A női világelső nyert egy tornát, Djokovics és Murray pedig az év egyik legjobb meccsét hozták tető alá Sanghajban, de persze a mai nap Federerről is szól, aki 300. hetét kezdi meg világelsőként.
Mivel azonban hétfő van, és a hétfő a trófeaemelgetők napja, ezért Roger háromszáz hetéről picit később emlékezünk meg hosszabban, ő úgyis egész héten át ünnepelhet, ráadásul otthon Bázelben.
Ez a nap szóljon arról, aki valószínűleg egy picit beárnyékolta Roger ünnepét, ugyanis Djokovics a sanghaji tornagyőzelemmel elképesztően izgalmassá tette az év végi világelsőségért folyó harcot, és legfőképpen nagyon megnehezítette Federer dolgát, akire három hét alatt három olyan torna vár, ahol címvédő.
WTA Rome
Most tanulja a döntőben két 6:0-át kiosztó teniszező, hogy rossz játékkal is lehet meccset nyerni
21 PERC
Novak Djokovics a szezon egyik legjobb és legizgalmasabb mérkőzésén vágott vissza Andy Murraynek a US Open döntőért, 5(!) meccslabdát hárítva a 3 óra 21 perces találkozón.
Azt azért vegyük észre, hogy Djokovics bombaformában van elég régóta, a new yorki döntő óta 10 mérkőzést nyert, és egyet sem veszített, Peking után sorozatban második tornagyőzelmét aratta. Listavezető 70 győzelemnél jár idén, 13. ATP 1000-es győzelmét szerezte meg, a hetedik különböző mesterversenyen.
A döbbenetesen hangulatos döntő első szettje hét bréket és porrá zúzott Djokovics ütőt hozott. Murray a második szettben 5/4-nél meccslabdához jutott, majd az idegtépően izgalmas tie-breakben további négy meccslabdája is volt, ám mégis Nole harcolta ki a döntő szettet. Ott pedig már a szerb jobb volt,  mint a kétszeres sanghaji címvédő Murray.
A hangulatot egészen jól visszaadó 5 perces összefoglalót itt nézhetitek meg.
Djokovics a győzelem után sietett hangsúlyozni, hogy innentől kezdve az év végi világelsőség megszerzése a legfőbb célja, úgyhogy gratulál ugyan Federernek a 300-hoz, de egyben kösse is fel azt a bizonyos nadrágot, mert kemény világ vár rá.
Mert Djokovicsnak a Bázelben, Párizsban és a világbajnokságon is címvédő, három hét alatt 3000(!) pontot védő svájci ellen ebben a formában igenis van esélye.
Ez a történet persze így szép, hiszen ha harc, hát legyen harc. És itt lesz, nem is kicsi.

154107187

Fotó: Eurosport

A világelső Victoria Azarenka Djokovicshoz hasonlóan az elveszített US Open döntő után két egymást követő tornagyőzelemmel készült fel a világbajnokságra, hiszen Peking után Linz is a fehéroroszé lett.
Persze a pekingi trófea után a linzi verseny megnyerése  még súlyos jet laggel is nyugdíjas levezetés volt Azarenkának, hiszen a Rus-Halep-Martic-Begu-Görges sorminta könnyedén kiszínezhetőnek tűnt, a világelső nem is töltött pályán túl sok időt.
Túl sok panaszra nem lehet oka Azarenkának idén, mindössze egyetlenegy hölgy homályosíthatja el Vika szezonját. Serenát ugyanis eddig nem sikerült legyőzni, még New Yorkban sem, ahol nagyon közel volt hozzá.
Ott van azonban az isztambuli világbajnokság, ahol ebben a formában Azarenka visszavághat az elmúlt heteket nem kifejezetten versenyszellemben megélő Serenának.

0,,12781~11303032,00

Fotó: Eurosport

Újonc trófeaemelgetőnk is van, a brit Heather Watson személyében, aki Oszakában nyerte első tornagyőzelmét. Apropó brit, 24 éve ő az első brit hölgyemény, aki WTA versenyt tudott nyerni! (22 év kellett ahhoz is, hogy Jo Durie, az Eurosport szakkommentátorának 1990-es newporti döntője után egyáltalán fináléba jusson egy brit, ezt Robson tette meg két hete Guangzhou-ban.)
Az oszakai döntő Djokovics-Murray-féle fordulatokat hozott Watson és Chang Kai-Chen között. Két olyan játékos csapott össze a fináléban, akik soha korábban nem jutottak túl WTA torna negyeddöntőjén, és most is kiemelés nélkül indultak el. Ez rá is nyomta bélyegét a döntőre, melynek során mindkét teniszező 129 pontot nyert. Chang adogatott az első szettért, de elbukta, Watsonnak mérkőzéslabdája volt a második szettben, de elbukta, Changnak négy meccslabdája volt a döntő szettben, de elbukta.

0,,12781~11302977,00

Fotó: Eurosport

WTA Parma
Serena Williams a második kört már nem élte túl Parmában
3 ÓRA
ATP Geneva
Federer kikapott visszatérő meccsén
4 ÓRA