Gálfi Dalmának nem sikerült a bravúr, 6:2, 6:0-ra kikapott Veronika Kudermetovától.

Pedig a találkozó ígéretesen kezdődött: bár fogadóként esélytelen volt az orosszal szemben, az első két adogatójátékát Gálfi is magabiztosan hozta. A problémák 2:2-nél kezdődtek, amikor becsúszott egy nehezebb gém.
Parma Ladies Open
Gálfi Dalma kiesett egyesben, Bondár Anna párosban is búcsúzott
6 ÓRÁJA
„Az első pár gémben fej-fej mellett haladtunk, a harmadik adogatójátékomban 0-40 volt, de ütöttem három ászt egymás után” – mondta a magyar teniszező az Eurosportnak. Bár az ászok jót tettek az önbizalmának, Kudermetova ezen a ponton magasabb fokozatra kapcsolt.
A bréklabdánál ütött egy váratlan egyenes ritörnt, egy amúgy tök jó szerva után, amire nem készültem fel.
Gálfi próbált változtatni, jobban variálni a szerváit, hátha ezzel sikerül kizökkenteni Kudermetovát a ritmusából, ám hiába, az orosz végig rettentő stabil maradt, sokszor még egészen lehetetlennek tűnő helyzeteket is megoldott.
„Nagyon érezte, hova fognak menni a szerváim, és amikor épp nem, akkor is hosszú ritörnöket ütött, amiből nem tudtam induló helyzetet kialakítani. Nem ütött ki nem kényszerített hibákat, emiatt nyomás volt rajtam, hogy olyat üssek, amivel ki tudom szorítani a pályáról."
„Brutálisan jó meccset hozott le, egy pillanatra sem engedett ki fejben. Egy ilyen ellenfél ellen nehéz felmutatni valamit, főleg, hogy Grand Slamen ez volt az első meccsem, amit nagyobb pályán játszottam.”
Az interjú elején Gálfi azt is elismerte, hogy meglepte az a szint, amivel találkozott. „Nem erre számítottam. Kudermetova brutálisan magas színvonalon játszott. Mondanám, hogy felkészültem erre, de akkor hazudnék.”

Gálfi Dalma: "Nem erre számítottam, Kudermetova brutálisan jól játszott"

Egyelőre még nem ért véget a US Open Gálfi számára, hiszen párosban versenyben van az amerikai Bernarda Pera oldalán, az első tapasztalatok pedig pozitívak voltak ezen a téren is. Összességében pedig az egyéniben nyújtott teljesítményével is elégedett lehet.
„A több hetes kihagyás után aláírtam volna, hogy két kört megyek a US Openen, és csak a harmadikban búcsúzom. Meg kell emésztenem ezt a vereséget, de nem szeretnék sokáig agyalni rajta, volt két remek meccsem, amiből nagyon sok pozitívumot tudok leszűrni.”
Parma Ladies Open
Mindössze három játékot veszítve nyolcaddöntős Gálfi Dalma
TEGNAP - 11:11
Tenisz
Udvardy az egyetlen magyar továbbjutó a bukaresti tornán
14/09/2022 - 14:27