Írunk majd az esélyekről a sorsolás ismeretében is, de én már nem bírok magammal, úgyhogy itt egy kis szubjektív, megérzés elő-előzetes a US Open férfi versenyéről:
Az eddigi bajnokok közül ketten nem indulnak (Nadal és Del Potro), Hewittot pedig nyilvánvalóan nem tarthatjuk esélyesnek. Marad három játékos, aki már győzött Flushingban: Federer, Djokovic és Murray.
Federer ötször nyert egymás után (2004-2008), 2009-ben még döntőzött, aztán két elődöntő következett, az utóbbi két évben pedig negyeddöntő, majd negyedik forduló lett a végállomás. Mégis butaság lenne azt gondolni, hogy folyamatosan csúszik lefelé, és most sem juthat túl a negyeddöntőn, mert annál több van benne. Remekül játszott az utóbbi hónapokban, rengeteg döntője van, és nagyon akarja a sikert. Viszont egy ideje úgy érzem, hogy a meccsek hossza miatt ő már csak akkor győzhet Grand Slamen, ha szerencséje van a sorsolással, és nem kapja meg a legnagyobbakat, illetve mások legyőzik őket. Ez a szerencse most meglehet, mert Nadal ugye nincs, Djokovic pedig...
US Open
Federeré az Edberg díj
06/11/2014 07:52
Djokovic az utóbbi négy alkalommal mindig döntőzött, de csak egyszer, három éve tudott győzni. Kétszer Nadaltól kapott ki (tavaly és 2010-ben), úgyhogy mondhatjuk, hogy a világelső az idei fő favorit, és persze hogy az. DE: amit a US Open Seriesen produkált, az nagyon aggasztó lehet a kedvelőinek. Nem is csupán a rossz játéka miatt, hanem azért, mert mintha bizony motiválatlan lett volna Torontóban és Cincinnatiben. Vagy altatja a mezőnyt, vagy tényleg motivációját vesztette. Más kérdés, hogy a Grand Slameken az első néhány fordulóban gyengécske, de legfeljebb közepes ellenfeleket kaphat, és a második hétre remek formába lendülhet. Viszont ha tényleg nem elég motivált (akár Nadal hiánya, akár a közelgő apaság miatt), akkor nincs esélye.
Murray valami katasztrofális évet fut. Egyetlen Garros elődöntő mellett számtalan negyeddöntője van, ami tőle ugye édeskevés. Éppen ezért lesz nagyon éhes, de ha nem tudja mellétenni a teniszt, akkor éhen is marad. És mindez, amit leírtam, hármójuk közül nagyon kedvez Federernek.
Ugyanakkor jó esélyt látok arra, hogy idén új bajnokot avatnak. De kit? Adja magát Dimitrov neve, illetve ott van még Raonic és Tsonga. Wawrinkát szándékosan nem sorolom ide, mert nem hiszem, hogy lesz még egy olyan tornája, mint Melbourne-ben, legalábbis nem egy éven belül (szerintem később sem).
Raonic: folyton az jár a fejemben vele kapcsolatban, hogy egy 196 centis játékos nem nyerhet Grand Slamet. De hát Del Potro nyert, pedig ő még magasabb két centivel! A kanadait tehát ilyen alapon nem lehet kizárni. Olyan alapon viszont igen, hogy idén egyetlen egyszer tudott top 10-es játékos ellen győzni, hat vereség mellett. Azért így nehéz lesz!
Tsonga képes bármire, egészen félelmetes volt a torontói menetelése, ahol zsinórban négy top 10-est győzött le: Djokovic, Murray, Dimitrov, Federer volt a sorrend. Hihetetlen teniszt mutatott be, de vajon három-négy héttel később megint képes lesz rá? Csodás meglepetés lenne, ha így alakulna.
Maradt Dimitrov. Idén negyeddöntő Ausztráliában, elődöntő Wimbledonban. Raonic és ő a két legéhesebb játékos azok közül, akik igazán jók. Kérdés, hogy Dimitrov le tudja-e győzni Federert. akivel annyi ideig hasonlítgatták, és akivel még csak egyszer játszottak, tavaly Bázelben, akkor nem sikerült. Még. Én most azt mondom, hogy nagyon jó esélyt látok egy Federer - Dimitrov döntőre, utóbbi sikerével. Persze az is lehet, hogy egy ágra kerülnek, és akkor oda az álomdöntőm. Meg az is megeshet, hogy Djokovic megembereli magát, és végigsöpör a mezőnyön.
US Open
Most akkor mindennek vége?
11/09/2014 13:59
US Open
US Open Tippverseny - Eredmények
10/09/2014 19:09