Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Folytatódik Serena búcsúturnéja, Gálfi Dalmának és Fucsovics Mártonnak is szurkolhatunk

Németh Dániel

Publikálva 31/08/2022 - 16:44 GMT+2

Háromból két teniszezőnk továbbjutott, így még a US Open 3. napján is szurkolhatunk a magyaroknak. Elsőként Gálfi Dalma lép pályára, közvetlenül utána pedig Fucsovics Márton – közülük utóbbinak lesz nehezebb dolga. Az Arthur Ashe stadionban Serena Williams és Daniil Medvedev is helyet kapott, a nap mérkőzését azonban várhatóan máshol kell majd keresni.

Serena Williams

Fotó: AFP

Szerdán már a 2. fordulós mérkőzéseket rendezik a US Openen.

Serena Williams - Anett Kontaveit (Arthur Ashe, csütörtök 1 óra)

"Sosem játszottam ellene, ez az utolsó lehetőségem. Jobb később, mint soha" - mondta Anett Kontaveit. "Egyike lesz azon meccseknek, amelyekből keveset játszottam ebben az évben, ahol nem lesz rajtam nyomás."
Kontaveit a női torna második kiemeltje, így akár azt is gondolhatná, hogy ő lesz a mérkőzés esélyese. Serena Williams esetében azonban ritkán ennyire egyszerű a helyzet, és a Danka Kovinić ellen nyújtott teljesítménye alapján bőven lesz esélye az amerikainak megnyerni a találkozót. Ha pedig egymás követően több meccset le tud játszani, lerázza magáról a rozsdát… de ne szaladjunk ennyire előre.
Induljunk ki inkább abból, hogy akár ez is lehet Serena pályafutásának utolsó találkozója, legalábbis egyesben, hiszen Venus oldalán biztosan látjuk még őt a pályán. A brutális hangulat garantált, Konteveitnek várhatóan a nézőkkel is meg kell küzdenie, akik már Kovinić ellen is mindent megtettek, hogy elnyújtsák még egy kicsit Serena pályafutását. Vajon sikerül még (legalább) egy meccsel meghosszabbítani? Nagy összeggel nem fogadnánk ellene.

Daniil Medvedev - Arthur Rinderknech (Arthur Ashe, 2. esti mérkőzés)

Daniil Medvedev egészen kellemes mérkőzéssel kezdte meg a szereplését New Yorkban. Stefan Kozlov ideig-óráig tartotta a lépést vele szemben, leginkább annak köszönhetően, hogy az orosznak időnként becsúszott egy-egy rosszabb adogatójáték. Arthur Rinderknech talán valamivel nagyobb kihívás elé állíthatja a címvédőt, de nagy meglepetésre azért itt sem érdemes felkészülni.
picture

Daniil Medvedev

Fotó: Getty Images

Bár az orosz mérlege meglepően gyenge a francia játékosokkal szemben (18-22), ez inkább csak érdekesség, mintsem olyan statisztika, amit komolyan kell venni egy ilyen helyzetben. Annál is inkább, mivel Rinderknech közepes szezont fut ATP-szinten, ráadásul az év elején láthatóan jobb formában volt, amikor Adelaide-ben döntőt, Dohában elődöntőt játszott.
Ráhangolódás gyanánt tökéletes lehet ez a mérkőzés Medvedev számára, aki a táblát elnézve a 4. fordulóban kaphat először igazán komoly ellenfelet, ott viszont egy Nick Kyrgios akár a címvédésére is veszélyt jelenthet. A következő találkozókon tehát az lesz a feladata az orosznak, hogy minél jobban felvegye a ritmust, leginkább az adogatásoknál, ahol sebezhetőbb volt az utóbbi időben.

Jack Draper - Felix Auger-Aliassime (Louis Armstrong, csütörtök 1 óra)

Jack Draper már tavaly feltűnt az ATP Touron, amikor szabadkártyásként begyűjtött néhány nagyobb skalpot, majd Wimbledonban elcsent egy szettet Novak Djokovictól. 2022-ben egyértelműen szintet lépett, a Challenger Touron kiválóan szerepelt, összesen négy tornagyőzelemnél jár, Montréalban pedig lejátszotta első 1000-es negyeddöntőjét – többek között Tsitsipast verve.
A brit teniszező már ott van a top 50 közelében a ranglistán, és ha nem történik valami hatalmas szenzáció, akkor a US Opent követően át is töri ezt a határt. De miért kellene megállnia itt, amikor a tenisze és az önbizalma is megvan ahhoz, hogy megszorongassa az esélyesebb riválisokat? Miért ne kerülhetne a második hét közelébe egy Grand Slam-tornán?
Felix Auger-Aliassime nincs rossz formában, de számtalanszor kiderült már, hogy nem kezeli jól a nyomást, és hajlamos pánikolni, ha épp rosszul áll a szénája. Ez utóbbira pedig van esély, és ha Draper nem is feltétlenül okoz meglepetést ebben a fordulóban, egy érdekes mérkőzés mindenképpen kikerekedhet ebből.

Beatriz Haddad Maia - Bianca Andreescu (Louis Armstrong, 2. esti mérkőzés)

A brazil lány igen jó eséllyel pályázhat az év legtöbbet fejlődött játékosa címre, néhány hónap leforgása alatt ugyanis eljutott odáig, hogy egy Grand Slam-tornának is esélyesként vághat neki. Az idényt a 80. hely környékén kezdte, amin fokozatosan javított az idény során – az igazi áttörést azonban a füves pályás szezon hozta meg.
picture

Beatriz Haddad Maia

Fotó: Getty Images

Egymást követően megnyerte a nottinghami és a birminghami tornát, Eastbourne-ban pedig az elődöntőig menetelt, ami így is egy 13 meccses győzelmi sorozatot jelent. Talán már Wimbledonban is esélyesként lehetett számolni vele, ám akkor még elizgulta a lehetőséget, azóta viszont már egy nagyobb tornán is bizonyította, hogy számolni kell vele.
Torontóban legyőzte Leylah Fernandezt, Belinda Bencicet és Karolína Plíškovát, a legnagyobb skalpja pedig Iga Świątek volt. A US Openre WTA 1000-es döntővel melegítő brazilra a 2. körben nehéz ellenfél vár a 2019-es bajnok Bianca Andreescu személyében, aki messze van a csúcsformájától, de ritkán szokta küzdelem nélkül megadni magát, így akár a forduló meccsét is elhozhatja ez a párosítás.

Gálfi Dalma és Fucsovics Márton - 12-es pálya

Szerdán ismét szurkolhatunk két magyarnak, ráadásul még csak kapcsolgatnunk sem kell a pályák között, mivel egymást váltják a 12-esen. Elsőként Gálfi Dalma lép pályára este hét körül, az ellenfele pedig a várakozásokkal ellentétben nem Daria Kasatkina, hanem Harriet Dart lesz, így még azt sem mondhatjuk, hogy esélytelen lesz Dalma.
Fucsovics Mártonnak nehezebb dolga lesz Alejandro Davidovich Fokinával szemben, aki járt már New Yorkban a legjobb 16 között, és nem számít rossz kemény pályás játékosnak. Az utóbbi időben nem mutatott kirobbanó formát, ám ezt Marciról is elmondhatjuk, ebben a tekintetben mindkét teniszezőnek remek lehetőség ez egy nagyobb GS-menetelésre.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés