Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Raducanu tiszta lappal folytathatja, Nadal a tökéletlensége ellenére elégedett, Venus titokzatos

Németh Dániel

Publikálva 31/08/2022 - 12:24 GMT+2

Nem alakult jó a US Open a címvédő Emma Raducanu számára, aki már az első fordulóban búcsúzott. Bár a brit szomorúan nyilatkozott, lát pozitívumokat is a vereségében. Rafael Nadal elveszítette az első szettet Rinky Hijikata ellen, de megtalálta a módját a fordításnak, és összességében elégedett volt. Venus Williams pedig lehet, hogy az utolsó meccsét játszotta le, de erről nem beszélt.

Emma Raducanu

Fotó: AFP

Búcsúzott a címvédő Emma Raducanu a US Openen, a brit azonban a szomorúsága ellenére próbálta pozitívan látni a helyzetet. Értékelések, nyilatkozatok a US Open 2. játéknapjáról.

Rinky Hijikatáról az idei kemény pályás szezon előtt keveset lehetett hallani, a Rafael Nadal elleni 1- fordulós mérkőzésből azonban kihozta a maximumot a US Openen. Az ausztrál teniszező még egy szettet is elcsent a négyszeres US Open-bajnoktól, akit talán egy kicsit meglepett Hijikata agresszív játéka.
„Nyilvánvalóan nehéz mérkőzés volt. Úgy gondolom, hogy nem kezdtem annyira rosszul az első pár játékban, de aztán voltak lehetőségeim, amiket nem sikerült kihasználni. Nem adogattam jól, el is buktam a szervát. Egy kicsit ideges voltam. Három év után először játszottam New Yorkban éjszakai meccset, ami mindig izgalmas.”
Utána egy picit jobban ment a játék. Nem volt tökéletes, de boldog vagyok. 50 napon belül ez volt a második meccsem. Nem ez volt az a nap, amelyen tökéletesen kellett játszani.
„Az edzések egészen jól mentek, de a verseny mindig más. Végig kell menni ezen a folyamaton, és ez nem egyszerű. Múlt héten kikaptam az első fordulóban. Egy sérülés után mindig fontos az első meccs, mert utána kezded el jobban érezni magad. Aznap kikaptam, de sok lehetőségem volt a győzelemre – ő pedig aztán az egész tornát behúzta” – mondta Ćorićra utalva.
picture

Nézd vissza Rafael Nadal első körös meccsének legjobb pillanatait!

Nadal az ellenfeléről is mondott pár szót. „Nem láttuk túl sokszor, de jó néhány dologra képes. Jól szervál, korán megüti a labdát, nagyon gyors. Időt kell neki hagyni, hogy lássuk, hogyan fejlődik, mert egy nap alapján nehéz valakit megítélni. Nem is akarok véleményt formálni róla, nehogy olyat mondjak, ami aztán nem következik be. De a tehetsége megvan.”
Továbbjutott Carlos Alcaraz is, akit az első két szettben nagy csatára kényszerített Sebastian Báez, a harmadikban viszont az argentin feladta a küzdelmeket.
„Örülök a továbbjutásnak. Igen kemény meccs volt, ami borzalmas véget ért, de a körülmények nagyon nehezek voltak a magas páratartalom miatt. A hőség is elég kellemetlen volt, szóval örülök a mutatott játéknak, és hogy sikerült a második fordulóba jutni.”
picture

"Senki sem akar ilyen befejezést látni" - Az Alcaraz-Baez meccs összefoglalója

Tavaly óriási meglepetésre megnyerte a US Open női versenyét, idén az első fordulóban kikapott: Emma Raducanunak nem sikerült átmenteni a tavalyi formát erre az idényre.
„Nagyon csalódott vagyok, szomorúan hagyom el New Yorkot, mert valószínűleg ez a kedvenc tornám. Bizonyos szinten azonban örülök, mert tiszta lappal indulhatok. Visszacsúszok a ranglistán, szóval fel kell kapaszkodnom. Talán így kevésbé lesz célpont a hátamon, és lesz még esélyem visszakapaszkodni erre a szintre. Remek munkát végeztünk az előző hat hétben, szeretnék ehhez hasonlókat összerakni, és meglátjuk, mire lesz elegendő.”
Raducanu azt is elmondta, azon is dolgozni fognak, hogy összetettebb legyen a játéka. „Alize remekül védekezett. Mintha minden labdát visszatett volna a pályára, jó pár a pálya közepén landolt. Ilyen szélben nem volt egyszerű, ő pedig mindent visszaadott. Talán a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetünk a röptékre a hozzá hasonló játékosokkal szemben.”
picture

A nap meglepetése: Búcsúzott a címvédő a US Openen - Összefoglaló a Raducanu-Cornet-ról

Cornet viszont kiváló idényt fut, elmondhatja magáról, hogy 2022-ben mindegyik major-tornán elbúcsúztatott egy korábbi GS-bajnokot. Az Australian Openen Simona Halepet, a Roland Garroson Jelena Ostapenkót, Wimbledonban pedig Iga Świąteket győzte le. A sort a US Openen tette teljessé a Raducanu elleni 6:3, 6:3-as sikerrel.
„Láttam a statisztikát a Twitteren, szerintem ez elég menő. Csodálom ezeket a játékosokat, vannak olyanok, akiket hosszú ideje követek, és ezek a győzelmek jelzik, hogy része vagyok a világuknak, meg tudom verni őket a Slameken. Nem is tudom, időnként úgy érzem magam, mint egy gyerek” – mondta a francia teniszező.
Akinek ez volt sorozatban a 63. főtáblás szereplése Grand Slam-tornákon, amivel immáron egyedüli rekorder. „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ezt megdönteni. Múlt héten Clevelandben megszereztem az 500. győzelmemet. Készen álltam a ma estére is. Ebben a szezonban én vagyok a meglepetés lány, aki összehoz minden Slamen egy meglepetést.”
Naomi Osaka számára szörnyen alakult a 2022-es szezon, kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták, és sehogyan sem tudott formába lendülni. Miami óta (ahol eljutott a döntőig) csak két mérkőzést nyert meg, és a US Open is korán véget ért – 7:6, 6:3-ra kikapott Danielle Collinstól.
picture

Collins - Osaka - US Open - a mérkőzés legjobb pillanatai

„Azt gondolom, hogy egy kissé túlságosan is passzívan teniszeztem. Nem annyira bíztam a tenyeresemben, amit alighanem ti is észrevettetek. Sokszor voltam hátrányban. Szóval összességében nem mondanám, hogy jól játszottam, de igyekeztem mindent beleadni” – értékelt a mérkőzés után a japán teniszező.
A kétszeres US Open-bajnok azt is elmondta, ezen a tornán sem volt 100%-os állapotban, de a szezon során sokat tanult a sérülésekről, illetve a megelőzésükről.
„Szerettem volna fájdalom nélkül teniszezni, mert a hátam az egész kemény pályás szezonban, különösen Toronto óta, elég rossz volt. Két napja kezdtem csak el szerválni, ehhez képest egészen elégedett voltam az adogatásaimmal.”
„Mindenki küzd sérülésekkel, de azt mondanám, az én esetemben egy kicsivel több volt. Viszont azt gondolom, hogy ebből is lehet tanulni. Sokat megtudtam a testemről, a gyengeségeiről, illetve arról: hogyan tudom elkerülni a sérüléseket. Meglehetősen fizikális ez a sport, de az a munkám, hogy a csúcson maradjak.”
picture

Swiatek

Fotó: Getty Images

A világelső Świątek könnyed sikerrel mutatkozott be, ráadásul egyre komfortosabb az új labdákkal is. „Cincinnatiben elég nehéz volt, itt már sokkal könnyebb, az edzések, az ütések sokat javítottak az önbizalmamon, napról napra jobban megy a tenisz. Meccs közben lehetséges, hogy feszültebbé válik az ember, de összességében úgy érzem, hogy a játékom folyamatosan javul.”
Venus Williams két szettben (6:1, 7:6) kikapott Alison Van Uytvancktól, és Serena közelgő visszavonulása miatt sokakban felmerült, hogy esetleg Venusnak is ez lehet az utolsó versenye. A hétszeres Grand Slam-bajnok azonban kitérő választ adott: „Egyelőre csak a párosra koncentrálok” – mondta a Serenával alkotott duójára utalva.
„Ez Serena ötlete volt. Ő a főnök, azt teszem, amit mond” – nyilatkozta egy mosoly kíséretében. „Azt hiszem, hogy 2016 óta nem játszottunk együtt, bár ebben lehet, hogy tévedek. Voltak nagyszerű győzelmeink, szép lenne gyarapítani ezt.”
picture

Venus Williams

Fotó: Getty Images

Venus azt is elmondta, úgy érezte, csak egy kis szerencse hiányzott, hogy megnyerje a rövidítést Van Uytvanck ellen. „Ütöttem egy csodálatos második szervát, ami valahogy a vonalon landolt és nyerő lett. Úgy éreztem, hogy mindent megtettem ahhoz, hogy megnyerjem a tie-breaket, de ezekben a helyzetekben tehetetlen vagy.”
Igazán balszerencsésnek éreztem magam. Azokkal az ütésekkel szemben semmit sem tehettem volna, kivéve talán, hogy még jobbat ütök, de úgy gondolom, már így is remek megoldások voltak. Ilyenkor megrázod a fejed, és elismered, hogy túl jó volt.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés