Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev szerint Kyrgios jelenleg Nadal és Djokovic szintjén játszik

Németh Dániel

Publikálva 05/09/2022 - 09:59 GMT+2

Nick Kyrgios négy szettben, 7:6, 3:6, 6:3, 6:2-re legyőzte Daniil Medvedevet a US Open 4. fordulójában. Az ausztrál teniszező elmondta, rengeteg motivációt ad neki, hogy úgy érezte, a múltban cserben hagyta a szeretteit, és most már nem csak saját magáért lép pályára. Medvedev pedig vaskos dicsérettel nyugtázta Kyrgios remek teniszét, és extra motivációt merítene vereségből.

Nick Kyrgios

Fotó: AFP

Nick Kyrgios megcsinálta: legyőzte Daniil Medvedevet, és ezzel hatalmas lépést tett az újabb Grand Slam-döntő felé.
Már Ausztráliában megvoltak a jelei annak, hogy Kyrgios komolyabban veszi a teniszt. Szembetűnő volt, mennyivel jobb erőnléti állapotban kezdte meg a szezont, és a játéka is kifejezetten biztató volt, bár Melbourne-ben még kikapott Daniil Medvedevtől.
Párosban viszont megnyerte a tornát gyerekkori barátjával, Thanasi Kokkinakisszal – és mint kiderült, ez csak a kezdet volt. Ezen a héten azt is bebizonyította, nem csak egy kifutott eredmény volt a wimbledoni döntő.
A legjobb 16 között a címvédő és világelső Medvedevet búcsúztatta 7:6, 3:6, 6:3, 6:2-re.
„Az első szett volt a legfontosabb. Azt éreztem, hogy ha azt Medvedev nyeri meg, akkor többé-kevésbé lehetetlen lett volna megfordítani a találkozót. Úgy gondolom, hogy megfelelő felfogásban teniszeztem. Hihetetlenül fogadtam, a harmadik és negyedik szettben teljesen felszabadultan játszottam. Élveztem a játékot, és próbáltam teljes mértékben magamba szívni az Ashe hangulatát. Nagyon büszke vagyok.”
Kyrgios a sajtótájékoztatón részletesen beszélt arról, hogy mi minden változott meg benne erre a szezonra.
„Úgy érzem, hogy most sokkal több mindenért teniszezek, nem csak magamért. Sokan állnak mögöttem, rengeteg támogatást kapok, és persze ennek az ellenkezője is igaz, sokan kételkednek bennem és próbálnak lehúzni. Négy hónapja nem voltam otthon, ami a csapatomra is igaz. Nem láttuk a családunkat, más teniszezőkkel ellentétben. Szeretnék értelmet adni ennek, mindannyiunk számára emlékezetessé tenni. Remélhetőleg megcsináljuk, hazamehetünk és ünnepelhetünk.”
Az ausztrál elárulta, arra a legbüszkébb, hogy sikerült legyőznie a mentális problémáit, és bizonyíthat azoknak, akiknek a leginkább szeretne.
picture

Kyrgios már a legjobb 16 között leszállította a világelső Medvedevet

„Úgy éreztem, hogy amikor nagyon mélyen voltam mentálisan, igen önző voltam. Rosszul éreztem magam, nem akartam teniszezni. De aztán végignéztem a hozzám legközelebb álló embereken, rájöttem, hogy cserben hagytam őket, és nem akartam ezt folytatni. Úgy éreztem, hogy sok minden adhatok még ennek a sportágnak. Keményen edzettem, lehajtottam a fejem. Úgy voltam vele, előbb megpróbálok formába lendülni, aztán meglátjuk, hogyan alakul.”
Medvedev a sajtótájékoztatón elmondta, kisebb betegséggel küzdött a napokban (amit a légkondira vezetett vissza), egyúttal elismerte, hogy az ausztrál ezen a napon egyszerűen jobb volt nála.
„Montréalban is elég jól teniszezett, magas színvonalú meccset játszottunk. Teniszeztem Novak és Rafa ellen is, mindannyian csodálatosan játszanak. Véleményem szerint Nick hasonló szinten volt velük. Eltérő a játéka, mert kevésbé szenvedős fajta, miközben a hosszabb labdameneteket is bírja. Nehéz ellene játszani, csodálatos a szervája. És az alapvonalról sem érzed azt, hogy előnyben vagy vele szemben. Jól játszik, minden ütése megvan.”
„Nem fogok sírni, de azért csalódott vagyok. Pár napig szomorú leszek, a telefonomat vagy a laptopomat bújom, esetleg megnézek egy sorozatot. A meccs után nem az volt az első gondolatom, hogy basszus, elveszítettem a világelsőséget. Fogalmam sincs, hova zuhanok vissza. Talán a 3. vagy a 4. helyre. Azt hiszem, Carlos meg fog előzni. De nem tudom. Azonban ez is motivál, arra sarkall, hogy jobban teljesítsek.”
Nem voltam elég jó. Nem győztem Ausztráliában, amikor megvolt rá az esélyem. Wimbledonban nem játszhattam, a Roland Garroson a negyedik körben kikaptam. Jobban kellene teljesítenem. Több pontra van szükségem, ha újra világelső szeretnék lenni.
picture

Daniil Medvedev

Fotó: Getty Images

Medvedev legyőzésével megnyílt az út Kyrgios előtt a US Open-döntő felé, mivel ezen az ágon Karen Khachanov (a következő ellenfele), Matteo Berrettini és Casper Ruud maradt.
„Nem fogom túlzásba vinni az ünneplést. Ez még csak a negyedik forduló volt, negyeddöntőbe jutottam. Csodálatos élmény volt legyőzni a világelsőt az Arthur Ashe stadionban. De nem igazán szeretném túlságosan megünnepelni ezt, mert tudom, hogy ma még kilencszer lejátszanánk ezt a meccset, valószínűleg az esetek többségében legyőzne. Elfogadom a győzelmet. Próbálok a helyes úton maradni. A pillanatban maradok, ennyi.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés