Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics: ez volt életem eddigi legjobb éve

Sergő Z. András

Frissítve 01/09/2021 - 10:45 GMT+2

A teniszező szerint sérülése ellenére az év végére elérheti a legjobb 30-at

Fucsovics Márton

Fotó: AFP

Noha eddig kétszer szetveszteség nélkül verte a touron, Fucsovics Márton kikapott Andreas Seppitől a US Open első fordulójában. A drámian fordulatos összecsapáson 6 meccslabdát is hárított, egy több mint 4 óra hosszú mérkőzésen mégis kikapott. A meccs utáni beszélgetésünkben a pozitívumokat kerestük.


Vajon mi lehet az? A sok hárított meccslabda, vagy hogy ennyien szurkoltak neked? Szinte hazai pálya volt.
Az feltűnt, hogy egyre több néző van, mert ​​átszivárogtak a többi meccsről a mi pályánkra. A végén már nagyon sokan voltak, ami jó, hiszen eddig a járvány miatt egyáltalán nem lehettek. Jó ismét nézők előtt játszani. A meccs miatt valóban vegyes érzelmek vannak bennem, hiszen meg kellett volna nyerni ezt a mérkőzést. Az elmúlt másfél évben nagyon sok hasonlót sikerült nyerni, de most becsúszott egy ilyen vereség. Remélem, hogy az ilyen éles meccseket később ismét meg fogom nyerni.
Egyéniben túl vagy az év utolsó Grand Slam tornáján, az év vége felé haladunk. Mondhatjuk, hogy ez volt életed eddigi legjobb éve, vagy az egy évben megszerzett két Grand Slam nyolcaddöntő többet ér?
2018 nagyon jó évem volt szerintem, akkor jutottam először legjobb 40-be. De idén sikerült visszajutni ide, ráadásul hogy nyolcba jutottam Wimbledonban, az mindenképpen sokat dob az idei éven. Viszont még sok verseny lesz idén: San Diego, Indian Wells, párizsi 1000-es torna vagy a bécsi ötszázas, így sok lehetőségem lesz még pályára lépni.
picture

Az év (eddigi?) csúcspontja: negyeddöntő Wimbledonban.

Fotó: AFP

Beszéljünk egy kicsit magáról a meccsről! Az első játszmát simán nyerted, majd a következő kettőben a hajrában veszítetted el az adogatásodat. Hol fordult meg a széljárás?
A júliusi vállsérülésem mindenképpen befolyásolta ezt a meccset is. Az akkori probléma miatt kellett ugye lemondani Torontót és az olimpiát is. Ebben az időben rengeteget gyógytornát és egyéb gyakorlatot végeztem, nem tudtam úgy készülni, edzeni és meccsben lenni, ahogy kell. Ennek ellenére szerintem fokozatosan jól haladunk: Cincinnatiben egy meccs volt, múlt héten már 2, most pedig egy 4 órás hosszú megterhelés.
Az első szettben megvolt az energia, jól tudtam játszani. A kihagyás miatt azonban várható volt, hogy jön még egy hullámvölgy. Mindezek mellé Andy nagyon stabilan kezdett játszani, jó taktikával. Jó barátom ő, tudom, hogy nagy küzdő. Megérdemelte a győzelmet, és sajnos azt kell mondanom, hogy én nem érdemeltem volna meg.
Párosban még érdekelt vagy, de a US Open után pár hét szünet következik. Hogyan készültök a folytatásra?
Szeptember 20-tól folytatom a versenyt a 250-es metzi tornán, aztán jönnek az amerikaiak: San Diego (250) és Indian Wells (1000). Addig is igyekszem minél többet edzeni, minél több labdát kiütni. Vissza kell szerezni azt a rutint, ami az év első felében jellemző volt. Sok pontot nem kell megvédenen, így remélem, hogy – ha egy-két tornán kijön a lépés –, megközelítem a top 30-at.

picture

US Open Porsche 2021

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés