Felemás szezonban van a női világelső, hiszen öt tornát nyert (Brisbane, Miami, Róma, Stanford, Cincinnati), és mind a nyolc meccsét megnyerte top 10-es ellenfelekkel szemben, a Grand Slameken viszont még csak negyeddöntőig sem jutott. Nem szerepelt ennyire rosszul egészen az első GS-es éve, 1998 óta. Azóta, ha egy szezonban legalább három GS-en részt vett, akkor legalább egy elődöntőig biztosan eljutott. Idén viszont sorrendben a negyedik (Ivanovic), a második (Muguruza) és a harmadik forduló (Cornet) volt a végállomás.
Azért azt nem szabad elfelejtenünk, hogy Serena 33 éves lesz szeptemberben. Amíg Kimiko Date 40 felett is vígan rohangál a pályán a maga apró termetével, addig az amerikai az ő dimenzióival már sokkal nehézkesebben mozog. És persze, hogy jönnek a sérülések, ha nem is feltétlenül akkorák, hogy feladjon miattuk meccseket, de ahhoz elegendő mértékűek, hogy hátráltassák őt. Meg aztán lehetséges, hogy a türelme sem tökéletes (sosem volt az erőssége), és nehezére esik minden meccs után közel két napot várni a következőre. Nem tudni, hogy pontosan mi az oka ennek a kettősségnek az ő szezonjában, de az biztos, hogy remek eredményekkel érkezik Flushingba: győzelem Stanfordban, elődöntő Montrealban, és megint győzelem Cincinnatiben. Viszont azt hiszem, már nem lehet egyértelműen állítani, hogy ha egészséges, akkor legyőzhetetlen.
Az idei év alapján, ha Williams kikap valakitől, az nem feltétlenül a legnagyobb sztárok egyike lesz. Viszont a végső győzelem tekintetében nem ez a legfontosabb. Nyilván ki kell emelni Sharapovát, Kvitovát és bizony Kerbert is. Sőt, egyértelműen számolni kell Bouchard-ral is, aki most először indul top 10-esként GS-en, ráadásul hetedik kiemeltként. Az ember azt gondolná, hogy az ő mentalitásával aligha lakott jól az idei két Melbourne-i és Garros elődöntővel és a wimbledoni fináléval, de a fene tudja, lehet, hogy mégis, hiszen Wimbledon óta nem nyert meccset. Halep pedig szintén messzire mehet a második kiemeléssel, de hogy kemény pályán GS-et nyerjen...
US Open
Federeré az Edberg díj
06/11/2014 07:52
Azt se feledjük, hogy a US Open női tornája szinte mindig hoz meglepetést. Tavaly ki gondolta volna, hogy Pennetta nem kiemeltként az elődöntőig masíroz? Két éve ki számított Errani elődöntőjére? Persze ezeknél is sokkal komolyabb meglepetés volt Stosur sima győzelme a 2011-es döntőben Serena ellen. Lehet, hogy idén végre összejön Radwanskának? Na az aztán szép meglepetés lenne! De az is elképzelhető, hogy egy régi nagyágyú aktivizálja magát. Ivanovic ugye ezt teszi már egy ideje, és fel is küzdötte magát a top 10-be. De ott van még Stosur, Kuznetsova, és éppenséggel Wozniacki is.
US Open
Most akkor mindennek vége?
11/09/2014 13:59
US Open
US Open Tippverseny - Eredmények
10/09/2014 19:09