Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic várja, hogy történelmet írjon, Medvedev tízszer jobb lesz, mint valaha

Nagy Benjámin

Frissítve 10/09/2023 - 21:03 GMT+2

A 2021-es döntő ismétlésével zárul a 2023-as US Open: a férfi egyes fináléjában Novak Djokovic és Daniil Medvedev csap össze. Az orosz két évvel ezelőtt három szettben verte a szerbet, és bár azóta ötből csak egyszer nyert ellene, mégis magabiztosan készül a meccsre – hasonlóan Djokovichoz, aki viszont azt is érzi, hogy bármelyik Grand Slam-döntő az utolsó lehet számára.

US Open: Djokovic vetett véget Shelton álomszerű menetelésének

Djokovic a 36. Grand Slam-döntőjét játssza, egyben amellett, hogy öt év után nyerhet ismét Flushing Meadowsban, a 24. Grand Slam-címét szerezheti – ezzel pedig beállíthatja Margaret Court rekordját.
"Minden egyes Grand Slam-döntő egy újabb fejezet a történelemben, ezt pontosan tudom. Természetesen nagyon büszke vagyok rá. De nincs időm ilyeneken gondolkozni, és nem is engedem meg magamnak, hogy az járjon a fejemben, milyen tétje van a meccsnek. Amikor hasonló helyzetben voltam a múltban, például két éve az itteni döntőben, akkor talán túlságosan el voltam szállva a lehetőségtől, és alulteljesítettem. Nem akarom, hogy ez újra megtörténjen, és csak arra fogok koncentrálni, amit tennem kell.”
36 évesen bármelyik Grand Slam-döntő az utolsó lehet, úgyhogy azt hiszem, valószínűleg jobban értékelem ezeket, mint tíz évvel ezelőtt. Tíz éve úgy éreztem, hogy még jó pár év előttem áll, most pedig fogalmam nincs, mennyi, és azt sem tudom, lesz-e egyáltalán olyan szezon, amikor mind a négy Grand Slamen döntőzni tudok.
A szerb úgy érzi, Medvedev az egyik legkeményebb ellenfél, akivel csak találkozhatott volna a döntőben.
"Nem csak azért lesz ez a legnehezebb kihívás, mert döntőről beszélünk, hanem azért is, mert olyan ellenféllel játszom, akitől a legutóbbi Grand Slam-fináléban kikaptam. Taktikailag felkészültem a meccsre, és bármi is történik, rendkívül büszke vagyok arra, amit idén elértem a legnagyobb tornákon, hiszen ez volt az álmom. A Grand Slamek azok a tornák, amelyek még mindig tűzben tartanak, és a leginkább motiválnak arra, hogy felvegyem a versenyt a fiatalokkal.”
Medvedev eközben pontosan tudja, Djokovic mennyire felszívja magát a két évvel ezelőtti US Open-döntő miatt.
„Novak mindig jobb, mint az előző meccsünkön. Én például megvertem őt a US Open döntőjében, aztán ő engem Párizsban. Carlos legyőzte őt Wimbledonban, ő pedig Cincinnatiben. A legjobb verzióját fogja nyújtani, nekem pedig minden idők legjobb Medvedevét kell hoznom, ha le akarom győzni őt. Márpedig le akarom.”
Az orosznak ez lesz a negyedik Grand Slam-döntője, így már hozzászokott ahhoz, mi vár rá fejben.
„A végsőkig akarsz küzdeni, mert győzni akarsz, de ez a normális. Az viszont biztos, hogy Novaknak egyszerűen más a mentalitása. Ezért van 23 Grand Slam-győzelme és számtalan rekordja. Szóval úgy állok neki a meccsnek, hogy tudom, tízszer jobb lesz, mint bármikor. Nekem épp ezért minimum szintén tízszer jobbnak kell lennem.”
picture

US Open: Medvedev űrtenisszel akadályozta meg a címvédést

Medvedevet arról is kérdezték, milyen érzés lesz úgy játszani Djokovic ellen egy Grand Slam-döntőben, hogy nem a szerb a világelső, hiszen jobbak a statisztikái, amikor Djokovic állt a ranglista élén.
„Statisztikailag valóban nem világelső, de hétfőtől az lesz, úgyhogy én úgy fogom fel, hogy ő a világelső. Nem tudom, miért ilyen a statisztikám, de nem hiszem, hogy köze van ahhoz, hogy mi történik a meccseken. Ahogy mondtam, tényleg nem érdekel, hogy ő az első vagy a második számú játékos a világon. Novak Djokovicról van szó, és én meg akarok próbálni nyerni ellene.”
A férfi döntő vasárnap 22 órakor kezdődik. Élő közvetítésünk az Eurosport 1-en, valamint az eurosport.hu-n és az Eurosport Appon 21.30-tól lesz követhető.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés