Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gondban Andy Murray – nincs még veszve semmi, de kéne egy-két győzelem a US Open előtt

Kálmán Laci

Frissítve 14/08/2022 - 20:13 GMT+2

Andy Murray régi riválisa, Stan Wawrinka ellen kezdi meg szereplését vasárnap este a Cincinnati Mastersen, és a helyzet az, hogy a skót nem nyert még meccset az idei amerikai kemény pályás szezonban, úgyhogy ideje lenne valamit mutatnia. Washingtonban Mikael Ymer, Montrealban pedig Taylor Fritz verte az első fordulóban. Közeleg a US Open, úgyhogy sok ideje nincs, hogy megtalálja a formáját.

Andy Murray

Fotó: Getty Images

Nemrég még Andy Murray kiemelési esélyeiről beszéltünk, most azonban már ott tartunk, hogy egy árva győzelem is jól jönne a skótnak.
A háromszoros Grand Slam-győztes nincs túl jó passzban, ami azért gond a számára, mert nagyon készült erre a US Openre. Nincs még veszve persze semmi, de mindenképpen szüksége volna egy-két önbizalmat adó győzelemre.
Olyan, mintha a tavalyi Murrayt látnánk, aki fizikálisan kimerültnek tűnt, és esélytelennek látszott a magasabban rangsorolt játékosok ellen. Ahogy tavaly, most is minden olyan nehézkes és izzadságszagú a számára.
Murraynek egyébként jól ment korábban Ohióban, 2008-ban és 2011-ben győzni tudott, és 2016-ban is döntőt játszott. Hat évvel ezelőtt a világelsőség felé menetelt, most az volna a cél, hogy valahogy pozitív spirálba kerüljön az év utolsó Grand Slam-tornája előtt.
Nem is olyan régen láthattuk, hogy a füves pályás győzelmek hogyan hozták jó pozícióba őt Wimbledon előtt. Annak ellenére is, hogy közben kisebb hasfalsérüléssel bajlódott. Volt egy elődöntője a Surbiton Challenger-tornán, majd döntőt játszott Stuttgartban, Stefanos Tsitsipast és Nick Kyrgiost is legyőzve menet közben.
Különösen a görög elleni győzelem számított sokat Murraynek. Hisz, ahogy ő nevezi, a két csípőműtétje utáni második karrierjében, akkor tudott először legyőzni egy top 5-ös játékost 2016 óta. Mi valószínűleg fel sem tudjuk fogni, mennyit jelentett ez neki hatévnyi keserves, sokszor kilátástalannak látszó küzdelem után.
picture

Andy Murray

Fotó: AFP

Eltelt azóta két hónap, és Murray annak a formának egyelőre a közelében sincs. De a skót továbbra is töretlenül bízik magában, és esze ágában sincs bedobni a törölközőt.
„A tenisz csodálatos életet adott nekem” – mondta Murray a Washington Post munkatársának. „Ugyanakkor célt is ad nekem minden egyes nap. Van egy napi rutin annak érdekében, hogy jobb legyek, hogy fejlődjek. És én élvezem ezt a folyamatot.”
„Szeretem ezt a sportot. Nyilvánvalóan ez az oka annak, amiért visszatértem, amiért folytatni akartam. Tényleg nagyon fontos nekem ez a sport.”
Sok ember van, akik azt gondolják, hogy talán már nem kellene játszanom.
De én szeretek versenyezni, és azt érezni, hogy fejlődtem az előző naphoz képest. Ha elérek egy olyan pontra, ahol úgy érzem, hogy már nem tudok jobb lenni, vagy már elindultam visszafelé, akkor talán megváltozik a véleményem.”
Murray a legutóbbi vereségét a világranglista 12. helyén álló Taylor Fritztől szenvedte el Kanadában. A Wawrinka elleni találkozó tökéletes alkalom lehet a számára, hogy újra győztesen hagyhassa el a pályát. A svájci ugyanis szintén azon dolgozik, hogy valahogy megtalálja a formáját. Ő legutóbb júniusban, Queen’s-ben tudott mérkőzést nyerni.
picture

Andy Murray

Fotó: Getty Images

Ha Murray túljut Wawrinkán, akkor honfitársa, Cameron Norrie jöhet szembe, aki már jóval keményebb dió lehet. Nem beszélve arról, hogy a harmadik körben az ötödik kiemelt Casper Ruud várhat rá.
A skót valószínűleg elégedett lenne azzal, ha behúzna két meccset, és Ruud ellen is versenyképes teniszt tudna a pályára tenni.
Az amerikai kemény pályás szezon előtt a ranglista 47. helyén álló skótnak jó esélyei voltak arra, hogy akár kiemelt legyen a US Openen. Erre most már rendkívül kicsi a sansz. Egy döntő, és az azzal járó 600 pont valószínűleg elég lenne, de Murraynek most nem ezzel kell foglalkoznia.
Sokkal inkább azzal, hogy jó szájízzel zárja a felkészülési tornákat, és szerezzen egy kis lelki pluszt a US Open előtt.
via eurosport.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés