Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Első meccsét nyerte WTA-torna főtábláján a US Open-bajnok, aki türelemre int

Wojciechowski Patricia

Frissítve 27/10/2021 - 09:46 GMT+2

Megszerezte pályafutása első győzelmét WTA-torna főtábláján a US Open-bajnok Emma Raducanu. A brit lány hatalmas csatában verte meg Polona Hercogot a kolozsvári 250-es torna első fordulójában.

Emma Raducanu

Fotó: Getty Images

Előbb nyert Grand Slam-tornát, mint mérkőzést WTA-torna főtábláján Emma Raducanu, most azonban ebből a szempontból is átesett a tűzkeresztségen, és negyedik nekifutásra megvan első nyertes mérkőzése.

Emma Raducanu szetthátrányból fordítva, 2 óra 27 perces csatában, 4-6, 7-5,6-1-re győzte le a szlovén Polona Hercogot, és jutott második fordulóba a kolozsvári 250-es tornán.
„Úgy érzem, ez egy nagy győzelem számomra. Ez az első nyertes meccsem WTA torna főtábláján, ami nagyon, nagyon boldoggá tesz. Nehéz mérkőzés volt, nem a legjobb teniszemet hoztam, és Polona tapasztalt, kemény ellenfél, úgyhogy igazán meg kellett küzdenem érte”- nyilatkozta a mérkőzés után.
Raducanu a torna kezdetekor elmondta, jelenleg az a legfontosabb számára, hogy türelmes legyen, és elfogadja, ha nem mindig megy neki úgy, mint a US Openen.
„Nem hiszem, hogy bármiféle nyomás lenne rajtam. Úgy érzem, mindenkinek kicsit türelmesnek kell lennie velem szemben. Meg fogom találni a teniszemet, csak egy kis időre van szükségem, de élvezem ezt. Úgy érzem, ugyanaz az ember vagyok, ha kimegyek, ugyanazokkal a célokkal állok ki.”
picture

Emma Raducanu

Fotó: Getty Images

„Élvezem a teniszemet, és szerintem helyre tudom rakni. Tudom, hogy hosszútávon lesznek hullámvölgyek, az elmúlt hetekben sokat tanultam magamról. Izgatottan várom a következő fejezetet, a következő évtől a teljes szezont a Touron töltöm, nagyon izgalmas lesz.”
A türelem a kulcs, mert mind elmondtam, lesznek mélypontok, amikor sokat tanulsz a játékodról. Érettségben is hozzánősz a különböző szintekhez.
„Mondhatni a semmiből a tenisz csúcsáig jutottam, úgyhogy időt vesz igénybe, amíg hozzászokom ehhez a szinthez, de remélhetőleg sok munkával képes leszek rá.”
picture

Emma Raducanu

Fotó: AFP

Raducanu édesapja Romániában született, és nagymamája továbbra is ott él, ezért különleges a US Open-bajnok számára a mostani hét, noha a kolozsvári tornát közönség nélkül rendezik. Ha mindketten eljutnak odáig, Raducanu egyik gyermekkori példaképével, Simona Haleppal is összefuthat az elődöntőben. De persze elsődleges célja, hogy első nyertes WTA-meccse után a másodikat is hozzátegye.
Forrás: Sky Sports, WTA
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés