Tegnapelőtt hallhattuk Nolétól azt a mondatot, melynek hallatán alighanem megállt rajongóiban az ütő. Akkor mondta azt, ami tulajdonképpen minden normális ember számára teljesen természetes kellene hogy legyen, ha olyan események előtt áll mint ő, tudniillik, hogy az életében nem a tenisz a főszereplő többé.
Merthogy ő bizony apa lesz nemsoká.
Ha egy átlagember azt mondja, hogy bár a felesége mindenórás, a kis Béci heteken belül megérkezhet, de őt bizony mindez nem tántorítja el az üvegfúvástól, neki továbbra is az marad a prioritás, akkor azt az üvegfúvót bizony megvetik. Gyaníthatóan, még azok is akik egyébként nagy rajongói munkásságának. Valószínűleg azért mert ez a szokás, az ember ha apa lesz akkor legyen elsősorban apa onnantól, és csak másodsorban üvegfúvó.
US Open
Federeré az Edberg díj
06/11/2014 07:52
Lehet a legkiválóbb apa a világon, de egyes kultúrkörökben az előző mondatot akkor sem mondhatja ki. Sőt tán nem is gondolhatja.
És bár legyen bármekkora világpolgár is Novak Djokovic, azért azt ne feledjük, hogy a lelke mélyén ő mégiscsak szerb, és ők - mármint a szerbek - feltétlen ehhez a kultúrkörhöz sorolandók. Novak Djokovic egészen egyszerűen nem mondhatott mást, még akkor se, ha normális esetben a fenti mondatokban az üvegfúvó szót behelyettesíteni teniszezővel egy mezei rajongó számára legalábbis nehéz. Nyilván összefügg a kérdés azzal, hogy teniszrajongók picit többen vannak mint üvegfúvó rajongók, valamint, hogy a rajongók hajlamosak másként tekinteni rajongásuk tárgyára, mint az átlagemberekre.
Hogy pusztán önzésből-e, nem tudom, de a mondatnak van egy olyan olvasata is, hogy ha nem a tenisz a prioritás, akkor lehet többször ki fog kapni mint eddig, márpedig én neki drukkolok úgyhogy legyen szíves nem többször kikapni. Akkor ne legyen inkább apa, maradjon a tenisz a prioritás, mert veszíteni ugyebár utálunk.
Vigasznak legyen elég annyi, hogy bár azon a szinten ahol Nole van most, hagyományosan kevesen vannak az édesapák,de jelenlegi legnagyobb ellenfelének mégiscsak négyszer annyi gyereke van, mint neki lesz rövidesen.
US Open
Most akkor mindennek vége?
11/09/2014 13:59
US Open
US Open Tippverseny - Eredmények
10/09/2014 19:09