0,,12781~8976746,00

Fotó: Eurosport

A lányok befejezték, a fiúk érkeznek a hőkatlan Cincinnatibe. Ami azt jelenti, hogy félmeztelenül edzenek és az nekünk jó. :)
Apropó, Cincinnati, Kim Clijsters és Maria Sharapova újfent gondoskodott a szórakozásunkról. Clijsters borzasztó formában kezdte a mérkőzést, teljesen szétesett adogatással és 7 kettőshibával jutott el 2/6 3/5-ig. Sharapova agresszíven, jól szerválva, stabilan játszott, és bár félelmetes fekete felhőket mutattak a kamerák a stadion fölé érkezni, biztosak lehettünk benne, hogy Sharapova ezt két perc alatt befejezi, és én is hazaérek az itthoni vihar előtt.
Tenisz
Fucsovics egy helyet rontott, Rublev megelőzte Federert
3 ÓRA
Na persze.
Láttuk, ahogy Clijsters nagy nehezen még hárít két meccslabdát, majd jött valami óriási tornándószerűség, és elveszítettük a képet, majd a teljes kapcsolatot Cincinnativel. Ezalatt hárított még egy harmadik meccslabdát is Clijsters, majd leszakadt az ég.
Jött egy órás szünet, majd elállt és felszárították a pályát. Clijsters visszajött és második szett 3/5 40-40-nél nyert két pontot és szépített. Sharapova adogathatott a győzelemért, de ekkor már túl nagy nyomás volt rajta. Kétszer is volt két labdára a győzelemtől, de nem bírta idegekkel, és kettőshibával elveszítette a szerváját. Ekkor fordult meg a meccs, gondolhattuk volna, de nem.
A tie-breaket Sharapova megint óriási elánnal kezdte, és elhúzott 3-o-ra. Clijsters megint visszajött, és akkor Sharapova újfent beremegett, 5-4-nél egyenlíthetett volna, de jött egy újabb kettőshiba, és innentől már egyértelmű volt, hogy Clijsters egyenlít.
A döntő szett elején Clijsters brékelt, majd Sharapova ápolást kért a bal bokája miatt, és itt dőlt el a meccs. A belga megint egy fordulatos, teljesen elveszettnek tűnő mérkőzést fordított meg, hasonlóan, mint év elején Brisbane-ben Henin ellen. Ez a játék kevés lehet a US Openen, de attól még lenyűgöző, hogy mennyire össze tudta szedni magát a meccslabdák és a viharszünet után. Mától negyedik a világranglistán!
Sharapova végérvényesen visszatért, teljesen jogosan került vissza a top 10 közelébe, két hét alatt két döntőt játszott, idén összesen már ötöt. Másfél szetten keresztül olyan teniszt láttunk tőle, ami bárki ellen elég lehet New Yorkban, de az esőszünet után túl sok volt a kihagyott lehetőség.
És persze hajnali 1-kor hazafelé menet, Budapesten is leszakadt az ég. :)
[gallery link="file" columns="2"]
Tenisz
Roger Federer fontos bejelentést tett salakszezonjáról
4 ÓRA
Tenisz
Első 1000-es győzelmével Tsitsipas bejelentkezett a Roland Garrosra
15 ÓRA