Ezen a héten arattunk egy félelmetes utolsó hat hónapot produkáló világbajnokot, Federer pedig nem lett hatodszor is Bázel bajnoka, mert Del Potro csak hatszor volt hajlandó kikapni tőle idén,  míg Ferrer hatodszor emelhet magasba trófeát ebben az évben.

d7c0fae84976b913b4f09b9194f8

Fotó: Eurosport

Serena Williams lehengerlő játékkal és atomtenisszel nyerte az isztambuli világbajnokságot, pályafutása harmadik világbajnoki címét aratva, miután 89 perc alatt 40 nyerőt ütve simán verte az egyébként kifejezetten jól teniszező, de teljesen esélytelen Maria Sharapovát.
Tenisz
A csehek Gauff-ja Amerikában robbant be a WTA-mezőnybe
EGY ÓRA
Serena idén hét tornagyőzelmet gyűjtött be hat hónap alatt, június óta egyetlen mérkőzést veszített el, nyert két Grand Slam tornát és két aranyérmet az olimpián, majd szettveszteség nélkül győzött le mindenkit a vébén.
A világranglista harmadikja elmúlt 49 meccséből 47-et nyert, sorozatban 12. meccsét nyerte meg a világranglista első két helyezettje ellen(!), idén négyből négyszer verte meg a világelső Azarenkát, és 58-4-es mérleggel zárta az évet, mely 94%-os győzelmi arány - 1990 óta ilyen mutatót csak Justine Henin ért el egyszer.
Serena minden idők legidősebb világbajnoka is lett, de eszünk ágába se jusson temetni őt, mert még mindig ereje teljében van.

juan-martin-del-potro-trophy-3_4_r560

Fotó: Eurosport

Olvasd tovább a cikket az Eurosport oldalán!
Tenisz
Fucsovics egy helyet rontott, Rublev megelőzte Federert
5 ÓRA
Tenisz
Roger Federer fontos bejelentést tett salakszezonjáról
6 ÓRA