Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hihetetlen: Andy Murray két csípőműtét után kiemelt lehet a US Openen

Sergő Z. András

Frissítve 08/08/2022 - 17:02 GMT+2

Egyre jobb formában és nagyobb önbizalommal játszik Andy Murray, aki szabadkártyával tér vissza korábbi sikereinek helyszínére, a montreali 1000-es tornára. A jelenleg a világranglista 50. helyén álló brit akár megcélozhatja azt is, hogy kiemelt helyre érjen az év utolsó Grand Slam-tornájára.

Andy Murray

Fotó: Getty Images

A korábbi világelső Andy Murray pályafutása nem várt módon vesz újabb és újabb kanyarokat.

A 2019-ben második csípőműtétén is átesett játékos már 800-on kívül is járt a világranglistán, idén nyáron azonban már ismét Top 50-esnek mondhatja magát.
A hétfőn kezdődő montreali 1000-es tornán kapott legutóbb szabadkártyát, ami további javulásra, a világranglistán való előrébb lépésre serkentheti. Kimondott-kimondatlan cél, hogy a hónap végén kezdődő US Open sorsolására a legjobb 32, vagyis a kiemelt játékosok közé kerüljön.
Az előrelépés az elmúlt egy évben is látványos. A skót teniszező 2019 októberében nyert utoljára tornát, ami után nem jött az újabb siker. Az idei évben azonban már kétszer is döntőig jutott: még januárban Sydney-ben keménypályán, majd a füves szezonban Stuttgartban.
picture

Múlt héten megizzasztotta a svédet, mégis alulmaradt. De mire megy Kanadában?

Fotó: AFP

Murray 7 év után tér vissza a montreali tornára, ráadásul 2015-ben győztesként fejezte be a hetet. Ezen a tornán pályafutása során háromszor nyert, és talán ezúttal is hasonló sikerekben reménykedik, amikor Flushing Meadowsra szegezi a szemét. Azzal, hogy Kanadában egyetlen pontot sem kell itt megvédenie, minden győzelem színtiszta nyereség. A következő, cincinnati torna már komolyabb falat, hiszen tavaly a második körben búcsúzott. „Szerencséjére” a New York előtti közvetlen tornán, a Winston Salem-i 250-esen az első fordulóban kiesett.
De mi várható idén? Nem könnyű megállapítani, hiszen gyakorlatilag nincs még keménypályás tapasztalata idén nyáron.
Wimbledon után Newportban jutott a 250-es füves torna negyeddöntőjébe, ahol szintén ezt a borítást kedvelő Alexander Bublik állta útját. A vasárnap záruló washingtoni 500-ason ugyan kikapott az első fordulóban, ellenfele azonban az a Mikael Ymer volt, aki az elődöntőben csak a későbbi győztes Nick Kyrgiostól kapott ki.
picture

Andy Murray of Great Britain walks off the court after losing to Mikael Ymer of Sweden during Day 3 of the Citi Open at Rock Creek Tennis Center on August 01, 2022 in Washington, DC.

Fotó: Getty Images

A hétfőn induló kanadai 1000-es tornán a nála jóval előrébb rangsorolt Taylor Fritz lesz az ellenfél, akit normál körülmények között bravúr volna megvenni. A világranglista 13. helyén álló amerikai azonban éppen a múltheti washingtoni torna második fordulójában volt kénytelen feladni mérkőzését. Hogy a kényszerű szünet milyen hatással lesz rá, hétfőn kiderül.
Murray azonban tudja, hogy ha be akarja biztosítani kiemelt helyét az év utolsó Grand Slam-tornáján, akkor muszáj nagyot ugrania a világranglistán – ezt pedig nagyban elősegítheti egy sikeres kanadai kirándulás.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés