delpo1

Fotó: Eurosport

Az idei U21-es US Open döntőjébe tehát Cilic és Delpo jutott, ami nem olyan nagy meglepetés, hiszen ebben a korosztályban egyértelműen ők a legjobbak. Az viszont figyelmet érdemel, hogy nem túl gyakori, hogy két ilyen fiatal játékos GS negyeddöntőt vívjon.
Egymással.
*US Open
Motiváció
15/09/2009 11:37
Itt New Yorkban utoljára 2001-ben fordult elő, akkor Léjt megverte Roddickot, majd a tornát is megnyerte.
A koruknál azt gondolom csak a magasságuk érdekesebb.
Soha még nem láttunk 396 centi teniszezőt GS negyeddöntőben a pályán.  Az eddigi rekord 394 volt, akkor Alexander Popp ellen Philippoussis rontotta az átlagot a maga 196 centijével, még 2003-ban Wimbledonban.
Ami még ennél is érdekesebb, az a játékstílusuk.
Amikor eddig ekkora állatok mérkőztek, akkor nem nagyon lehetett hosszú labdamenetekre számítani. Általában a legtöbbjük azért került oda, mert nagyot adogatott és viszonylag jól röptézett, nem pedig azért, amiért ők ketten.
Tudniillik, hogy magasságuk ellenére ők teniszezni is tudnak. Kiválóan mozognak az alapvonalon is.
Ami majdnem két méteresen azért egyáltalán nem egyszerű.
Nagyon hasonló a teniszük, mint ahogy nagyon hasonlóak mindenben, az egyetlen differencia közöttük talán a rutin. Delpo már egy éve itt volt a negyeddöntőben, Cilic akkor játszott először New Yorkban. Delpo azóta eljutott idáig Melbourne-ben is (ahol pont Cilicet verte a 16 között), majd a Garroson elődöntőzött és finoman szólva is megszorongatta Rogert.
Tudja mi vár rá.
Marin meg horvát.
És ezzel azt hiszem mindent elmondtam.
*US Open
Döntő után
15/09/2009 10:00
*US Open
Szavak nélkül
14/09/2009 12:34