütni. Ha valaki megpróbálna 170 kilométerrel szerválni, akkor teljesen irányíthatatlanná válnának az ütések. Tudom, hogy sok játékos panaszkodik, sokan a legjobb tízből is. Tavaly Paula Badosával próbáltuk meggyőzni a WTA-t, nem hiszem, hogy támogatói szempontból gondot okozna, hiszen ugyanaz a gyártó.”
Az Eursopost szakértőjeként John McEnroe nem ért egyet a lengyel világelsővel. Szerinte Swiateknek meg kell birkóznia az adott helyzettel, nem pedig a külsőségekkel kéne foglalkoznia.
„Talán csak a verseny előtti idegességét próbálja levezetni, persze van abban igazság, amit mond. Akármi is a helyzet, muszáj lesz elfogadnia, hogy ez van, ha nyerni akar. Egyértelmű esélyes, annak ellenére is, hogy eddig keménypályán nem teljesített túl jól. Jobb játékos ő annál, mint hogy csak salakon nyerjen.
Nem tudom, hogy mekkora a különbség a labdák között. Emlékszem, hogy Wimbledonban mindig úgy éreztem, hogy túl nehezek a labdák, ennek ellenére ott értem el a legjobb eredményeimet. Mindig lesz, aki kritizálni fog, ez ilyen. Ha nyerni akarsz, akkor viszont nem szabad ezzel foglalkozni.
Iga a legjobb salakon, de a kemény pályán is egyre jobb. Nagyon jól kezelte a helyzetet, amikor megörökölte Bartytól a világelsőséget. Ilyenkor minden játékos sokkal jobban igyekszik ellened, de Iga remekül reagált. 37 meccset nyert zsinórban, szinte el sem tudtam képzelni, hogy újra ki fog valaha kapni.
Wimbledonba óriási nyomással érkezett, a füvet pedig nem sikerült még teljesen megfejtenie. Kiderült, hogy ő is csak ember, ráadásul még mindig nagyon fiatal. A csapatával ki kell találniuk, hogy mindig mindenhez alkalmazkodni tudjon.”
Forrás: eurosport.com
WTA Finals
Caroline csodálatos fél éve: a 79. helyen is állt, vb-címével a negyedik helyen zárja az évet Garcia
10/11/2022 - 20:58
WTA Finals
Iga Swiątek káprázatos éve csak Serenához és Venushoz mérhető
09/11/2022 - 16:22