Barbara Schett üdvözli a US Open szervezőinek döntését.
Barbara Schett szerint az orosz és fehérorosz játékosok számára nagyon nehéz lehetett a közelmúlt bizonytalansága, miután Wimbledon úgy döntött, hogy "megbünteti" őket.
Wimbledon eltiltotta az orosz és fehérorosz játékosokat a június 27-én kezdődő Grand Slam-tornán való indulástól, miután Oroszország megszállta Ukrajnát.
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
TEGNAP 08:51
A korábbi világranglista-7. Schett azonban dicsérte a US Open döntését, hogy minden játékos részt vehet az idei tornán Flushing Meadowsban.
A bejelentés után Schett az Eurosportnak nyilatkozva elmondta, hogy örömmel hallotta ezt a döntést, mert az összes orosz és fehérorosz játékost, akiket eltiltottak Wimbledonban, keményen érintette a londoni hiányzás.
"Büntetni azokat a játékosokat, akik csak teniszezni akarnak és ebben a sportágban akarnak lenni, nagyon kemény. Szóval nagyon örültem a US Open döntésének. Mint tudjuk, minden Grand Slam-torna független. Meghozhatják a saját döntéseiket. És egy kicsit aggódtam emiatt." – nyilatkozta Schett.
Az Egyesült Államok Teniszszövetsége elmagyarázta, miért döntöttek úgy, hogy minden sportolónak engedélyezik a versenyzést, Lew Sherr vezérigazgató és ügyvezető igazgató pedig azt mondta, hogy "aggódnak amiatt, hogy a sportolókat felelősségre vonják a kormányuk tetteiért és döntéseiért".
Schett elismeri, hogy a US Open számára nehéz lett volna Wimbledon nyomdokaiba lépni, mivel nagyobb nyomás nehezedett volna a sportágra.
"Ha kitiltják az oroszokat, akkor mit tesz az ATP és a WTA? Megint betiltják a pontok kiosztását? Nem lesznek pontok? Úgyhogy szerintem fontos, hogy mindannyian újra játszhassanak. És biztos vagyok benne, hogy ennek minden játékos is örül." - mondta.

Daniil Medvedev Halléban kapta meg a jó hírt

Fotó: AFP

Nem ők azok, akik részt vettek vagy vesznek a háborúban
Az egyik, aki különösen örülni fog, hogy versenyezhet, az a világelső és US Open-címvédő Daniil Medvedev, Schett így vélekedett róla:
"Biztos vagyok benne, hogy Daniil Medvedev örül, hogy ő is megvédheti a címét. Szóval úgy gondoltam, hogy ez jó hír."
A tavalyi New York-i bajnok a Halle Openen játszva kapta a hírt.
"Ez nagyszerű hír. Követni fogom a szabályokat, és ott játszom, ahol tudok. Csak a legjobb teniszemet akarom mutatni. Boldog vagyok, hogy megvédhetem a címemet. Csodálatos emlékeim vannak a tavalyról. Az volt az egyik legkülönlegesebb torna számomra."
A 2022-es US Open augusztus 29-én veszi kezdetét.

ATP Halle: Az új(ra) világelső Medvedev átgázolt Goffinen

Forrás: eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Abierto de Tenis Mifel
Papírforma Mexikóban - Medvedev két szettben hódította el a trófeát
07/08/2022 07:16
Abierto de Tenis Mifel
Tökéletes papírforma: Az első négy kiemelt maradt versenyben Los Cabosban
05/08/2022 08:08