A férfi teniszezők világranglistáján harmadik Dominic Thiem szerint a következő napokban vagy hetekben újabb döntést jelentenek majd be a New York-i US Opennel kapcsolatban

.


A Grand Slam-tornát a tervek szerint augusztus 31-től bonyolítják le. A rajt előtti héten az eredetileg Cincinnatibe kiírt férfi és női versenynek ad otthont a Billie Jean King nemzeti teniszközpont Flushing Meadowsban.
"Az egész nagyon ingatag lábakon áll" - mondta az osztrák játékos hétfőn Berlinben, egy háromnapos meghívásos verseny kezdetén.
US Open
Ilyen jogsértések történhettek Babos Timi kizárásakor a sportjogász szerint
15/09/2020 13:26
Thiem augusztus 14-től nem akar pályára lépni a washingtoni tornán, amely a koronavírus-járvány miatti leállás után az első viadal lesz a férfiak számára.

Thiem.jpg

Fotó: Eurosport

"Úgy gondolom, a döntés nem a mi kezünkben van." - válaszolta a 26 éves teniszező arra a kérdésre, hogy részt vesz-e az amerikai tornákon. Ezzel arra utalt, hogy az illetékes hatóságoknak kell dönteniük, biztonságos-e a rendezés, vagy sem.
A Novak Djokovic által szervezett, júniusi Adria Touron való részvételét Thiem ismételten "óriási hibának" minősítette, amelyből tanulnia kell. Egyúttal megjegyezte, hogy törvényt nem sértettek a szerbiai és horvátországi helyszíneken, ahol nem volt kötelező betartani a szigorú higiéniai előírásokat.
"Egy kissé elvesztettük a kapcsolatunkat a realitással" - fogalmazott Thiem.
Az Adria Tour-t be kellett rekeszteni, mert több játékos és edző - köztük maga Djokovic is - elkapta a koronavírust.
MTI
US Open
Federerék hiányozni fognak ugyan, de talán nem is annyira
15/09/2020 10:58
US Open
Thiem: Megfordult a fejemben, hogy a negyedik döntőt is elveszítem
14/09/2020 08:39