Iga Swiatek domináns játékkal, 6-2-re nyerte meg a US Open döntőjének első játszmáját, a másodikban pedig azt is bebizonyította, hogy fejben is borzasztóan erős, hiszen döntő pillanatban tudott rövidítést nyerni. Ezzel első lengyel nőként tudta megnyerni a US Opent.
Az észak-amerikai felvezetőtornákon nem mutatott sokat ebből a remeklésből, de úgy tűnik, hogy a formája pont a legfontosabb meccseken volt a legjobb. Most Swiatek is elmondta, hogy egyáltalán nem gondolta, hogy képes lehet nyerni:
„Nem hittem volna, hogy enyém lesz a trófea, főleg a verseny kezdete előtt. Mindig nehéz úgy pályára lépni, hogy a közelmúltban nyertél egy Grand Slamet, még úgy is, hogy a Roland Garros idén már a második GS győzelmem volt.
Billie Jean King Cup
Lemondta a válogatott-szereplést és élesen bírálta a tenisz vezetőit a világelső
8 ÓRÁJA
Fontos volt, hogy végig koncentráljak és nyugodt maradjak, mindig csak a céljaimra koncentráltam. New Yorkban mindig sokkal nehezebb, hiszen ez az egyik leginkább nyüzsgő és hangos torna egész évben.
Annyi látnivaló van a városban, rengeteg inspiráló emberrel találkozhattam, büszke vagyok rá, hogy mégis a teniszre tudtam koncentrálni.
Ons nagyon jól játszott az egész tornán és egész szezonban is. Már most jó kis rivalizálás alakul köztünk, remélem, hogy folytatódik még. Nem kell aggódnia, biztos vagyok benne, hogy fog még ő is nyerni.”
Iga Swiateket a mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatón meglepték, miután szokása, hogy a trófeákban mindig kedvenc süteményét, a tiramisut keresi. Most az egyik szemfüles újságíró egy adagot bele is csempészett, hogy a lengyel tudjon mivel ünnepelni.
Az Eurosport szakértői is csak méltatni tudták a 21 éves világelsőt. Kim Clijsters kiemelte, hogy Swiatek nem csak a pályán, de azon kívül is kivételes személyiség.
„Elképesztő, amit már most elért, szerintem sokan elfelejtik, hogy még mindig milyen fiatal. Mindig meg tudja mutatni, hogy mennyire rá tud fókuszálni a legfontosabb meccsekre, de az is látszik, hogy mekkora bajnok lehet belőle, ezt a mérkőzés utáni beszédével is bizonyította.
Minden megvan benne, hogy még sok Grand Slam trófeát nyerhessen. Szerintem a legnagyobb erőssége az, ahogy a pályán mozog, olyan labdákat is vissza tud adni, amire nem sokan képesek, ezt ma is megmutatta.”
Mats Wilander is arról beszélt, hogy jelenleg külön kategória Swiatek a nők között:
„Ahogy és amilyen tempóban játszik, azzal senki nem képes felvenni a versenyt. Mindig sikerre éhes, nehéz lesz bárkinek is megállítani. A védekező játéka is elképesztő, az az energia, amivel a pályára lép döbbenetes.
Teljesen jól kezeli azt, hogy ő a világelső, nem úgy tűnik, mintha nyomás lenne rajta emiatt. Mindig van valami új célja, ez pedig a fejlődésének a kulcsa.”
Forrás: eurosport.com
Tenisz
Świątek: Nem könnyíti meg a dolgunkat a WTA és az ITF
01/10/2022 - 16:21
Tenisz
Swiatek még mindig utcahosszal vezet, Bondár rontott
26/09/2022 - 08:31