Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Klopp az évszázad tehetségének nevezte az idei US Open 18 éves bajnokát

Takács Márton

Frissítve 15/09/2021 - 20:34 GMT+2

A selejtezőből indulva, szettveszteség nélkül, mindössze 18 évesen US Opent nyerő brit teniszező, Emma Raducanu sokakat lenyűgözött parádés teljesítményével. Az még hagyján, hogy Andy Murray is elismerően nyilatkozott honfitársa sikeréről, de más sportág elismert szereplői is az egekig magasztalták a tini csodálatos győzelmét.

Sokakat magával ragadt Emma Raducanu óriási menetelése

Fotó: AFP

Rengeteg dicséretet kap az év egyik legnagyobb győzelmét arató Emma Raducanu.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere például elárulta, hogy még neki is nagy inspirációt adott a 18 éves Emma Raducanu US Open-győzelmének megtekintése: "Sokkal többet fogom nézni a női teniszt, az biztos, mint az elmúlt években" – mondta a Bajnokok Ligája-győztes, angol és német bajnok vezetőedző.
Mint kiderült, Klopp maga is lelkes teniszező, és a New York-i Grand Slam-torna női döntőjének kedvéért még a vasárnapi, Leedsben soron következő bajnoki meccsre való felkészülését is megszakította, hogy végignézze, ahogy a brit tinédzser szombaton történelmet írjon. A Pool egyébként 3-0-ra nyerte azt a mérkőzését.
1977, 44 év óta Raducanu az első brit nő, aki GS-tornát nyert, tette mindezt úgy, hogy játszmaveszteség nélkül menetelt végig, összesen 34 gémet veszített csak el a 10 meccse alatt. Raducanu lett az első selejtezős, aki Grand Slam-tornát nyert.
Bár lenyűgözte a teljesítménye, Klopp elmondta, hogy leginkább Raducanu és a fináléban az általa legyőzött Leylah Fernandez reakciója inspirálta őt, és úgy véli, alázatuk példaértékű lehet minden élsportoló számára.
"Régen láttam már egy teljes teniszmeccset, és lenyűgözött az erő, a sebesség és az egész játék" - mesélte Klopp. "A női tenisz nyilvánvalóan ragyogó pillanatát éli. Ez a két, 18 és 19 éves lány, amit a játékban mutattak, az rendkívüli módon lenyűgözőtt. Aztán amikor a ceremónia során átvették a trófeákat, az, ahogyan mindkét lány beszélt, őszintén szólva, szintén nagyon inspiráló volt. Még annál is jobban, mint a teniszük."
picture

Leylah Fernandez és Emma Raducanu

Fotó: AFP

Ahogy olvashatjuk, a német szakembert nem csak Emma Raducanu, hanem a szintén nagyot játszó, a fináléig vezető úton a címvédő Naomi Osakát is kiejtő Leylah Fernandez tenisze és viselkedése is magával ragadta.
"Teljesen lenyűgözött, ahogyan bemutatkoztak. Fernandez nyilvánvalóan csalódott volt, Emma pedig nagy tiszteletet mutatott iránta. Tudták, hogy a jövőben nagyon gyakran fognak egymással szembenézni, és még sok döntőben szerepelnek majd. Ezt kívánom nekik. Ez egy nagyszerű bemutató volt a sportszerűségről és az élsportról, és arról, hogy milyen alázatos tudsz lenni ilyen fiatalon is, amikor épp a világ tetején vagy."
picture

Jürgen Klopp szerint taps jár a US Open mindkét döntősének

Fotó: AFP

Klopp hozzátette: "Ha 18 évesen megnyered a US Opent, az csak kemény munkával lehetséges. Biztos, hogy ő az évszázad tehetsége, de kemény munka nélkül nem lehet ott lenni és ezt csinálni. Most ott van, és látod, hogy mosolyog a meccs közben, ez a legszebb dolog, amit el tudok képzelni. Biztos, hogy sokkal többet fogom nézni a női teniszt, mint az elmúlt években."
Raducanu hétfő este részt vett a New York-i Met-gálán, kedden pedig Boris Johnsonnal beszélgetett. A brit miniszterelnök gratulált neki a "fantasztikus győzelemhez”, "dicsérte az elszántságát, ügyességét és mentális erejét a kemény mérkőzések során, és azt mondta, hogy az egész Egyesült Királyság egységesen kiállt a sikere mellett".
A miniszterelnök és Emma Raducanu egyetértett abban, hogy továbbra is támogatni kell az alulról jövő teniszt, és a fiatalokat is ösztönözni kell a játékra.
picture

Raducanu legszebb pontjai a US Openről - a tempós, a trükkös és a szuperelegáns


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés