Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kyrgios társai is az utolsó pillanatban tudták meg, hogy nem játszik, rossz előjelek az AO előtt

Németh Dániel

Frissítve 29/12/2022 - 14:47 GMT+1

2022-ben úgy tűnt, végre komolyan veszi a teniszt Nick Kyrgios, amit az eredmények is alátámasztottak. Optimális esetben számolni kellene vele a hazai Grand Slamén is, az ausztrál teniszező azonban egy kisebb sérüléssel bajlódik, ami miatt visszalépett a United Cuptól. Igaz, ezt a döntést egy kicsit elegánsabban is közölhette volna.

"Szerintem a hangulat fantasztikus volt" - a Kyrgios-Medvedev meccs összefoglalója

Nick Kyrgios sérülés miatt visszalépett a United Cuptól, méghozzá az utolsó pillanatban.
Nick Kyrgios versenyt fut az idővel, hogy megfelelő formába és erőnléti állapotba kerüljön az Australian Openre – írja a Canberra Times. A világranglista-22. ausztrál eredetileg a 2023-as szezonban debütáló United Cupon kezdte volna meg a szezont, csakhogy szerdán, alig tíz perccel a torna hivatalos sajtótájékoztatója előtt, visszalépett a küzdelmektől, amivel még a saját csapattársait is sikerült meglepnie.
A wimbledoni döntős ausztrálnak Cameron Norrie-val és Rafael Nadallal kellett volna megmérkőznie a versenyen, azonban a múlt heti, Dubajban zajló bemutatótornán bokasérülést szenvedett, és az Australian Opent szem előtt tartva nem akarták megkockáztatni a súlyosabb sérülést. Így viszont várhatóan felvezetőverseny nélkül kell majd rajthoz állnia a hazai Grand Slamén, ahol az előző idényben nyújtott játéka alapján akár a végső győzelemre is lehet esélye.
Az ausztrál válogatott kapitánya, Samantha Stosur a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, még nem beszéltek Kyrgiosszal a döntés hátteréről, így azt sem tudta megmondani, veszélyben lehet-e az indulása az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A görög válogatottat erősítő Stefanos Tsitsipas viszont kihasználta az alkalmat, hogy egy picit odaszúrjon a riválisának. „Nem lepett meg. Remélem, hogy élvezi a nyaralását” – fogalmazott.
Kyrgios hiányában Alex de Minaur lesz az ausztrál csapat első számú férfi játékosa, ami azt jelenti, hogy neki kellene legyőznie Norrie-t és Nadalt, De Minaur helyére pedig a világranglista-107. Jason Kubler lép előre. „Készen kell állnunk” – mondta De Minaur a sajtótájékoztatón. „Nagyszerű csapatunk van, és mindannyian azzal a szándékkal lépünk pályára, hogy mindent beleadjunk. Végsősoron csak a párosítások változnak.”
Ezt megelőzően Kyrgios legutóbb 2020-ban képviselte az ausztrál csapatot, akkor az ATP-kupában lépett pályára. „Ahogyan azt Demon is mondta, előre kell lépnünk” – mondta Stosur. „Mindannyian boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk, és alig várjuk, hogy pályára léphessünk. Ami a férfiak részét illeti: még mindig jó kezekben vagyunk. Nem aggódom amiatt, hogy az esélyeinket nagyban rontaná. Egyszerűen megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy megnyerjük ezt a versenyt.”

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés