Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A US Openen indulhatnak az orosz és fehérorosz teniszezők, az Eurosport szakértője örül a döntésnek

Takács Márton

Publikálva 17/06/2022 - 17:21 GMT+2

A világelső Daniil Medvedev megvédheti US Open-címét, miután a New York-i Grand Slam-torna szervezői bejelentették, hogy az orosz és fehérorosz sportolóknak is engedélyezik a versenyzést Flushing Meadowsban. Medvedev és honfitársai hiányozni fognak Wimbledonból, az Eurosport szakértője, Barbara Schett szerint ez egy büntető döntés, annak ellenére, hogy ők nem érintettek az ukrajnai háborúban.

Daniil Medvedev újra átélné a tavalyi US Open-győzelem okozta eufóriát

Fotó: AFP

Barbara Schett üdvözli a US Open szervezőinek döntését.
Barbara Schett szerint az orosz és fehérorosz játékosok számára nagyon nehéz lehetett a közelmúlt bizonytalansága, miután Wimbledon úgy döntött, hogy "megbünteti" őket.
Wimbledon eltiltotta az orosz és fehérorosz játékosokat a június 27-én kezdődő Grand Slam-tornán való indulástól, miután Oroszország megszállta Ukrajnát.
A korábbi világranglista-7. Schett azonban dicsérte a US Open döntését, hogy minden játékos részt vehet az idei tornán Flushing Meadowsban.
A bejelentés után Schett az Eurosportnak nyilatkozva elmondta, hogy örömmel hallotta ezt a döntést, mert az összes orosz és fehérorosz játékost, akiket eltiltottak Wimbledonban, keményen érintette a londoni hiányzás.
"Büntetni azokat a játékosokat, akik csak teniszezni akarnak és ebben a sportágban akarnak lenni, nagyon kemény. Szóval nagyon örültem a US Open döntésének. Mint tudjuk, minden Grand Slam-torna független. Meghozhatják a saját döntéseiket. És egy kicsit aggódtam emiatt." – nyilatkozta Schett.
Az Egyesült Államok Teniszszövetsége elmagyarázta, miért döntöttek úgy, hogy minden sportolónak engedélyezik a versenyzést, Lew Sherr vezérigazgató és ügyvezető igazgató pedig azt mondta, hogy "aggódnak amiatt, hogy a sportolókat felelősségre vonják a kormányuk tetteiért és döntéseiért".
Schett elismeri, hogy a US Open számára nehéz lett volna Wimbledon nyomdokaiba lépni, mivel nagyobb nyomás nehezedett volna a sportágra.
"Ha kitiltják az oroszokat, akkor mit tesz az ATP és a WTA? Megint betiltják a pontok kiosztását? Nem lesznek pontok? Úgyhogy szerintem fontos, hogy mindannyian újra játszhassanak. És biztos vagyok benne, hogy ennek minden játékos is örül." - mondta.
picture

Daniil Medvedev Halléban kapta meg a jó hírt

Fotó: AFP

Nem ők azok, akik részt vettek vagy vesznek a háborúban
Az egyik, aki különösen örülni fog, hogy versenyezhet, az a világelső és US Open-címvédő Daniil Medvedev, Schett így vélekedett róla:
"Biztos vagyok benne, hogy Daniil Medvedev örül, hogy ő is megvédheti a címét. Szóval úgy gondoltam, hogy ez jó hír."
A tavalyi New York-i bajnok a Halle Openen játszva kapta a hírt.
"Ez nagyszerű hír. Követni fogom a szabályokat, és ott játszom, ahol tudok. Csak a legjobb teniszemet akarom mutatni. Boldog vagyok, hogy megvédhetem a címemet. Csodálatos emlékeim vannak a tavalyról. Az volt az egyik legkülönlegesebb torna számomra."
A 2022-es US Open augusztus 29-én veszi kezdetét.
picture

ATP Halle: Az új(ra) világelső Medvedev átgázolt Goffinen

Forrás: eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés