Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Még a királynő is gratulált a történelmi US Open-győztesnek

Szabó Bence

Frissítve 12/09/2021 - 16:15 GMT+2

Ahogy várni lehetett, Emma Raducanu győzelme lázba hozta a briteket.

Emma Raducanu

Fotó: Getty Images

A selejtezőből induló Emma Raducanu történelmi győzelmét komolyan megünnepelték az Egyesült Királyságban. A fiatal sztárt még a királynő is köszöntötte, a sajtóból pedig nem győzték őt méltatni az egykori legendák.

Komoly fokmérője a sikernek, ha valaki olyan tettet hajt végre, hogy még királyi gratulációt is kap érte. Persze, ha valaki történetesen alig 18 évesen, a selejtezőből indulva, szettveszteség nélkül veri végig a US Open mezőnyét, mindezzel pedig hazája első győztese lesz a tornán, több mint 40 évet követően, akkor alighanem megérdemli, hogy a brit királynő üdvözölje. Márpedig Emma Raducanu pont ezt hajtotta végre.
Raducanu a tegnap esti döntőben 6:4, 6:3-ra múlta felül a hozzá hasonlóan komoly meglepetésre döntőbe kerülő kanadai Leylah Fernandezt, ezzel pedig az első versenyző lett, aki selejtezőből indulva nyerte meg az év utolsó Grand Slamét. Az óriási eredmény még a brit királyi család figyelmét sem kerülte el.
„Gratulálok a sikeredhez. Elképesztő eredmény ez ilyen fiatalon, kemény munkád és elkötelezettséged igazi jele. Semmi kétségem afelől, hogy teljesítményed, ahogy ellenfeledé is, inspirálni fogja a következő generáció teniszezőit.” – írta II. Erzsébet királynő közleményében.
Raducanu a királyi köszöntés mellett sem szűkölködött a gratulációkban. Boris Johnson brit miniszterelnök a Twitteren üzent neki, de a teljes brit közéletet felrázta a hír, hogy 1977 és Virginia Wade óta az első női győzelmét szerezte az ország a US Openen.
A britek egykori legjobbja, Greg Rusedski is tele van várakozásokkal a fiatal tehetség irányába.
Többszörös GS-győztes válik majd belőle és világelső is! Ő az igazi szenzáció és nagyon felfrissítő, hogy egy 18 éves nyerte a tornát.
A teniszlegenda Martina Navratilova osztotta a véleményét, szerinte Raducanu csak most indul majd be igazán. A fiatal játékos a torna előtt mindössze 150. volt a világranglistán, a jövő héten viszont már a 23. helyen áll majd. Az egykori wimbledoni bajnok Pat Cash erre az elképesztő ugrásra hívta fel a figyelmet.
„Ez olyasmi, ami nem gondoltam, hogy valaha megtörténhet. Még most is azt várom, hogy mikor ébredek fel. Hihetetlen. Elképesztő látni a teljesítményét.”
Emma Raducanu
Hasonlóan vélekedett Tim Henman, egykori világelső is, aki szerint Raducanu képes lesz tartani a formáját, ha jól kezeli a hirtelen jött sikert.
„Ez nem egy egyszerű tündérmese, top5-ös szinten játszik. A világa most teljesen felfordul majd, de jó emberek veszik körül, szóval ha megússza a sérüléseket, akkor nagyot szólhat.”
Érdekes vonatkozása volt a döntő közvetítésének, hogy közben a BBC műsorán a hagyományos labdarúgó összefoglaló, a Match of the Day zajlott. A csatornához sorra érkeztek be a komoly vagy kevésbé komoly üzenetek, hogy halasszák el a műsort és mutassák inkább Raducanuék meccsét. A show népszerű házigazdája, Gary Lineker egy tweetel ült fel erre a vonatra:
„Életemben először tweetelek adás közben, de istenem, micsoda teljesítmény, micsoda eredmény, milyen csodálatos fiatal nő!” - írta az egykori játékos.
És ez csak a jéghegy csúcsa. A közösségi médiában további rengeteg híresség, sportcsapat, ismert játékos és edző reagált Raducanu győzelmére, ami tényleg mindenkit megmozgatott az országban. Lehet, hogy ez csak a kezdet volt a 18 éves játékos számára, de annak pokolian nagyot szólt!
Forrás: BBC

Minden reggel elküldjük e-mailben a legérdekesebb híreket a sportvilágból, válogatunk a legjobb cikkeinkből. Az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
US Open Porsche 2021
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés