Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Idén vajon ki nyerhet US Opent a radar alatt repülve, ahogy tavaly Raducanu tette?

Takács Márton

Publikálva 26/08/2022 - 18:51 GMT+2

A teniszszezon utolsó Grand Slam-tornája, a US Open az elmúlt években több meglepetésgyőztest is felvonultatott. Vajon ki léphet Samantha Stosur, Flavia Pennetta, Emma Raducanu és Marin Čilić örökébe idén? Taylor Fritz, Cameron Norrie, Caroline Garcia vagy Jessica Pegula követheti őket?

Taylor Fritz ott lehet a tűz közelében idén a US Openen

Fotó: AFP

Kik okozhatnak meglepetést a US Openen? Van hat nevünk.
Ha végignézünk az elmúlt 10 év US Open-bajnokainak listáján, azonnal észrevehetjük, hogy van valami, amivel a New York-i torna eltér az Ausztrál Opentől, a Roland Garrostól és Wimbledontól: a változatosságával.
Míg a szezon első három férfi GS-versenyén Novak Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer dominált, addig New Yorkban az elmúlt 10 évben hét különböző bajnok volt. A nőknél a US Open szintén több meglepetést tartogatott, mint máshol: az elmúlt hét évben öt első major-győztest avattak.
Miután tavaly Daniil Medvedev és Emma Raducanu is Flushing Meadowsban nyert először Grand Slamet, vajon ki követheti őket ezúttal?
Már-már halljuk a Maros András novelláskötetének címét mantrázók hangját ’Neveket akarok hallani.' Íme, hat játékos a mezőnyből.

Taylor Fritz

Fritz nagyon erős évet fut, a top 20-on kívülről a top 10 szélére emelkedett - jelenleg 12. a világranglistán -, és a fiatal amerikaiak feltörekvő csapatától elkülönülve eddig úgy tűnik, hogy ő lesz a legjobb közülük.
A szezon elején Indian Wellsben megnyerte pályafutása eddigi legnagyobb címét, a fináléban Rafael Nadalt felülmúlva. Közel került a wimbledoni elődöntőbe jutáshoz (a sérült Nadal ellen nem tudta kiharcolni a továbbjutást), és a nyáron Andy Murray, Andrey Rublev és Nick Kyrgios ellen is győzött.
Bár Fritz még nem sok sikert aratott hazai GS-tornáján, hiszen még soha nem jutott tovább a harmadik fordulóból, nagy ütőereje és növekvő önbizalma miatt ezúttal a második heti meccsei esélyesévé válhat.
picture

Medvedev elődöntős, Fritz elszalasztotta az esélyeit - összefoglaló

Cameron Norrie

Miután Wimbledonban bejutott a legjobb négy közé, vajon a US Openen még továbbjuthat a britek első számú teniszezője, Norrie?
Fritzhez hasonlóan Norrie is Indian Wellsben szerezte meg karrierje legnagyobb címét, csak ő 2021-ben, és erre az eredményre építve tovább folytatta, hogy megalapozza helyét a top 10 környékén. A 27 éves, johannesburgi születésű srác már 9. a világranglistán.
Lehet, hogy nem az övé a legesztétikusabb játék, de kétségtelen, hogy Norrie tenisze nagy tiszteletet érdemel, különösen a kemény pályákon, ahol a legtöbb sikert aratta.
Cincinnatiben a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, amikor egy izgalmas, három játszmás összecsapáson legyőzte Carlos Alcarazt. Norrie higgadtsága és fizikuma a kritikus pillanatokban ismét megcsillant.
Norrie Alexander Zverev US Openről való visszalépése után került az első nyolc kiemelt közé, hetedikként rangsorolva. Ez azt jelenti, hogy legalább a negyeddöntőig nem találkozik az első nyolcba tartozó játékossal.
picture

Novak Djokovic - Cameron Norrie - Wimbledon - a mérkőzés legjobb pillanatai

Pablo Carreno Busta

Carreno Busta a honfitársaihoz, Nadalhoz és Alcarazhoz képest a radar alatt repül majd New Yorkban, de a 31 éves játékos akár ugyanolyan messzire juthat, mint a másik két spanyol.
Bár a hónap elején aratott szép Canadian Open-sikerét egy csalódást keltő első fordulós vereség követte Cincinnatiben, Carreno Busta egyértelműen jól jött ki szezon ezen szakaszából.
A US Openen kétszer is elődöntőbe jutott már (2017-ben és 2020-ban), két esztendeje két szettes előnyt szerzett Alexander Zverev ellen, de végül öt játszmában kikapott. Abban az évben Novak Djokovicot is alaposan megszorongatta, mielőtt kizárták volna a szerbet, mert egy vonalbíró felé ütötte a labdát.
Carreno Busta nem rendelkezik hatalmas fegyverekkel, de védekezésben erős, és képes meccseket elvenni az ellenfelektől, amikor felpörgeti az agresszív teniszét. Őt is érdemes lesz figyelni a következő hetekben.
picture

ATP Halle: Pablo Carreno Busta vs Holger Rune - Összefoglaló

Jessica Pegula

Míg a top 10 legtöbb tagja idén nyáron formahanyatlással küzdött, Pegula folyamatosan erős teljesítményt nyújtott: Torontóban elődöntős volt, ahol Coco Gaufffal párosban is győzött, és Cincinnatiben a negyeddöntőig jutott.
"Úgy érzem, hogy egy kicsit a radar alatt vagyok. Úgy érzem, hogy sokan nem ismernek, vagy nem érdekli őket, hogy én vagyok az első helyen rangsorolt amerikai. Mindegy. Elég unalmas.
Nekem ez megfelel. Igen, tudom, hogy az én történetem nem az, aminek az emberek igazán szurkolni akarnak. Én csak úgy vagyok vele, hogy ’semmi baj’. Én csak itt leszek, és megpróbálok továbbra is nyerni, és csinálni a dolgomat. Azt hiszem, nekem ez így tetszik."
picture

Jessica Pegula - Harriet Dart - Wimbledon - a mérkőzés legjobb pillanatai

Caroline Garcia

Az egykor Andy Murray által a jövő világelsőjének jósolt Garcia a US Open előtt ragyogó formában van.
Az elmúlt 30 mérkőzéséből 26-ot megnyert, 4-0-ra áll a top 10-es játékosok ellen ebben a szakaszban, beleértve a világelső Iga Świątek legyőzését Varsóban, és az elmúlt két hónapban három bajnoki címet zsebelt be.
Garciának még nem volt kiemelkedő eredménye Grand Slam-versenyen, legjobbját 2017-ben nyújtotta, amikor negyeddöntőig jutott a francia nyílt teniszbajnokságon.
De mivel az önbizalma szárnyal, és agresszív adogatásfogadásai nyomást gyakorolnak az ellenfelekre, Garcia készen áll arra, hogy New Yorkban is nagyot meneteljen.
picture

Caroline Garcia - Emma Raducanu - Wimbledon - a mérkőzés legjobb pillanatai

Daria Kasatkina

Kasatkina talán egyike volt azoknak, akiket jobban érintett az orosz és fehérorosz játékosokra vonatkozó wimbledoni tilalom, mivel a nyár elején biztató formában volt.
A kényszerű kihagyás után azonban tökéletesen visszavágott, és megnyerte a Silicon Valley Classicot, ahol Elena Rybakina, Paula Badosa és Aryna Sabalenka ellen is győzött.
A nagy ütőerejű orosz, aki a múlt hónapban vallotta be, hogy meleg, nem tudta ezt az eredményt Torontóban vagy Cincinnatiben további győzelmekkel alátámasztani, de ha a legjobb formáját hozza, akkor a US Openen messzire juthat.
picture

Veronika Kudermetova - Daria Kasatkina - Roland-Garros - a mérkőzés legjobb pillanatai

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés