Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Negyeddöntőben a torna meglepetésembere, Halepet az olimpiai bronzérmes ejtette ki

Eurosport
Eurosport

Frissítve 05/09/2021 - 22:53 GMT+2

A holland Van de Zandschulp ötszettes csatában verte a 11. kiemelt Schwartzmant a US Open negyedik fordulójában. A negyeddöntőben Medvedev lesz az ellenfele.

Ötszettes derbin búcsúztatta Schwartzmant a top100-on kívüli holland

A tavaly elődöntős Danyiil Medvegyev újabb háromjátszmás győzelmet aratott, s ezzel ismét ott van a negyeddöntőben a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon. A 11. helyen kiemelt argentin Diego Schwartzman ugyanakkor búcsúzott a 16 között.

A második helyen kiemelt orosz játékos a brit Daniel Evansszal játszott vasárnap, s ahogy a korábbi mérkőzésein, ezúttal is imponáló magabiztossággal diadalmaskodott. Riválisa mindössze tíz gémet nyert.
picture

Medvedev három szettben gázolt át brit ellenfelén

Schwartzman ugyan kétszettes hátrányból még felállt a torna egyik meglepetésembere, a világranglistán 117. holland Botic van de Zandschulp ellen, de a döntő szettben már ismét a 25 éves, selejtezőből főtáblára került rivális irányított, s végül 4 óra 22 perc alatt győzött.
A nyolc között Medvegyev-Van de Zandschulp mérkőzést rendeznek.
A nőknél a világranglistán ötödik Jelina Szvitolina magabiztos teljesítményt nyújtott a volt világelső Simona Halep ellen. Bár a 12. helyen kiemelt, kétszeres Grand Slam-győztes román játékos a második gémben megnyert egy 33 ütésből álló labdamenetet, összességében sokat hibázott, így az ukrán jutott szettelőnyhöz. A Tokióban olimpiai bronzérmes Szvitolina a második játszmában első szerváinak több mint nyolcvan százaléka után pontot csinált, három ászt is ütött, s végül két sima szettben diadalmaskodott.
picture

Svitolina először győzte le Halepet Grand Slam-tornán, negyeddöntőt ért

Eredmények, nyolcaddöntő:
férfiak:
  • Medvegyev (orosz, 2.)-Evans (brit, 24.) 6:3, 6:4, 6:3
  • Van de Zandschulp (holland)-Schwartzman (argentin, 11.) 6:3, 6:4, 5:7, 5:7, 6:1
nők:
  • Szvitolina (ukrán, 5.)-Halep (román, 12.) 6:3, 6:3
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása