Idei utolsó előtti trófeaemelgetős posztunk következik, hiszen máris kezdődik az év utolsó versenye, a londoni férfi világbajnokság. Azért akadt vasárnap pár boldog győztes, Párizsban ketten is elégedettek lehettek a hetükkel, Szófiában lezárult a hölgyek kisvilágbajnoksága, és Prágában is volt oka az örömre a cseheknek.

promo176320634

Fotó: Eurosport

David Ferrer nyerte a Párizsban zajló ATP 1000-es férfi mesterversenyt, pályafutása első ezres győzelmét aratva. A világbajnokságra épp emiatt éppen beeső Ferrer korábban három mestertorna döntőt veszített el, és Robin Söderling 2010-es párizsi győzelme óta ő az első, aki úgy nyert ezres versenyt, hogy nem Top 4-es teniszező.
Roland-Garros
Mahut/Herbert - Bublik/Golubev - Roland-Garros
11 ÓRÁJA
A döntőt megelőzően Ferrer rendelkezett a legtöbb 1000-es tornán megszerzett győzelemmel (123) anélkül, hogy egyszer is nyert volna, úgyhogy már nagyon kijárt neki.
A spanyol így 72-14-es mérleggel, 7 tornagyőzelemmel a zsebében igyekszik Londonba.
Bár ő nem emelgetett trófeát vasárnap, van valaki, akit szívébe zárt a Bercy, egész Párizs, és mindenki, aki figyelemmel követi a teniszt: Jerzy Janowicz.
Az évet még a világranglista 221. helyén kezdő 21 éves lengyel srác maga sem gondolta volna, hogy a 26. helyen zárja az évet, miután a selejtezőből főtáblára jutva, sorozatban 5(!) Top 20-as játékost megverve egészen a döntőig jutott. Az öt Top 20-asból ketten Top 10-es volt, az Andy Murray ellen meccslabdáról (!) megfordított mérkőzés után Jerzy a földön hemperegve, sírva ünnepelt, és miután a Bercy 16 ezres közönsége percekig állva tapsolt neki, elmondta, hogy ez volt élete legboldogabb napja. Murray után Tipsa és Simon sem úszta meg, ám nyolcadik meccsére már nagyon elfáradt, ezt pedig kihasználta Ferrer.
Jerzy januárban még azért nem utazott el Ausztráliába, mert nem volt pénze rá. Azóta ütőt váltott, új erőnléti edzővel kezdett el dolgozni, és elhatározta, hogy soha nem ad fel lélekben egyetlen meccset sem, minden pontért küzdeni fog. A korábban az iskolában kifejezetten balhés, viselkedési problémákkal küszködő lengyel fiú 2013 januárjában már kiemelt lesz az Ausztrál Openen, és nem csak adogatni tud, hanem minden mást is (különösen idegesítően váratlan ejtésekkel őrületbe kergetni az ellenfelet), úgyhogy figyeljünk rá és gratuláljunk ezért a párizsi tündérmeséért neki!

Bulgaria Tennis WTA Tournment

Fotó: Eurosport

Nadia Petrova nyerte a Szófiában zajló női kisvilágbajnokságot, ahol az Isztambulról lemaradó tornagyőztesek szerepeltek. Petrovának úgy tűnik, nagyon jót tett Ricardo Sanchez, ugyanis s'Hertogenbosch és Tokió után most Szófiában lett ő as bajnokok bajnoka, miután lemosta a pályáról Caroline Wozniackit.
Petrova eszméletlenül jól szervált a héten, utolsó csoportmeccsén veszítette el utoljára az adogatását, és 24 szervagémet abszolvált a döntő végéig.
Petrova ugyan egészen kiválóan szerepelt párosban is 2012-ben, ugyanis Kirilenkóval bronzérmet nyertek az olimpián, majd Isztambulban világbajnokok lettek, a 30 éves orosz azt nyilatkozta a szófiai döntő után, hogy jövőre egyesben is ott szeretne lenni a vébén. Ez azért nem rossz motiváció!

51dbaa3d17a3ee1f1f0f6a7067002cfd

Fotó: Eurosport

A cseh válogatott nyerte a Fed Kupát 2012-ben, a cseh lányok zsinórban másodszor nyerték meg a sorozatot, ezúttal Prágában győzték le a szerbeket.
Bár Ana Ivanovics megpróbálta a lehetetlent és megverte Petra Kvitovát, szépítve ezzel Szerbiának, Lucie Safarova élete egyik legjobb meccsét produkálva 6/1 6/1-re verte Jelena Jankovicsot, mennybe repítve ezzel a cseh lányokat és a prágai közönséget.
Roland-Garros
Hazai győzelem férfi párosban, a sírból hoztaák vissza a döntőt a franciák
11 ÓRÁJA
Roland-Garros
A férfi döntő elhozhatja az idei Roland Garros gáláját
12 ÓRÁJA