Bár elkezdődött az Ausztrál Open, voltak néhányan, akik trófeaemelgetéssel edzettek a melbourne-i Grand Slam tornára.
Kezdjük is rögtön az ifjú ausztrál Bernard Tomiccsal, aki hazai pályán, Sydney-ben aratta pályafutása első tornagyőzelmét. A 20 éves Tomic a világranglista 36. helyén álló, tornadöntőkben jóval tapasztaltabb Kevin Andersont győzte le, így pedig nagyon magabiztosan készülhet az Ausztrál Openre, ahol tavaly a nyolcaddöntőig menetelt és csak Federertől kapott ki.
Sydney közönsége pedig hosszú idő után örülhetett hazai győzelemnek, 2005-ben Lleyton Hewitt volt az utolsó ausztrál győztes. A teniszrajongók körében meglehetősen vegyes érzelmeket kiváltó Tomic így újra bejött a legjobb 50-be, az ozzik pedig reménykedhetnek, hogy tényleg ő lesz Lleyton utódja.
Tenisz
„Hamarosan visszatérek”- a US Open-bajnok kezd túljutni motivációs problémáin
5 ÓRÁJA

Bernard-Tomic-Sydney-trophy_2884678

Fotó: Eurosport

Megvan a mesterhármas David Ferrernek, aki sorozatban harmadszor győzött az Aucklandben zajló férfi tenisztornán. A hamarosan valószínűleg első számú spanyol teniszezővé váló Ferrer a második kiemelt Philipp Kohlschreibert győzte le a döntőben két szettben. Ferrer egyébiránt már negyedszer örülhetett Aucklandben, hiszen az elmúlt három év mellett 2007-ben is győzött. A spanyolnak egyébként így már két olyan tornája is van, ahol háromszoros címvédő, hiszen Acapulcót is ő uralja 201 óta. Milyen érdekes lenne, ha a negyedik acapulcói trófeáért például a visszatérő Nadallal kellene megküzdenie ott...

4462222-3x2-940x627

Fotó: Eurosport

Agnieszka Radwanska ott folytatta, ahol abbahagyta, vagyis kezdte az esztendőt. A világranglista negyedik lengyel két tornagyőzelemmel a zsebében, veretlen mérleggel érkezik Melbourne-be, ahol még akár esélyesnek is nevezhetnénk, ha az előtte álló három teniszezőt nem Victoria Azarenkának, Maria Sharapovának és Serena Williamsnek hívnák.
Radwanska amúgy kiosztott egy biciklit DominikaCibulkovának a döntőben, így ez 2006 óta az első olyan WTA torna volt, melyen a tornagyőztes nem vesztett játékot a fináléban.

372189-130111-agnieszka-radwanska

Fotó: Eurosport

Óriási tehertől szabadulhatott meg Elena Vesnina, aki hat elveszített döntő - köztük a tavalyi budapesti vesztes finálé - után tudott végre WTA tornát nyerni, amikor Hobartban 6/3 6/4-re verte a döntőben a címvédő Mona Barthelt. Vesnina amúgy saját bevallása szerint legszívesebben egy kengurut vitt volna haza Hobartból, de úgy tűnik, meg kell elégednie élete első WTA trófeájával.

Hobart+International+Day+9+j78xw3fy7GPx

Fotó: Eurosport

Tenisz
A történelmi mélypont után a 22 éves balkezes teniszező lehet a franciák megmentője
7 ÓRÁJA
Tenisz
Negyvenhárom helyet javított a berlini bajnok a világranglistán
8 ÓRÁJA