Kim Clijsters első visszatérése meseszerűen sikerült, a második azonban egyelőre meglehetősen döcögős. A belga teniszező utoljára tavaly szeptemberben lépett pályára, majd megműtötték a térdét. Felépülése a vártnál lassabban halad, és továbbra is érez fájdalmat, ezért a tervezett márciusi visszatérés helyett hosszabb kihagyás vár rá. A korábbi világelső az akadályok ellenére sem gondol arra, hogy abba kellene hagynia a próbálkozást, nem tervezi még a visszavonulást.


Tavaly februárban hét év szünet után immáron második alkalommal tért vissza Kim Clijsters, és kiemelt figyelem övezte, hogy vajon ismételten képes lesz-e olyan bravúrra, mint első visszatérésekor. A korábbi világelső először 2007-ben egyszeres US Open-bajnokként, mindössze 23 évesen akasztotta szögre a teniszütőt, majd 2009-ben immár édesanyaként döntött úgy, hogy ad egy újabb esélyt a sportágnak. Szenzációs eredményekkel jött vissza a mezőnybe, további három Grand Slam-tornát nyert meg, mígnem 2012-ben másodszor is a befejezés mellett döntött. Éveken át nem is teniszezett, 2019 végén viszont óriási meglepetésre bejelentette, hogy háromgyermekes édesanyaként újabb fejezetet nyitna pályafutásában.
Clijsters második visszatérése azonban egyelőre nem alakul túl szerencsésen. Azt követően, hogy februárban újra pályára lépett a hosszú kihagyás után, márciusban még egy tornán vett részt, majd berobbant a járvány, és több hónapos szünet következett. A belga teniszező a US Openen még játszott, de az első fordulóban kikapott. Visszatérése óta nem nyert mérkőzést, és csupán három tornán szerepelt.
Tenisz
Venus Williams folytatni szeretné, 2023-ban is megcéloz néhány versenyt
2 ÓRÁJA

063_1270161865 (2).jpg

Fotó: Eurosport

A US Openen elszenvedett veresége után a korábbi világelső térdét műteni kellett, januárban pedig megfertőződött koronavírussal, így hónapokra kidőlt. Clijsters márciusra tervezte, hogy újra versenyez, Miamiban és Charlestonban szabad kártyát kapott, de a napokban bejelentette, hogy nem áll még készen arra, hogy elinduljon ezeken a tornákon.
A 37 éves teniszező továbbra is erős fájdalmakkal küzd, szeretné magát rendesen kikúrálni. Ennek ellenére nem adja fel, a visszavonulás nem jár a fejében.
„Októberben megműtötték a jobb térdemet, hogy orvosolják a problémát, mely végigkísérte pályafutásomat, és csökkenjen a fájdalom. A műtét jól sikerült: a rehab és a felépülés rendben haladt, és én is optimista voltam.
Mint biztosan hallottátok, januárban megfertőződtem koronavírussal, és ugyan csak gyenge tüneteim voltak, az edzéstervemet felborította a fertőzés. Az edzéseket illetően intenzív hetek vannak mögöttem és a csapatom mögött. Sajnos nem vagyok ott, ahol tartanom kellene, főleg ha versenyezni szeretnék a legjobbakkal.
Nagyon csalódott vagyok, frusztráló ez számomra. Mikor belekezdtem ebbe a kalandba, tudtam, hogy nehéz lesz, és lesznek olyan kihívások, melyeket nem tudok ellenőrzésem alatt tartani. Nem állok készen arra, hogy abbahagyjam….Ezentúl is nyomom tovább, és meglátjuk, mi jön ki ebből”- írta Clijsters a közösségi médiában.
pic.twitter.com/8kinHFNTCl— Kim Clijsters (@Clijsterskim)
A belga teniszező a következő 3-6 hétben azon dolgozik, hogy elmúljon térdében a fájdalom, és megpróbálhasson tényleg visszatérni a mezőnybe.
Noha Clijsters továbbra is hisz abban, hogy újra megtalálja az utat, hogy nyerjen még mérkőzést a WTA-Touron, térdének állapota meglehetősen aggasztó. A mezőny egyik legnagyobb küzdője a háromgyermekes édesanya, így afelől nem lehet kétségünk, hogy mindent megtesz majd a visszatérésért, de kérdés, hogy 37 évesen, komoly térdproblémákkal küszködve meddig juthat el. 
Tokyo 2020
Tokió 2020: a Williams testvérek legszebb olimpiai pillanatai
3 ÓRÁJA
Tenisz
Figyelemzavar a teniszben: valós probléma vagy csak sumákolás?
12 ÓRÁJA