Hát itt vagyunk megint. Testközelben az év utolsó Grand Slam tornája, a US Open.
Hiszen már a főtáblák sorsolása is elkészült.
A férfiaknál a címvédő Rafael Nadal visszalépésével két kérdőjeles lett az alsó és a felső ág: a zsinórban ötödik döntőjéért induló világelső Novak Djokovic, és a nyár ura, az ötszörös bajnok Roger Federer szemszögéből kell nézni mindent.
US Open
Federeré az Edberg díj
06/11/2014 07:52
Nem nagyon lövünk mellé, ha azt mondjuk, Djokóé a nehéz ág, Fed pedig kényelmesen elsétálhat az elődöntőig. Persze ebben a kijelentésben a jelenlegi formák is szerepet játszanak, mely még élesebbé teszi a kettejük útja közötti látszólagos különbséget.
Djokovic két meccset nyert, mióta wimbledoni bajnok lett, most pedig akár Isner, Murray és Wawrinka is szembejöhet a második héten. Vagy ha nem Murray, akkor Tsonga. Szóval nincs ez éppen kikövezve szerbnek.
Ám azt se felejtsük el, hogy Nole pont az ilyen szituációkra szereti felszívni magát: amikor szenvedni kell a győzelemért.
Federer ága ehhez képest habkönnyűnek tűnik, főleg ha a nyári formájából indulunk ki. A nyolc között Dimitrov, a négy között Ferrer érkezhet, akiket az előzmények alapján simán kell vernie, még három szettes meccsen is.
Ám most meg pont Federer van olyan helyzetben, ami könnyen visszaüthet. Hiszen az elmúlt hónapokban mutatott újjászületés és a könnyűnek tűnő ág egyből arra késztette a médiát és a szakértőket, hogy őt kiáltsák ki tornymagas favoritnak, holott az elmúlt években nem jutott el döntőig New Yorkban. És persze azt se felejtsük el, hogy a tavalyi, szintén könnyűnek mondott ágból egy Robredo elleni negyedik körös búcsú lett.
Nem véletelnül mondják, hogy az idei lehet a meglepetések US Opene a férfiaknál. Mert ha Djokovic nyer, még az is meglepetés az elmúlt hetek alapján. Ha Federer nyer, az az elmúlt évek és a kora miatt lenne meglepetés. Ha pedig külsős, akkor meg azért.
Persze ne feledkezzünk meg néhány pikánsnak ígérkező korai párharcról sem: Tomas Berdych a korábbi bajnok Llyeton Hewittal csap össze az első körben, míg Grigor Dimitrov és Ryan Harrison meccse a tenisz szépségének csúcspontja lehet. Marin Cilic pedig az örökifjú Marcos Baghdatisszal játszik kezdésként.
Egy a biztos: szinte hallatszik, ahogy mindenki feni a fogát.
US Open
Most akkor mindennek vége?
11/09/2014 13:59
US Open
US Open Tippverseny - Eredmények
10/09/2014 19:09