Új év, új trófeák. Lássuk, kiknek indult jól az év.

tumblr_mg6lqfIpMO1rt6qp0o1_1280

Fotó: Eurosport

A Dohában zajló ATP 250-es férfi tenisztornán újra francia győztest avattak, Richard Gasquet nyerte ugyanis a versenyt. Pedig ellenfele, a 2010-es dohai bajnok Nikolay Davydenko már fogalmazhatta magában győzelmi beszédét, hiszen a döntőben 6/3 4/2-re vezetett, volt két bréklabdája, és egészen addig a héten egyetlen egyszer sem bukta el az adogatását. Ám ez váratlanul mégis megtörtént, ez pedig szárnyakat adott Gasquet-nak, aki a tőle korábban nem túlságosan megszokott hősies küzdőszellemét az első héten már másodszor vette elő (a 2. fordulóban Zemlja ellen 2-5-ről fordította meg a döntő szettet).
Tenisz
Bautista Agut - "Az apaság visszaadta a szüleim halálakor elveszített köteléket" - Players' Voice
5 PERC
Gasquet ezek után valószínűleg a szívbajt hozta a gravírozó mesterre, aki a trófeaként közreműködő arany sas talpazatára már-már Davydenko nevét kezdte felvésni, és megfordította a finálét 7/6 6/3-mal.
Gasquet pályafutása nyolcadik tornagyőzelmét aratta, harmadikat kemény pályán és ezzel tovább erősítette Top 10-es pozícióját. Az elődöntőben az első kiemelt Ferrert döbbenetes tenisszel lebombázó Davydenko 2011 óta először harcolt tornagyőzelemért.

Murray of Britain poses with the trophy after defeating Dimitrov of Bulgaria in their men's final match at the Brisbane International tennis tournament

Fotó: Eurosport

Megvédte címét és tornagyőzelemmel kezdte az esztendőt a Brisbane-ben zajló ATP 250-es férfi tenisztorna első kiemeltje, Andy Murray. Az olimpiai és US Open bajnok skót egy feltörekvő, rendkívül szimpatikus, nagyon tehetséges, és vigyázó szemeinkre érdemes bolgár teniszezőt, Grigor Dimitrovot győzte le a fináléban 7/6 6/4-re. A 21 éves Dimitrov hazája első ATP bajnoka lehetett volna, és bár saját bevallása szerint sem volt messze attól, hogy szettet vagy meccset nyerjen Murray ellen, a világranglista 3. skót ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, és pályafutása 25. tornagyőzelmét aratta, hatodszor megvédve címét.
Murray így egyértelműen az Ausztrál Open egyik esélyesévé lépett elő (ha eddig esetleg bárki szemében nem az lett volna), míg pozitív irányú elfogultságomat bátran vállalva örömmel jelentem, hogy Dimitrov a 39. helyre jön fel a világranglistán, ahonnan már csak egy ugrás a Grand Slam kiemelés.

Janko Tipsarevic_Chennai Open_AP

Fotó: Eurosport

Kis híján meglepetés született a Chennai-ban zajló férfi tenisztornán, ahol a második kiemelt Janko Tipsarevic elvesztett a döntő első szettjét Roberto Bautista Agut ellen. A 80. helyen álló spanyol teniszező élete legnagyobb sikerére készült, ám végül Tipsarevic megemberelte magát, és fordított 6/1 6/3-mal. A tavalyi emlékezetes Raonic elleni döntőt elveszítő szerb ezúttal végre felemelhette a chennai trófeát, ezt a mozdulatot pedig pályafutása során már negyedszer gyakorolhatta.

_65088913_serena_williams4

Fotó: Eurosport

A WTA Touron Serena Williams ismét egyértelművé tette, hogy világranglistás helyezés ide vagy oda, ő itt a legjobb, és ha ezt folytatja, nem félek kijelenteni, hogy sporttörténelem íródhat 2013-ban. Serena pályafutása 47. tornagyőzelmét aratta a brisbane-i női tenisztornán, ahol azt az Anastasia Pavlyuchenkovát győzte le 51 perc alatt 6/2 6/1-re, akivel decemberben Mauritiuson együtt edzőtáborozott. Az orosznak jót tett Serena közelsége a felkészülési időszakban, hiszen Kvitovát és Kerbert legyőzve jutott el a döntőig, megközelíteni azonban nem tudta a világ legjobbját. Serena a 47 tornagyőzelmével listavezető az aktív játékosok között, 16 mérkőzés óta veretlen, elmúlt 54 mérkőzéséből 52-t megnyert. Május óta csak Razzanótól (Roland Garros) és Kerbertől (Cincinnati) kapott ki. Lányok, lehet felkötni a szoknyákat!

Agnieszka-Radwanska-ASB-Classic-trophy_2881996

Fotó: Eurosport

A papírformának megfelelően Agnieszka Radwanska nyerte az Aucklandben zajló női tenisztornát, miután 6/4 6/4-re verte a harmadik aucklandi döntőjét játszó Yanina Wickmayert. Radwanska karrierje 11. tornagyőzelmét aratta, bár soha korábban nem nyert, sőt nem is játszott döntőt sehol Ausztráliában és Új-Zélandon.

0,,12781~11538662,00

Fotó: Eurosport

Olvasd tovább a cikket az Eurosport oldalán!
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Evans - Hurkacz összefoglaló
15 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Rublev - Caruso összefoglaló
15 ÓRA