Nem volt egetrengetően izgalmas a US Open nyitónapja, sőt. A férfiaknál két kiemelt búcsúzott, Youzhny (21.) Kyrgiostól kapott ki, aki ezzel máris bizonyította, hogy a wimbledoni remeklés nem csak kiugró eredmény volt, hanem bizony kell vele számolni eztán is (összefoglaló videó lentebb, néhány pimasz ponttal). A másik kieső Benneteau (24.), aki öt szettben kapott ki Paire-től, ez az eredmény sem tartozik a csoda kategóriába.
A top 10-es játékosok közül Djokovic simán verte Schwartzmant. A világelső kétszer elbukta az adogatását, több hibát ütött, mint nyerőt, ami ezúttal belefért, de a második héten már biztosan kevés lesz. Wawrinkának akadtak gondjai Vesely ellen, de szettet nem bukott. A másodikat és a harmadikat csak rövidítésben tudta hozni, de vegyük figyelembe, hogy igen erős ellenfelet kapott az első fordulóhoz képest.
US Open
Federeré az Edberg díj
06/11/2014 07:52
Raonic könnyedén túllépett a japán Danielen, ütött 20 ászt, de látszott, hogy ha nem jönnek az első szervák, akkor komoly gondba kerül, még a ranglista 190-dik ellen is. A kanadai idén a legkiegyensúlyozottabb férfi teniszező, hiszen a hétből hat 1000-es versenyen legalább negyeddöntőzött, de a top játékosok ellen (egyelőre?) kevés. Tsonga szenvedett három szetten keresztül Monaco ellen, aztán az utolsó pillanatban elkezdett klappolni a tenisze. 1-2-es szetthátrány helyett 2-1-es előnybe került, és a negyediket már simán behúzta. És végül Murray: minden egyes mozdulat fájt már neki egy idő után, és közel állt ahhoz, hogy döntő szettet kelljen játszania Haase ellen. A holland elizgulta, Murray továbbment négyben, de ilyen fizikai állapotban még az is meglepetés lenne, ha a negyeddöntőig elmenne.
A nőknél csak Muguruza (25.) esett ki a kiemeltek közül, Lucic-Baroni ellenében. A nagyágyúk közül Kerber került a legveszélyesebb helyzetbe, hiszen a döntő szettben Pervak 4-3-ra vezetett breakelőnyben, de a német fordított. Sharapovának volt egy nehéz szettje Kirilenko ellen, aztán a másodikat 6/0-ra hozta. Radwanska egyetlen játékot bukott, Wozniacki és Halep viszont egy-egy játszmát, mint ahogy Venus Williams (19.) is, aki ellen a rangidős Kimiko Date fantasztikusan játszott, és a döntő szettben 0/5-ről feljött 3/5-re, félelmet nem ismerő, teli lapos teniszével, de túl nagy volt a hátránya, és Venus továbbment. Ő sem játszott rosszul. Ketten összesen 77 évesek, le a kalappal előttük, élvezet volt nézni ezt a meccset.
Babos Tímea két szoros szettben kikapott a 14. kiemelt Safarováról, de neki ott vannak még a főszámai: a női és a vegyespáros.
US Open
Most akkor mindennek vége?
11/09/2014 13:59
US Open
US Open Tippverseny - Eredmények
10/09/2014 19:09