Rafael Nadal Novak Djokovic New York-i hiányáról és a búcsúzó Serena Williamsről is elmondta a véleményét.
Rafael Nadal szerint Novak Djokovic távolmaradása a közelgő US Openről nagyon szomorú.
Djokovic megerősítette, hogy nem indul a negyedik címéért Flushing Meadowsban, miután az oltási státusza miatt nem léphet be az Egyesült Államokba - ez már a második Grand Slam, amelyet 2022-ben kihagy a Covid-19 oltás mellőzése miatt.
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic a wimbledoni döntő után sima győzelemmel nyitott Tel-Avivban
TEGNAP - 18:54
A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) csütörtökön megerősítette, hogy az Egyesült Államokba látogatóknak továbbra is be kell oltatniuk magukat, ha külföldi állampolgárok, így a szerb nem vehet részt a tornán.
Személyes szempontból nagyon szomorú hír.
"Mindig sajnálatos, amikor a világ legjobb játékosai sérülés vagy különböző okok miatt nem tudnak részt venni egy tornán.
Ebben az esetben az, hogy a történelem egyik legjobb játékosa nincs ott a Grand Slam-tornák sorsolásán, nagy hiányosság. Ahogy mondtam, ez nehéz a szurkolóknak, nehéz a tornának. Véleményem szerint kemény a játékosok számára is, mert a lehető legjobb mezőnyt szeretnénk.
Másrészt viszont megismétlem, amit már rengetegszer mondtam: a sport bizonyos szempontból nagyobb, mint bármelyik játékos." – kommentálta Djokovic helyzetét Nadal.

Rafa Nadal jókedvűen válaszolt az újságírók kérdéseire

Fotó: AFP

Nadal egy esetleges New York-i győzelemmel a férfiak Grand Slam-versenyében még jobban elléphet Djokovictól, és ezzel a címmel a visszavonulni készülő Serena Williamst érné be. Williams 23 major-tornát nyert eddig, Nadal 22-t, Djokovic 21-et.
Williamsnek még egy utolsó esélye lesz arra, hogy beállítsa Margaret Court 24 GS-győzelemmel felállított rekordját, amikor New Yorkban pályára lép. A montenegrói Danka Kovinić ellen kezd hétfőn az Arthur Ashe-en.
Úgy gondolom, hogy ő nem csak teniszező, hanem a sporttörténelem egyik legfontosabb sportolója.

Nadal: Szerencsés vagyok, hogy ennyi időt tölthettem a Tour-on, amikor Serena is ott volt

"Szóval a tenisz szempontjából nagy veszteség, hogy távozik. Megérdemelte mindazt, amit elért, mert eleget dolgozott, hogy mindez megtörténjen, hosszú időn keresztül, rengeteg elszántsággal, odaadással, fegyelemmel. Ha nem így lenne, mindez lehetetlen lenne.
Tehát most jött el az a pillanat, amikor megérdemli, hogy azt válasszon, amit akar. Remélem, hogy valamilyen módon a sportág közelében tud maradni, az nagyszerű lenne a sportágunknak, mert mindig is úgy gondoltam, hogy az adott sportágak nagyobbak, ha a azok legendái a sportág körül maradnak. Ő pedig egy legenda." – nyilatkozta Nadal Serenáról.
Nadal kedden Rinky Hijikata ellen kezdi meg az ötödik US Open-címért folytatott küzdelmét.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
Djokovic: „Mentálisan olyan nehéz volt idén, mint még soha”
TEGNAP - 14:27
Laver Cup
Federer: „Hihetetlen volt Rafától, hogy eljött Londonba, sosem fogom elfelejteni”
28/09/2022 - 16:02