Novak Djokovicot még Daniil Medvedev is szeretné látni a US Openen teniszezni.
Novak Djokovic szerepel a nevezési listán az augusztus 29. és szeptember 11. között megrendezendő Grand Slam-tornára, de az oltási státusza miatt nem engedik be az Egyesült Államokba.
Az amerikai lakosok egészségéért és biztonságáért felelős Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) azonban a múlt héten új iránymutatást adott ki a társadalmi távolságtartásra és a karanténra vonatkozó szabályok enyhítésére.
Tenisz
Egy bolgár vezetné a rangsort, ha a legjobb évét vennénk alapul? - Lerombolunk egy teniszes mítoszt
5 ÓRÁJA
A CDC még nem frissítette utazási tanácsait, amelyek szerint jelenleg a nem amerikai állampolgároknak teljes körűen be kell oltva lenniük ahhoz, hogy az országba léphessenek. Ez azonban változhat, mivel a döntés felülvizsgálata folyamatban van.
A sajtónak a Cincinnati Masters előtt feltett kérdésére, hogy szeretné-e látni Djokovicot játszani a US Openen, Medvedev így felelt:
"Igen, természetesen. De én nem tehetek semmit. A kormány határozza meg a szabályokat, így nem tudom, hogy ez valóban változhat-e vagy sem. Ha én lennék a döntéshozó, biztos, hogy szeretném, ha Novak játszana. Szeretem, ha a tornán a világ legjobb játékosai vesznek részt."

Medvedev győzött a Los Cabos-i döntőben - összefoglaló

Djokovic döntése, hogy nem kapta meg a Covid-19 vakcinát, azt jelentette, hogy ki kellett hagynia az Ausztrál Opent, és a US Openen sem játszhat.
Ez nagy hatással volt a GOAT-versenyre, mivel Rafael Nadal eggyel megelőzte Djokovicot, és már 22 Grand Slam-győzelemmel áll a szerb 21-ével szemben, Roger Federer pedig 20-nál tart.
Medvedev szerint az egyik ok, amiért szeretné, ha Djokovic a US Openen versenyezne, az a Nadallal vívott csatája.
"Ez a Rafa elleni verseny szuper intenzív és érdekes. Szóval nagyon szeretném őt ott látni New Yorkban. De ha a kormányzati szabályok miatt nem lehet ott, nos, akkor is mindenki megpróbálja a legjobbját nyújtani, és megpróbálja megnyerni a US Opent."

Novak Djokovic, mielőtt legenda lett - a Power of Sport című műsorunkban 2008-ba utaztunk vissza

Korábban több legendás teniszező is elmondta, hogy Djokovicnak ott kellene lennie a US Openen. John McEnroe szerint nevetséges volna, ha a szerb nem játszhatna a US Openen.
"Ezt valahogy meg kell oldanunk. Djokovicnak muszáj játszania a US Openen. Kérem, valaki rendezze el, hogy indulhasson! Szükségünk van ott erre a bajnokra."
Ivan Lendlnek nincs favoritja a GOAT-vitában, az ő szemében Djokovic, Nadal és Federer is egyenlő esélyekkel indulnak a minden idők legnagyobbja címért. Azt azonban nagyon nem szeretné, ha a politika torzítaná vagy határozná meg a végeredményt. Márpedig, ha nem történik fordulat, a Covid elleni oltottság sok mindent eldönthet.
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Astana Open
Djokovic mindössze két játékot veszített és nyolcaddöntős
EGY NAPJA
Tenisz
"Az emberek egyik nap még szurkolnak neked, a következő nap pedig már el is felejthetnek"
EGY NAPJA