Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Serena tovább táncol, Murray megtalálta a formáját – a US Open harmadik napjának összefoglalója

Nánási Antal

Frissítve 01/09/2022 - 13:19 GMT+2

Izgalmakban és látványos labdamenetekben a US Open harmadik játéknapján sem volt hiány, bónuszként ezúttal az időjárás is kegyeibe fogadta a tornát, így valamennyi tervezett mérkőzést le tudták játszani. A nappali programban általában az esélyesek léptek tovább, kevés kivétellel azonban mindezért nagyon meg kellett küzdeniük.

Serena Williams

Fotó: AFP

Serena Williams megint csordultig töltötte az Arthur Ashe-t, Kontaveit elleni győzelmével tovább nyújtja utolsó táncát.
Rendhagyó módon haladjunk fordított időrendi sorrendben, és kezdjük napi összefoglalónkat az esti programmal. Ennek oka természetesen nem más, mint Serena Williams, aki, megint csak természetesen, az Arthur Ashe Stadion esti programjának keretében lépett pályára, ezúttal a második kiemelt Anett Kontaveit ellen.
29 959 néző zsúfolódott össze a Billie Jean King Nemzeti Teniszközpont elsőszámú stadionjában annak érdekében, hogy semmiképpen se maradjon le Serena Williams karrierjének talán utolsó mérkőzéséről. Aki ott volt, elmondhatja, hogy nem maradt az eseményről, igaz, ez minimum az utolsó előtti tánc volt, Williams ugyanis három játszmában, borítva a papírformát, legyőzte a második kiemelt Anett Kontaveitet.
“Maradt még egy kicsi bennem.” – kezdte értékelését a mérkőzést követően New York hatszoros bajnoka.
picture

Serena Williams

Fotó: AFP

“Azt hiszem ez az, amit a legjobban tudok csinálni, szembenézni a kihívással. Amikor a második játszmát elveszítettem, átfutott az agyamon, hogy te jó ég, itt lehet a vége. Őszintén szólva úgy tekintek az itteni szereplésemre, mint egy jutalomra. Senkinek sem kell már bizonyítanom és nincs vesztenivalóm, ennyire felszabadultan, teher nélkül 1998 óta nem játszhattam. Konkrétan volt egy célkereszt a hátamon az elmúlt 23 évben.”
A harmadik fordulóban Ajla Tomljanovicnak jut az az egyszerre hálás és kellemetlen feladat, hogy Serena Williams ellen lépjen pályára. Az ausztrál teniszező Evgeniya Rodina legyőzésével vívta ki a jogot a nem mindennapi mérkőzésen való szereplésre.
picture

Serena Williams

Fotó: AFP

A nappali programban óriási mérkőzést vívott egymással Camila Giorgi és Madison Keys, amelyet végül döntő szett rövidítésben a 2017-es döntős amerikai játékos tudott megnyerni. Keys dominálta az első játszmát, majd átengedte a kezdeményezést az olasznak, aki behúzta a második szettet, sőt, a döntő játszmában 5-1-re elhúzott. Innen sikerült Keysnek visszakapaszkodnia, és tie break-re mentenie a mérkőzést, amit 10-6-ra nyert meg.
Az eredményt tekintve jóval könnyebben jutott be a harmadik fordulóba Coco Gauff, aki Elena Gabriela Ruse elett győzött egy sima, és egy szoros játszmában (6-2, 7-6). A még mindig csak 18 éves Roland Garros-döntős amerikai láthatóan lubickolt abban a helyzetben, hogy az Arthur Ashe Stadionban léphetett pályára, pláne, hogy meg is nyerte a maga mérkőzését.
Gauff és Keys pikánsnak ígérkező mérkőzést játszik egymással a pénteki harmadik fordulóban, jó eséllyel ismét az Arthur Ashe-en.
picture

Coco Gauff

Fotó: AFP

A hölgyeknél a nap legmagasabban jegyzett kiesője Maria Sakkari lett, a harmadik kiemelt görög ugyanis háromszettben szenvedett vereséget a kínai Xiyu Wangtól. A legjobbjától láthatóan messze lévő görög már az első fordulóban is vért izzadva lépett csak túl Tatjana Marián, a balkezes, ihletett formában teniszező kínaival pedig nem is tudott mit kezdeni.
picture

Xiyu Wang | Tennis | ESP Player Feature

Fotó: Getty Images

A harmadik fordulóba jutásával élete legjobb Grand Slam-menetelését produkáló Wang érthetően fülig érő szájjal értékelt első TOP 10-be tartozó játékos elleni győzelmét követően:
“Tudtam, hogy nagyon jó ellenféllel találkozom, így megpróbáltam a legjobbamat nyújtani. Úgy érzem jó passzban vagyok, izgatottan várom a következő kört, ugyanakkor próbálom nyugtatni is magam. Ettől a pillanattól kezdve már a következő meccsem jár a fejemben.”
A harmadik fordulóban Wang ellenfele a Camila Osoriót búcsúztató Alison Riske-Armitraj lesz, aki ellen, főleg a Sakkari ellen mutatott játékkal, bőven lehet keresnivalója.
Zsinórban negyedszer jutott be a US Open harmadik fordulójába az ötödik kiemelt Ons Jabeur, aki az amerikai Elizabeth Mandliket verte két játszmában (7-5, 6-2). A mérkőzést követően Jabeur kiemelte, nagyot küzdött a körülményekkel, ennek fényében különösen is örül az eredménynek. A következő körben Shelby Rogers lesz az ellenfele, célja pedig, hogy karrierje során először, megérje a második hetet New Yorkban.
picture

Ons Jabeur

Fotó: Getty Images

Szintén bejutott a következő fordulóba Caroline Garcia, aki tovább nyújtja a Cincinnati selejtezőben megkezdtett győzelmi sorozatát. Ugyancsak bejutott a harmadik fordulóba Veronika Kudermetova és Liudmila Samsonova. Az utóbbi orosz teniszező a 2021-es döntős Leylah Fernandezt győzte le a második fordulóban, következő ellenefele pedig a budapesti döntős Aleksandra Krunic lesz.
picture

Caroline Garcia

Fotó: Getty Images

A férfiaknál az esti program ezúttal sima mérkőzést hozott az Arthur Ashe-en, hiszen a világelső és címvédő Daniil Medvedev sima három játszmában búcsúztatta Arthur Rinderknechet.
“Nem könnyű úgy játszani, hogy este tízkor kezded a meccsedet.” – puffogott egy kicsit az orosz teniszező a mérkőzése után. Medvedev az Arthur Ashe Stadion esti programjának második találkozóját vívta, a kedélyeknek pedig le kellett nyugodnia a helyszínen Serena Williams újabb győzelmét követően.
Medvedev azért egy kicsit a mutatott játékról is beszélt:
“Volt már azért hasonló tapasztalatom, szóval készen álltam. Igyekeztem a legjobb teniszemet elővenni, ez, azt hiszem, az első szettben sikerült is. Arthur egy kicsit lassú volt, ezt jelezték a kettős, valamint a ki nem kényszerített hibái. Nekem sikerült megtalálnom a ritmusomat és azt végigvinni a találkozó során.”
picture

Daniil Medvedev

Fotó: SID

A következő körben a címvédő ellenfele az a Yibing Wu lesz, aki hétfőn Nikoloz Basilashvili legyőzésével 63 év után az első kínai teniszező lett, aki egyéni Grand Slam-mérkőzést tudott nyerni. A selejtezőből érkező távol-keleti játékos a második fordulóban a kvalit szintén végigküzdő portugál Nuno Borgest győzte le.
A nappali programot Andy Murray nyitotta az Arthur Ashe Stadionban, a 2012-es bajnok ellenfele a feltörekvő amerikai Emilio Nava volt. Az elnyűhetetlen brit teniszező ugyan elveszítette az első játszmát, utána azonban nagyon meggyőzően játszva fordítani tudott, igaz, ehhez az is kellett, hogy a harmadik és a negyedik szettre ellenfele látványosan elfáradt.
picture

Andy Murray

Fotó: AFP

A találkozó után Murray elégedetten értékelt, sőt, olyat is mondott, amire nagyon sok rajongója várhatott évek óta:
“Fizikálisan úgy érzem, hogy az elmúlt néhány évet figyelembe véve most érzem magam a legjobban. A mozgásom messze a legjobb ahhoz képest, mint amit mostanában tudtam. Ez most különösen is jól jön, mert a nagyot ütő ellenfelekkel szemben kell az erő a védekezéshez. Úgy érzem közeledem ahhoz a szinthez, ahol lenni szeretnék, és lehet itt egy jó menetelésem.”
Az említett erőre és mozgásra biztosan óriási szüksége lesz, a következő fordulóban ugyanis a 2019-es elődöntős Matteo Berrettini lesz az ellenfele. A két játékos eddig háromszor találkozott egymással, egyetlen keménypályán vívott mérkőzésüket Murray nyerte még 2019-ben, a pekingi ATP torna első fordulójában. Azóta kétszer játszottak füvön, legutóbb idén a stuttgarti verseny döntőjében. Mindkét füvespályás mérkőzésüket az olasz nyerte.
picture

Matteo Berrettini

Fotó: AFP

Hajtós mérkőzést nyert meg a továbbra is jó formában játszó Nick Kyrgios, aki egy szettet elveszítve győzte le Benjamin Bonzit. Az ausztrál következő ellenfele a szabadkártyáját szereplésével abszolút megháláló JJ Wolf lesz. Ugyancsak bejutott a következő körbe Pablo Carreno Busta és Alex de Minaur, valamint Jack Draper és Karen Khachanov is. Továbbra is kitart Daniel Galan lendülete, aki Stefanos Tsitsipas legyőzése után most Jordan Thompsont is meg tudta verni, így karrierje során először jutott be egy Grand Slam-torna harmadik fordulójába.
Egyaránt ötszettes mérkőzést nyert Pedro Cachin és Corentin Moutet, a két fáradt játékos egymás ellen folytathatja a harmadik fordulóban. Tommy Paul nyerte az amerikai házirangadót Sebastian Korda ellen, az ő következő ellenfele a füvespályás szezon holland meglepetésemberét, Tim van Rijthovent legyőző Casper Ruud lesz.
Magyarok:
Egy órára sem volt szüksége Gálfi Dalmának ahhoz, hogy legyőzze Harriet Dartot, a 6-4, 6-0-ás végeredmény önmagáért beszél. Dalma, aki 2015-ben a juniorok között már megnyerte a US Opent, karrierje során először jutott be egy Grand Slam-torna harmadik fordulójába, ahol Veronika Kudermetova lesz az ellenfele.
picture

Gálfi Dalma

Fotó: AFP

Nem sikerült sajnos a továbbjutás Fucsovics Mártonnak, aki óriási mérkőzésen, döntőszett rövidítésben maradt alul Alejandro Davidovich Fokinával szemben. A magyar teniszező az elveszített első játszmát követően fordítani tudott, innen azonban a spanyol számára volt még visszaút.
Megkezdte a páros-tornát Bondár Anna, aki Greet Minnennel az oldalán egy kínai párossal csapott össze. A Roland Garroson negyeddöntőbe jutó magyar-belga duó végül döntőszettben győzte le a Wang-Zhu párost, bejutva ezzel a következő fordulóba.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés