Több mint három hónap telt el azóta, hogy Rafael Nadal utoljára pályára lépett tétmérkőzésen az ATP World Tour keretein belül. Itt az idő, Pekingben visszatér!
A csukló bántalmakkal kezelt spanyol ász, a Kyrgios elleni vesztes wimbledoni mérkőzése után volt kénytelen kényszerpihenőre vonulni, és a világranglista első helyét átadni. A US Open, illetve a torontói és cincinnati-i tornákról való elmaradás következményében Nadal elvesztette hatalmas előnyét a világranglistán, és visszacsúszott Djokovic mögé a második pozícióba. De most már készen áll, és elkezdheti üldözni Djokovicot.
 „Jól vagyok”
– szögezi le rögtön Nadal.
„Sokkal jobban. A sérülés, és a kezelése kissé elhúzódott, de vége, elmúlt. Vagyis, ha elkezdek játszani még érzek némi fájdalmat, de kis idővel elmúlik, és nem is jön elő a játék későbbi szakaszában. Újra megfelelő állapotban vagyok, így ideje volt visszatérnem.”
„Mindig is extra motivált vagyok, ha teniszről van szó. Azért jövök Pekingbe, mert ez egy nagy torna, ahol a világ legjobbjai mind itt lesznek. Nem azért vagyok itt, mert itt akarok visszatérni a sérülésemből, hanem azért, mert ez a torna a legnagyobbak egyike, és itt mindig nehéz nyerni. Most talán még nehezebb lesz, tudva, hogy a szezon közepén kénytelen voltam pihenni.”
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo : Rublev vs Nadal összefoglaló
12 ÓRA
Nadal a tornát Richard Gasquet ellen kezdi, míg utána akár Berdych vagy Isner, a döntőben pedig a világelső, első helyen kiemelt Novak Djokovic várhat rá. És várhat rá Berdych és Isner, mint páros ellenfél is, hiszen Nadal Pablo Andujarral együtt elindul a pekingi torna páros versenyén is, ahol a cseh-amerikai duóval nyitnak. Mit mondjunk, nem kíméli magát visszatérése alkalmából…
„Peking mindig is fontos volt számomra. Nyertem itt 2005-ben, tavaly pedig döntőztem, amivel átvettem az első helyet a világranglistán. Nagyon jó emlékeim vannak a tornával kapcsolatban, nagyon jól érzem magam Pekingben. Szeretek itt lenni.”
Tenisz
Bombameglepetésre kiesett Nadal Monte-Carlóban
13 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo : összefoglaló Evans V Goffin
16 ÓRA