Rengeteg dicséretet kap az év egyik legnagyobb győzelmét arató Emma Raducanu.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere például elárulta, hogy még neki is nagy inspirációt adott a 18 éves Emma Raducanu US Open-győzelmének megtekintése: "Sokkal többet fogom nézni a női teniszt, az biztos, mint az elmúlt években" – mondta a Bajnokok Ligája-győztes, angol és német bajnok vezetőedző.
Mint kiderült, Klopp maga is lelkes teniszező, és a New York-i Grand Slam-torna női döntőjének kedvéért még a vasárnapi, Leedsben soron következő bajnoki meccsre való felkészülését is megszakította, hogy végignézze, ahogy a brit tinédzser szombaton történelmet írjon. A Pool egyébként 3-0-ra nyerte azt a mérkőzését.
National Bank Open
Osaka könnyeivel küszködve adta fel a mérkőzését, Raducanu is kiesett
TEGNAP 07:54
1977, 44 év óta Raducanu az első brit nő, aki GS-tornát nyert, tette mindezt úgy, hogy játszmaveszteség nélkül menetelt végig, összesen 34 gémet veszített csak el a 10 meccse alatt. Raducanu lett az első selejtezős, aki Grand Slam-tornát nyert.
Bár lenyűgözte a teljesítménye, Klopp elmondta, hogy leginkább Raducanu és a fináléban az általa legyőzött Leylah Fernandez reakciója inspirálta őt, és úgy véli, alázatuk példaértékű lehet minden élsportoló számára.
"Régen láttam már egy teljes teniszmeccset, és lenyűgözött az erő, a sebesség és az egész játék" - mesélte Klopp. "A női tenisz nyilvánvalóan ragyogó pillanatát éli. Ez a két, 18 és 19 éves lány, amit a játékban mutattak, az rendkívüli módon lenyűgözőtt. Aztán amikor a ceremónia során átvették a trófeákat, az, ahogyan mindkét lány beszélt, őszintén szólva, szintén nagyon inspiráló volt. Még annál is jobban, mint a teniszük."

Leylah Fernandez és Emma Raducanu

Fotó: AFP

Ahogy olvashatjuk, a német szakembert nem csak Emma Raducanu, hanem a szintén nagyot játszó, a fináléig vezető úton a címvédő Naomi Osakát is kiejtő Leylah Fernandez tenisze és viselkedése is magával ragadta.
"Teljesen lenyűgözött, ahogyan bemutatkoztak. Fernandez nyilvánvalóan csalódott volt, Emma pedig nagy tiszteletet mutatott iránta. Tudták, hogy a jövőben nagyon gyakran fognak egymással szembenézni, és még sok döntőben szerepelnek majd. Ezt kívánom nekik. Ez egy nagyszerű bemutató volt a sportszerűségről és az élsportról, és arról, hogy milyen alázatos tudsz lenni ilyen fiatalon is, amikor épp a világ tetején vagy."

Jürgen Klopp szerint taps jár a US Open mindkét döntősének

Fotó: AFP

Klopp hozzátette: "Ha 18 évesen megnyered a US Opent, az csak kemény munkával lehetséges. Biztos, hogy ő az évszázad tehetsége, de kemény munka nélkül nem lehet ott lenni és ezt csinálni. Most ott van, és látod, hogy mosolyog a meccs közben, ez a legszebb dolog, amit el tudok képzelni. Biztos, hogy sokkal többet fogom nézni a női teniszt, mint az elmúlt években."
Raducanu hétfő este részt vett a New York-i Met-gálán, kedden pedig Boris Johnsonnal beszélgetett. A brit miniszterelnök gratulált neki a "fantasztikus győzelemhez”, "dicsérte az elszántságát, ügyességét és mentális erejét a kemény mérkőzések során, és azt mondta, hogy az egész Egyesült Királyság egységesen kiállt a sikere mellett".
A miniszterelnök és Emma Raducanu egyetértett abban, hogy továbbra is támogatni kell az alulról jövő teniszt, és a fiatalokat is ösztönözni kell a játékra.

Raducanu legszebb pontjai a US Openről - a tempós, a trükkös és a szuperelegáns

via The Guardian, Sky Sports

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
Udvardy Panna ismét nagyot ugrott előre a világranglistán, Kasatkina befért a top10-be
08/08/2022 09:02
Tenisz
Bondár főtáblás Torontóban
06/08/2022 12:43