Bejutott az elődöntőbe Daniil Medvedev, miután az orosz házirangadón három szettben verte jóbarátját, Andrey Rublevet. 


Medvedev és Rublev profi pályafutásuk során először 2016-ban a budapesti ATP Challenger-tornán futottak össze egymással, ahol a US Open tavalyi finalistája két sima szettben tudott győzni. Ezt követően még kétszer múlta felül Rublevet, aki eddig még szettet sem nyert a világranglista 5. helyezettje ellen. 
A mérkőzés komoly labdamenetekkel indult, de adogatóként mindkét játékos jól fókuszált, így tie-break következett. A rövidítésben Rublev kezdett jobban, 5:1-re, majd 6:3-ra is vezetett. Három játszmalabdánál Medvedev - saját bevallása szerint- biztos volt abban, hogy elveszíti az első szettet, ezért bátrabban ütötte meg a labdákat. Ennek meg is lett az eredménye, Rublev nem tudta befejezni a játszmát, Medvedev megfordította a tie-breaket, és több mint egy óra játékot követően, ő jutott előnyhöz. A hátrébb rangsorolt orosz ütőjén és egy banánon vezette le dühét.
US Open
Ilyen jogsértések történhettek Babos Timi kizárásakor a sportjogász szerint
15/09/2020 13:26
pic.twitter.com/RhkeMhcxzx— doublefault28 (@doublefault28)
Rublevet érthető módon rendkívül  frusztrálta az elveszített rövidítés, a második játszmára romlott játéka színvonala, és miután folyamatosan magával veszekedett, koncentrációja is gyengült. Eközben Medvedev továbbra is higgadt tudott maradni, 3:2-nél brékelt, ezt pedig végig is vitte, és 6:3-ra megnyerte a második játszmát.
Medvedev a kétszettes előny miatt kissé dekoncentrálttá vált, és ápolni is kellett. Közben Rublev miután a második játszmában kidühöngte magát, újra jobban kezdett teniszezni, így a harmadik játszma ismételten az elsőhöz hasonlóan szorosan alakult. Bréklabdáig viszont egyik játékos sem jutott el, így jöhetett egy újabb tie-break. Medvedev ezt a rövidítést is behúzta, 7:6, 6:3, 7:6-ra nyerte a mérkőzést. Rublev hiába állt közel hozzá, ezúttal sem tudott játszmát nyerni honfitársa ellen.
A mérkőzés utáni interjúban Medvedev elárulta, olyan kemény volt a találkozó, hogy közel egy év után ünnepelt újra hangosan győzelmet.
"Két szettről is egy-egy labdamenet döntött, nagyon kemény mérkőzés volt. Andrey remekül játszott, nem vártam, hogy taktikailag így teniszezik. Nagyon boldog vagyok a győzelmemmel."
US Open
Federerék hiányozni fognak ugyan, de talán nem is annyira
15/09/2020 10:58
US Open
Thiem: Megfordult a fejemben, hogy a negyedik döntőt is elveszítem
14/09/2020 08:39