Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hosszú idő

Eurosport
Eurosport

Publikálva 25/08/2013 - 12:31 GMT+2

-

Fotó: Eurosport

Fura egy US Open elé nézünk. De aztán lehet, hogy végül mégsem lesz olyan fura, és a végén azt mondjuk majd, meg sem lepődtünk.
Először vár Andy Murray úgy egy Grand Slam tornát, hogy mi sem félünk kimondani, talán ő a legesélyesebb. Nem csak azért, mert ő a címvédő és a friss wimbledoni bajnok, hanem azért, mert valószínűleg el is hiszi, hogy talán ő a legesélyesebb.
Hosszú idő után először vár Rafael Nadal úgy egy US Opent, hogy ott van a legnagyobb esélyesek között - még ha fura dolog is ilyet mondani róla. Többek között azért, mert övé minden idők egyik, ha nem legkomolyabb sérülés utáni visszatérése a tenisz történetében - a wimbledoni zakó ellenére is.
Hosszú idő után először érezheti azt a US Openen Novak Djokovics, hogy nem biztos, hogy róla fog szólni minden. Az elmúlt évek keménypályás Grand Slamjeinek legkiegyensúlyozottabb uralkodója volt, de most oda kell tennie magát, hogy újra ezt tartsuk róla.
Hosszú idő után először érezzük azt egy US Open előtt, hogy Roger Federer nincs az esélyesek között. És nem csak azért, mert a szemünket szokatlanul sokat kell mozgatni lefelé a világranglistán ahhoz, hogy megtaláljuk a nevét, hanem azért is, mert most érezzük először a bizonytalanságot rajta.
Hosszú idő után először érezzük azt, hogy ezen a US Openen mind a négyüknek tényleg van bizonyítani valója.
Megtartani, visszaszerezni, megmutatni, visszakerülni.
És a vicces az, hogy mi is elvárjuk tőlük, hogy bizonyítsanak, pedig 17 meg 12 meg 6 meg 2, az összesen 37 Grand Slam bajnoki cím, nem kéne nekik semmit.
De hát mégiscsak a US Open az egyetlen Grand Slam 2005 óta, ahol rajtuk kívül másnak is sikerült.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés