Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alcaraz-Ruud döntőt rendeznek a US Openen, a világelsőség lesz a tét

Eurosport Magyarország

Publikálva 10/09/2022 - 09:15 GMT+2

A harmadik helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz, valamint az ötödikként rangsorolt norvég Casper Ruud jutott döntőbe férfi egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban.

Carlos Alcaraz

Fotó: Getty Images

US Open - Alcaraz-Ruud döntő lesz a férfiaknál

A pénteki elődöntőkben Alcaraz öt szettben bizonyult jobbnak a 22. kiemelt amerikai Frances Tiafoe-nál. Utóbbi az első és a negyedik szettben egyaránt a rövidítésben győzött, esélyesebb ellenfele viszont könnyebben hozta nyert játszmáit. Az összecsapás 4 óra 22 percig tartott.
A 19 éves spanyol játékos először játszott a legjobb négy között Grand Slam-tornán, és továbbra is versenyben van azért, hogy hétfőtől ő vezesse a világranglistát. Ehhez a döntőben is győznie kell. Alcaraz az elődöntő után kiemelte: gyerekként többet álmodozott arról, hogy világelső lesz, minthogy GS-viadalokon gyűjt be trófeákat. Hozzátette: bár az kétségtelen, hogy utóbbi nélkül előbbit összehozni azért elég "bonyolult" feladat.
picture

Alcaraz sorozatban harmadik ötszettesét is behúzta, első GS-döntőjét játszhatja

A másik elődöntőben Ruud a 27. kiemelt orosz Karen Khachanovot verte négy szettben, 3 óra 3 perc alatt. A norvég másodszor jutott GS-tornán döntőben, idén a Roland Garroson sima három szettben kapott ki a spanyol Rafael Nadaltól.
Alcaraz és Ruud két ATP-tornán mérkőzött már meg egymással, a spanyol tavaly salakon, idén kemény borításon nyert két játszmában. Ebben az évben mindketten kiváló formában teniszeznek, a spanyol négy, a norvég három ATP-tornát nyert meg.
picture

Casper Ruud háromórás csatában jutott döntőbe a US Openen

Eredmények, elődöntő:
férfiak:
  • Alcaraz (spanyol, 3.)-Tiafoe (amerikai, 22.) 6:7 (6-8), 6:3, 6:1, 6:7 (5-7), 6:3
  • Ruud (norvég, 5.)-Khachanov (orosz, 27.) 7:6 (7-5), 6:2, 5:7, 6:2
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása