Mivel az Ozzi Open után a fiúk a Davis Kupában harcoltak múlt hétvégén, ezúttal csak hölgyek emelgettek WTA trófeát.
A párizsi fedettpályás Premier tenisztornát a német Mona Barthel nyerte, aki három kiemeltet is búcsúztatott a győzelemig vezető úton- köztük két Top 10-es teniszezőt.
Barthel már régóta ott van azon fiatal női teniszezők között, akitől sokat várnak a jövőben, hiszen nyert már tornát, volt már kiemelt Grand Slam tornán, és végtelenül agresszív, erős játékával bárkit képes meglepni. Ám az elmúlt év nem sikerült igazán jól számára, így visszasüllyedni látszott a a futottak még kategóriába. Múlt héten viszont tett róla, hogy újra felkapják a nevét, miután legyőzte Roberta Vincit a 2. fordulóban, a hazai kedvenc Marion Bartolit a negyeddöntőben, majd az első kiemelt Sara Erranit a döntőben. Az olasz hiába jött vissza az első szettben 3/5-ről, a másodikban pedig 2/5-ről, mindkét szettet elveszítette, így végül Barthel pályafutása második, egyben első Premier kategóriájú tornagyőzelmét aratta.
Tenisz
A csehek Gauff-ja Amerikában robbant be a WTA-mezőnybe
EGY ÓRA
Amire pedig külön fel kell hívni a figyelmet, az a statisztikájában szereplő, két alatt összehozott 53 nyerő ütés - mely az 50 ki nem kényszerített hiba mellett is lenyűgöző. (Errani pedig a páros tornagyőzelemmel vigasztalódott.)

ap-france-tennis-open-4_3_r536_c534

Fotó: Eurosport

Egy évvel ezelőtt egy 3 óra 17 percen át tartó maratoni döntőt veszített el Maria Kirilenko Pattaya City-ben, idén viszont meg tudott nyerni egy röpke 2 óra 37 perces csatát, így megszerezte hatodik tornagyőzelmét.
A 2011 tavasza óta első tornadöntőjét játszó Sabine Lisicki nem bizonyult könnyű ellenfélnek, hiszen a 7/5-re megnyert első szett után a második játszma elején  három labdája volt a 2-0-ás vezetéshez, ám Kirilenko ekkor megrázta magát és úgy tűnt, meg sem áll a győzelemig. Hiszen a következő 13 játékból 11-et megnyert, és egészen a döntő szett 5/2-es vezetésnél kiharcolt két meccslabdáig menetelt. Ekkor Lisicki kapta össze magát, és zsinórban 4 játékot nyerve 6/5-re is elhúzott, ám Kirilenko bizonyította, hogy néha könnyebb hátrányból győzni, mint meccslabdáról, és egy sima tie-breakkel lezárta a fordulatokban bővelkedő döntőt.
Kirilenko hat tornagyőzelméből négyet Ázsiában szerzett.

0,,12781~11622928,00

Fotó: Eurosport

Ezen a héten minden szem az ATP Tourra és legfőképpen Vina de Marra szegeződik, hiszen visszatér Rafa Nadal, akinek pályára lépését mi is külön poszttal fogjuk üdvözölni. Vina del Maron kívül Zágrábban és Montpellier-ben rendeznek tornát.
Tenisz
Fucsovics egy helyet rontott, Rublev megelőzte Federert
5 ÓRA
Tenisz
Roger Federer fontos bejelentést tett salakszezonjáról
6 ÓRA