Serena Williams nyerte az édesanyák csatáját a US Open negyeddöntőjében. Az amerikai szetthátrányból fordított Tsvetana Pironkova ellen, és bejutott a legjobb négy közé.


A továbbra is Margeret Court 24 Grand Slam győzelmi rekordjának beállításáért küzdő Serena Williams azzal a Tsvetana Pironkovával játszott az elődöntőért, aki fia születése után három év kihagyás után meseszerűen tért vissza, és többek között Garbine Muguruza búcsúztatásával jutott el a negyeddöntőig. 
Tsvetana Pironkova egyáltalán nem kezdett megilletődötten, kitűnően szervált és a labdamenetekben is tartani tudta a lépést Serena Williamsszel. 2:2-nél a bolgár brékelt először, és miután Serena alig nyert pontot fogadóként, Pironkova meg tudta őrizni előnyét. 5:3-nál fogadóként játszmalabdákhoz jutott a bolgár, de Serena hárítani tudta őket, és hozta a játékot. Pironkova ezt követően magabiztosan kiszerválta az első játszmát, és 6:4-es vezetésre tett szert. Serena meglehetősen sokat hibázott, Pironkova pedig bátor játékkal húzta be a szettet.
US Open
Ilyen jogsértések történhettek Babos Timi kizárásakor a sportjogász szerint
15/09/2020 13:26
A második játszmában is jobban kezdett a bolgár, rögtön elvette a 23-szoros Grand Slam-bajnok adogatását, de nem tudta hozzátenni sajátját, így az amerikai rögtön visszajött. 2:1-nél újabb bréklabdája volt Serena Williamsnek, de Pironkova ennek ellenére hozni tudta az adogatását. 4:3-nál viszont már nem tudott megmenekülni, pont a legrosszabbkor hibázott, Serena rögtön adogathatott az egyenlítésért. Az amerikai kiszerválta, 6:3-al jött vissza a mérkőzésbe.
A harmadik játszmára Pironkova valamelyest elfáradt, rögtön a szett elején elveszítette adogatását. 4:2-nél Serena Williams újra brékelt, majd simán kiszerválta a mérkőzést. 4:6, 6:3, 6:2-vel jutott be a legjobb négy közé.
"Ha én három évet kihagynék, egy meccset sem tudnék nyerni, nemhogy ennyit."- beszélt Williams a mérkőzés után elismerően Pironkováról, majd hozzátette- "A mérkőzés elején kicsit lapos voltam, de sikerült megfordítanom a találkozót."
Serena Williams a Victoria Azarenka-Elise Mertens találkozó győztesével játszik a döntőbe jutásért.
US Open
Federerék hiányozni fognak ugyan, de talán nem is annyira
15/09/2020 10:58
US Open
Thiem: Megfordult a fejemben, hogy a negyedik döntőt is elveszítem
14/09/2020 08:39