A második negyeddöntős nap következik a US Openen, melynek során három édesanya is pályára lép majd. A nappali program nyitómérkőzését Pironkova vívja a 24. GS-címéért küzdő Serena Williamsszel. Őket követi a legújabb orosz forradalmat kirobbantó Medvedev és Rublev. Az esti programot a legszebb napjait idéző Azarenka nyitja Mertens ellen, a pontra az i-t pedig Thiem és De Minaur teszik majd fel.


Tsvetana Pironkova - Serena Williams [3] (Arthur Ashe, 18 óra)
Eddig három édesanya nyert Grand Slam-tornát az Open-érában: Evan Goolagong, Margaret Court és Kim Clijsters.
US Open
Ilyen jogsértések történhettek Babos Timi kizárásakor a sportjogász szerint
15/09/2020 13:26
Most van némi esély arra, hogy nyerjen ismét, sőt az alsó ágon 75% a sansz, hogy egy édesanya jut a döntőbe, hiszen ott van még Azarenka is.
Fontos leszögezni, hogy Serena nem Venus, akit már három Grand Slamen is hazaküldött a bolgár, Serena ellen eddig mindössze két szettet fogott, egyet 2007-ben, egyet pedig 2011-ben, egyik sem tegnap volt. Ráadásul erőnlétileg sincsen már Pironkova a toppon, nem csak azért mert a Cornet elleni meccse nagyon hosszú volt, hanem inkább azért mert három éve ez az első tornája. Ő már egyszer visszavonult, és nem is tervezte a visszatérést. Nehezen is viseli New Yorkban a kisfia nélkül. 
Könnyen lehet, hamarosan viszont is látja. (Szabó Gábor)

Andrey Rublev [10] - Daniil Medvedev [3] (Arthur Ashe, 2. mérkőzés)


Ha az egész tornát nézzük, talán ők ketten a legstabilabbak, a legkiegyensúlyozottabbak. Gyakorlatilag mindenféle megingás és hullámzás nélkül hozták le az eddigi fordulókat. Djokovic leléptetése után az jutott eszembe, mekkora dolog volna már, ha két orosz játszaná a döntőt New Yorkban, végképp lezárva, vagy talán egy újabb frontot nyitva a hidegháborúban. Aztán persze rájöttem, hogy a fenébe is, egy ágon vannak. Mindegy, kár érte.
Sokan alulértékelik Rublev teniszét, igaz persze, hogy sokat volt sérült, ezért aztán nem tart ott, ahol tarthatna. Egymás elleni mérlegük 2-0 Medvedev javára, ne feledjük azonban, hogy mindkét meccsüket a tavalyi év második felében játszották, akkor, amikor Medve azt az embertelen nagy sorozatot futotta. Lehet, hogy a tavalyi döntős végül továbbjut, de pokolian nehéz dolga lesz, az biztos. (Kálmán Laci)

Victoria Azarenka - Elise Mertens (Arthur Ashe, nem előbb mint csütörtök 1 óra)


Anyaként Grand Slam-tornát nyerni nem lehet egyszerű, nem is sikerült sok teniszezőnőnek. Kim tudna mesélni, de a nehézségekről tud mesélni Serena is, Vika is. Vera Zvonareva pénteken női párosban lehet Grand Slam-bajnok édesanyaként, de egyéniben még egy fokkal nehezebb ezt elérni.
Tsvetana Pironkova egyelőre “csak” két hétre mondott le a kisfiáról, el is pityeregte magát a negyeddöntő után emiatt. Serena beast-módban játszotta le eddigi meccseit, de soha olyan vidámnak és felszabadultnak nem láttuk, mint amikor a győzelem után integetett a kislányának. Vika a Leo előtti időkben könyörtelenül sikeréhes volt, ma már tudja, hogy az élet nem csak a trófeákról szól.
Szóval, csak hogy végképp kiderüljön, az élet tényleg nem csak a trófeákról szól, milyen szép lenne, ha két édesanya játszaná az elődöntőt, így egyikük biztosan döntőbe jutna. 
És bár mindketten, mindhárman mindent meg fognak tenni a győzelemért, pontosan tudjuk, hogy a vesztesnek elég lesz később egy csintalan vigyor, és az élet megy majd tovább. És szegény Elise Mertensről még nem is beszéltünk, csak mert nem anya, pedig ő játssza az egyik legokosabb teniszt a női mezőnyben. (Szántó Petra)

Alex de Minaur [21] - Dominic Thiem [2] (Arthur Ashe, 4. mérkőzés)


A két rendkívül melós tenisszel rendelkező játékos mérkőzésén csak az biztos, hogy mindketten az utolsó pillanatig küzdeni fognak minden egyes labdáért. Ez főleg az ausztrál esetében igaz, akinek már csak a testfelépítéséből fakadóan sincs más választása, mint futni, futni és futni. Ha lenne más lehetősége, máshogy is játszana, elvégre - ahogyan azt ő maga is elmondta - baromi fárasztó így végigtolni egy meccset. 
Mindazonáltal azt hiszem, ez a párharc elsősorban Dominic Thiemen múlik majd, azon, hogy elbírja-e az esélyességgel járó terhet. 
Tavaly óta tudjuk, hogy az osztrák van legközelebb kemény pályás borításon a Nagy Hármashoz, bizonyította ezt Indian Wellsben, az ATP-vb-n majd az Australian Openen is. Ez azonban nem szükségszerűen jelenti azt, hogy a végső győzelem is az övé lesz. Ehhez az kell - és talán ez a legnehezebb feladat -, hogy azt az utolsó akadályt is legyőzze, és végleg megérkezzen a nagy bajnokok közé. (Németh Dániel) 
US Open
Federerék hiányozni fognak ugyan, de talán nem is annyira
15/09/2020 10:58
US Open
Thiem: Megfordult a fejemben, hogy a negyedik döntőt is elveszítem
14/09/2020 08:39