Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics: Megvolt a kihagyás, szeretnék visszatérni!

Sergő Z. András

Publikálva 30/08/2022 - 10:26 GMT+2

Játszma 1-1-nél, harmadik szetben 5-1-nél Maxime Cressy, Fucsovics Márton ellenfele feladta 1. fordulós találkozójukat a US Openen, így a magyar teniszező ott van az év utolsó Grand Slam-tornájának második fordulójában.

Fucsovics Márton

Fotó: AFP

A Wimbledon utáni hosszú kihagyás után visszatérő Fucsovics ismét érzi magában a motivációt, szeretne minél közelebb kerülni régi formájához. A meccs utáni interjúban beszélgettünk.
Mondhatni, a minimum megvan, már több pontot szereztél most itt, mint amennyi kiesik a tavalyi szereplés miatt. Hogy látod az esélyeidet a 100 között maradásban?
Valóban mindent pont számít, még nem látni, mennyi kell, hogy ne csúsz szak ki a top 100-ból. Ráadásul a következő ellenfél Davidovich Fokina lesz. Spanyol srác, élete legjobb formájában van. Mondjuk tavaly tavasszal meg tudtam venni. Más meccsre számítok, mindenesetre holnap edzés, szerdán jöhet a következő.
Szoros első játszma után neki jött ki jobban a rövidítés, majd a második szettet is jobban kezdte, onnan tudtál fordítani, mint később kiderült, sérülés miatt. Mennyire lehet ilyenkor kiértékelni a saját játékodat?
Cressy ellen nagyon nehéz játszani, senki nem szeret. Erős szervája van, gyakran szerva-röptézik, nincs ritmusa, ettől a labdamenetekben nehéz belejönni a játékba. Azért tudtam figyelni a saját játékomra a sérülése ellenére is. Nagy nyomás volt rajtam, kicsit hullámzó volt a szervajátékom. Legalább motivált voltam mentálisan és fizikálisan is. Nem könnyítette meg a helyzetet a nagy meleg, 35 °C volt a pályán itteni idő szerint délután, a legnagyobb melegben.
Amerikai versenyzőről van szó, mennyire sikerült kizárni, hogy a közönség több labdamenetnél hallhatóan neki szurkolt jobban.
Most abszolút nem zavart, szerencsére teljesen ki tudtam zárni. Viszont volt sok magyar szurkoló is, sokan kijöttek és biztattak. Voltak kint a barátaim közül is, ez különösen jó volt.
A wimbledoni torna idején azt mondtad, egy kicsit most félbe kell hagyni a teniszt. Így is történt, két hónap kihagyás után tértél vissza. Azt kaptad mentálisan, amit vártál?
Valóban így volt. Hat hetet teljesen kihagytam, egyáltalán nem teniszeztem, de mindig eljártam kondi edzésre. Aztán következett egy kéthetes felkészülés, majd elmentem Winston-Salembe, de ott még nagyon nem éreztem a játékot. Később, már itt, New Yorkban kezdtem érezni, hogy visszatér a jó érzés a játékot illetően.
Így most az a terv, hogy még többet edzek, és még többet játszak. Szeretnék visszatérni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés